Astrolog Milan Ristanović o godinama koje su pred nama: Svijet ne klizi u dobrom pravcu

2022. će svijetu općenito donijeti još više prijetnji globalnim ratom i mnogim manjim sukobima. Jaz i podozrenje između takozvanog zapadnog svijeta i ostatka će se produbiti, na nekim tačkama do usijanja i realne opasnosti da izbije nuklearni rat, koji bi preživjelo veoma malo stanovništva planete.

-Za mene kažu i ja im vjerujem da sam osoba koja sumnja u sve i svakoga dok se ne uvjeri u suprotno. Nisam lakovjeran i ishitren, sve vagam više puta. Tako i u vezi astrologije. Mnogo je šarlatana koji gledaju samo kako da budu nadmeni i uzmu nekome novac, kao sve znaju, sve vide. Mnogo ima dokaza i pokazatelja da itekako imamo veze sa univerzumom. Počet ću od onoga što se da vidjeti golim okom.

Mjesečeve mijene, plima, oseka, menstrualni ciklus kod žena, bioritmički ciklusi kod oba pola. U nekim danima smo više emotivni, u nekim smo slabi za fizičke aktivnosti, u nekim baš suprotno. U nekim danima bi pojeli masan papir od bureka u nekim nam se ne jede ništa… Sve to nije bezveze, svi smo dio velikog univerzuma i svi trpimo utjecaj iz tog nepreglednog prostora koji nas okružuje. Nije nimalo lako dokučiti kako i na koji način sve to utiče na nas. Zato priznata nauka astrologija nastoji dokučiti bar dio toga.
Ipak, ljudski mozak nije dovoljno razvijen da bi mogao pohvatati sve konce nastanka i opstanka svijeta ali djeliće otkrivamo korak po korak. Za sada smo limitirani znanjem i svako ko tvrdi da zna šta će biti sutra, laže iz nekog razloga. Procesi iznad naših glava su toliko brzi i još nedokučivi za nas da se ne može znati šta će biti ni za 15 dana, a kamoli za 50 godina. Možemo izučavati utjecaje zvijezda i planeta na nas, otkrivati, naše mogućnosti, slabosti, postavljati se prema tome, da bi lakše birali svoj put.
Onaj ko pouzdano zna šta će biti sutra, ne mora se mučiti u životu, neka ode u bilo koju kladionicu i popuni tiket… Da takvih ima, kladionice ne bi nicale kao pečurke poslije kiše, nego bi momentalno nestale… Astrologija nam može pomoći da spoznamo sebe, da znamo koje su nam dobre, a koje loše strane… Astrologija nam pomaže na teškom životnom putu, ali ne rješava sve naše probleme – dao je svoje mišljenje o astrologiji Milan Ristanović, beogradski astrolog, književnik, novinar…

Dodao je i svoje viđenje godina koje su pred nama.
-Pripreme za veliki rat se privode kraju. Postoji velika šansa da izbije rat prevashodno između Nato i Rusije u koji će se moguće uključiti Kina. Ako Ukrajina krene u ofanzivu na Donbas, lavina će krenuti. Gdje će se zaustaviti to niko ne zna. Do sad je Njemačka sa Merkelovom i Šrederom držala vagu da do rata ne dođe, sad se i to promijenilo. Nadam se samo da ćemo mi ovdje biti dovoljno pametni da se ne miješamo i ne počinjemo svoje sukobe, koji se mogu oteti kontroli. Razgovori Putina i Bajdena se vode o tome da se ne koristi nuklearno oružje. Rat očigledno treba svima njima za veliki reset. Poslije rata se lako sve mijenja. I valute i ekonomija i politički savezi. Svijet je na ivici, nadam se da nisam u pravu i da će sve ostati samo na pripremama.
Interesi elita u Americi i Britaniji se sve više ne podudaraju sa interesima Nijemaca, Francuza, Italijana i ostalih europskih naroda. Sukob će sa gunđanja preći na vidljivo nezadovoljstvo. Amerikanci žele da obnove Jugoslaviju u nekoj formi da bi spriječili utjecaj Rusije i Kine na Balkanu. Njemačku ne zanima tako nešto, oni hoće sebi toplo more još od Bizmarkovog doba. Drže Hrvatsku u dužničkom ropstvu i to im je put da ostvare svoj cilj.
BiH će hvala Bogu ostati čitava, čak će unutarnje tenzije malo splasnuti, osim povremenih vještačkih zakuhavanja.