Eldin Huseinbegović: Ni dan ne prođe a da ne pomisli na prvu suprugu

U ovom drugom braku na jedan izvjestan način će biti sretniji, nego u prvom, gdje je bio skoncentrisan na njegovanje bolesne supruge, ali, neće ni dan proći, a da Eldin neće žalovati za prvim brakom u kojem je osjećao sigurnost i onu pravu ljubav.

Eldin je Jarac sa mjesecom u znaku Vage. To su nježne i rafinirane osobe, uvijek lijepo odjevene, šarmantne, koje vole društvo i društvo voli njih. Kod žene voli jednostavnost i dostojanstvenost sa obaveznim tradicionalizmom. Jako se plaši samoće, ne voli biti sam ni pet minuta u životu ali se voli osamiti kad je siguran da ga tamo negdje neko čeka.

Uvijek se trudi da ispuni svoje obaveze, ne podnosi svađe i nasilništvo. Prema djeci je u biti nježan, pokušat će im razviti sistem odgovornosti i poštovanja drugih koji zavrjeđuju to isto poštovanje. Zaštitar mu je planet Mjesec, koji je u astrologiji planet uticaja. To mu donosi obilje imaginacija, iluzija, nestalnosti i sanjarenja. On se u suštini smatra neshvaćenim, što mu izaziva nervozu i neodlučnost. Jako je oprezan i plašljiv, dugo dugo mjerka svoj plijen ali kad krene, kraj priče je u njegovu korist. U sebi ima neku skrivenu mističnu moć, u zrelijim godinama biće svjestan svoje vidovitosti koju posjeduje.

Svjestan je da radi pjesme koje uglavnom nemaju skoro nikakvu umjetničku vrijednost ali pomirio se s tim da raji daje ono što raja ište, (plačljiva balade) radi svog komfora i izvjesnije budućnosti.

U ovom drugom braku na jedan izvjestan način će biti sretniji, nego u prvom, gdje je bio skoncentrisan na njegovanje bolesne supruge, ali, neće ni dan proći, a da Eldin neće žalovati za prvim brakom u kojem je osjećao sigurnost i onu pravu ljubav. Drugi brak je protkan strašću, a ne iskrenim emocijama, i ova supruga, koja voli da vodi glavnu riječ – nije za njega.

(aura.ba/astrolog Milan Ristanović)