ASTRO TVRDNJE: Analiza natalne karte princeze Dajane: PRINCEZINU SMRT JE NARUČILA BLISKA, STARIJA ŽENA?!

Prije braka vidjeli su se svega 13 puta

Ko je kriv? Na ovo pitanje možda nikad nećemo dobiti odgovor, no astrološki se počinilac kaznenog djela posmatra kroz 12. polje koje pada u Strijelca, isti znak kao i na ascendentu, što sugeriše da je to djelo nekog bliskog princezi. Jupiter retrogradan u Vodoliji (negiranje) gleda na Mjesec u konjunkciji sa Južnim mjesečevim čvorom (starija žena iz okruženja). Hmmm, pitanja, pitanja, pitanja…

Lejdi Dajana Spenser (1. juli 1961. – 31. avgust 1997.) rođena je u Park Hausu, u Norfolku, u malo poznatoj grofovskoj porodici. Njen otac je bio glavni konjušar Elizabete II, ali i potomak osme grofovske generacije.

Roditelji su joj se razveli kada je imala sedam godina, zbog majčine afere s oženjenim muškarcem. Nakon dramatične parnice, sud je dodijelio starateljstvo ocu, a njenu majku proglasio nepodobnom. Razvod se više nego loše odražavao na Dajanino odrastanje, koje se odvijalo na imanju njenog oca, iako je često posjećivala majku koja se ubrzo nakon rastanka i preudala.

Kada je imala 16 godina Dajana je napustila srednju školu, ali ju je poslije godinu dana pauze završila u Švajcarskoj. Po okončanju formalnog obrazovanja, preselila se u London, gdje je radila kao domaćica na žurkama, bejbisiterka, medicinska sestra, ali i instruktorka igranja.

Princ Čarls, koga su u tom periodu već tjerali da se oženi kako bi kruna osigurala nasljednika, bio je u tridesetim godinama, kada je upoznao Dajanu. Uprkos višegodišnjem poznanstvu, Čarls je interesovanje za nju pokazao u ljeto 1980. godine tokom jednog golf turnira. Nakon kratkotrajnog druženja, pozvao ju je da mu se pridruži za vikend na brodu Britania.

Depresija, pokušaj samoubistva i Čarlsove afere
Ubrzo nakon toga predstavio ju je porodici. Vjerili su se 6. februara 1981. godine.

Tadašnja grofica dobila je prsten vrijedan 30 hiljada funti, isti onaj koji je princ Vilijam poklonio Kejt Midlton, ali je njegova vrijednost danas utrostručena. Ono što je bilo neobično za kraljevsku porodicu jeste to što prsten nije bio jedinstven, već se nalazio u kataloškoj ponudi zlatare Garrard, a sastavljen je od 14 dijamanata koji su okruživali veliki safir.

Dajana i Čarls vjenčali  su se 29. jula 1981. godine u Katedrali svetog Pavla u Londonu. Svadbenu ceremoniju gledalo je preko 750 miliona ljudi, prenosile su je 74 televizijske stanice širom svijeta, a ceremoniji je prisustvovalo 2.650 zvanica.

Dajana je na dan vjenčanja imala manje od 20 godina i bila je prva Engleskinja poslije tri vijeka koja se udala za nasljednika britanske krune, a blistala je u vjenčanici od devet hiljada funti, čiji je šlep bio dugačak čak osam metara.

Prvu bračnu noć princ Čarls i princeza Dajana proveli su u dvorcu lorda Mountbatena u Broadlansu, i time odali počast kraljici Elizabeti i princu Filipu koji su, takođe, tu proveli svoju prvu bračnu noć. Bajka je nastavljena krstarenjem brodom Britania po Mediteranu i godinama su svi članovi posade tvrdili da su mladenci tokom medenog mjeseca bili u strasnoj ljubavi.

Dana 21. juna 1982. godine Dajana je rodila prvog sina, drugog po redu nasljednika krune, princa Vilijama. Po njenoj želji porodila se u Bolnici Svete Meri, a ne shodno tradiciji u Bakingemskoj palati, što joj nikada nije oprostila Kraljica. Dajana je ubrzo zapala u postporođajnu depresiju i pokušala da se ubije bacivši se niz stepenice.

“Toliko je bilo bola u meni da sam željela da se povrijedim. Namjeravala sam da nastavim svoj život kao supruga, majka i princeza, ali nisam voljela sebe i nisam mogla da se izborim sa pritiskom. Zato sam povrijedila ruke i noge” – rekla je Dajana u jednom intervjuu nakon razvoda.

U nedjelju 31. avgusta 1997. godine, princeza Dajana i Dodi al Fajed poslije večere u Ricu, hotelskim mercedesom krenuli su na svoje posljednje putovanje. U naletu na zid tunela Alma uz Senu na mjestu su poginuli vozač Henri Pol i Dodi, a Dajana je umrla četiri sata kasnije u bolnici.

Dajana za vrijeme borbe s teškim oblikom depresije nije ni slutila da proživljava farsu i da je suprug vara. Međutim, britanski i svjetski mediji bili su opčinjeni Dajanom stvorivši oko nje iluziju po scenariju braće Grim.

Svi Dajanini ljubavnici

Ono što javnost nije znala prije njihovog vjenčanja jeste da su se Dajana i Čarls vidjeli samo 13 puta prije braka. U intervjuu koji je prikazan tek nakon njene smrti, Dajana je otkrila da se on i prije vjenčanja viđao sa bivšom djevojkom Kamilom Parker-Bouls.

“Prije nego što smo se uzeli, viđao se sa svojom gospođom tri puta nedjeljno” – izjavila je Dajana aludirajući na Kamilu, ali se tom prilikom prisjećala i intervjua koji su dali nakon vjeridbe, a koji joj je u misli ubacio zrno sumnje.

“Tokom vjeridbe, reporter nas je pitao da li smo zaljubljeni. Ja sam odgovorila: Naravno, a Čarls je dodao: Šta god značila zaljubljenost. To me je potpuno uništilo” – ispričala je princeza.

Jedan od pokušaja da spase brak bilo je i rođenje drugog sina Harija, koji je svjetlost dana ugledao septembra 1984. godine. Ali, princeza je tada otkrila da pati od bulimije koja ju je, kako je kasnije shvatila, pratila još od vjeridbe. Uzrok bulimije, kako je Dajana izjavila, bio je princ Čarls koji je svoju tadašnju vjerenicu ubjeđivao da se mnogo udebljala. Od rođenja Harija, ledi Dajana i princ Čarls više nisu dijelili postelju, a njihov seksualni život bio je ograničen.

“Čarls mi nikada nije prvi prilazio. To se dešavalo otprilike jednom u tri sedmice, sve je ličilo na unaprijed utvrđenu šemu. Poslije rođenja Harija, punih sedam godina nismo spavali zajedno” – rekla je princeza.

Ponovni pokušaj samoubistva

Princeza Dajana i Dodi al Fajed u Sen Tropeu, 22. avgusta, 1997. godine.

Kraljica je, navodno, još nakon Vilijamovog rođenja, odlučila da je vrijeme za razvod. Mediji su u početku ćutali o Dajaninim i Čarlsovim bračnim problemima, a onda su na površinu isplivala i nevjerstva. Čarls je bio u paralelnoj vezi sa Kamilom, a to je 1992. godine objelodanio Endrju Morton u knjizi “Dajana: njena istinita priča”.

Zbog ovog otkrića, kasnije se pričalo da je Dajana zapala u veliku depresiju i ponovo pokušala da izvrši samoubistvo. Tada je odlučila da se razvede od svog supruga, ali su nekoliko mjeseci kasnije još jedanput pokušali da spasu brak, a Dajanin glavni uslov bio je da Čarls prestane da se viđa sa Kamilom, što je on odbio. Nakon toga Dajana se povukla iz javnosti, a nacija je ostala šokirana i ljuta na kraljevsku porodicu. Čarls je sljedeće godine priznao da je varao Dajanu, a ona je 1995. godine priznala da je varala Čarlsa.

Prvi Dajanin ljubavnik bio je njen tjelohranitelj Bari Manake s kojim je, navodno, bila od 1985. godine. Manake je 1987. poginuo na motoru u nerazjašnjenoj saobraćajnoj nesreći. Prvi veliki skandal izazvali su njeni snimci telefonskog razgovora iz 1989. godine sa prodavcem automobila Džejmsom Gilibejom. Ljubavnici su joj bili i instruktor jahanja Džejms Hjuit, umjetnički trgovac Oliver Hoare, ragbista Vilijam Karling, kardiohirurg Hasnar Khnar, pjevač Brajan Adams, pa navodno i španski kralj Huan Karlos, kao i Džon F. Kenedi.

Dajana je priznala da je bila ludo zaljubljena u Džejmsa Hjuita i u medijima se zbog velike sličnosti spekulisalo da je upravo on otac princa Harija, ali to nikada nije dokazano. Njeni prijatelji i dalje tvrde da je on bio ljubav njenog života, a navodno su se posljednji put vidjeli svega dva mjeseca prije Dajanine smrti.

Princeza od Velsa i prvi pretendent na britansku krunu razveli su se 1996. godine.

Princeza Dajana je na polo meču 1986. godine upoznala velikog plejboja Emada Dodija al Fajeda, sina milijardera Muhameda al Fajeda, i vlasnika čuvene robne kuće Harrold’s. Njihova romansa počela je skoro deset godina kasnije, kada se Dajana razvela od Čarlsa. Mediji su spekulisali da će se njih dvoje i vjenčati, ali se veza tragično završila kada su oboje poginuli u saobraćajnoj nesreći. S druge strane, Čarls je nastavio vezu sa svojom ljubavnicom Kamilom s kojom se oženio 8. aprila 2005. godine.

Tragična smrt na Seni

Astrološki se počinilac kaznenog djela posmatra kroz 12. polje koje pada u Strijelca, što sugeriše da je to djelo nekog bliskog princezi. Jupiter retrogradan u Vodoliji (negiranje) gleda na Mjesec u konjunkciji sa Južnim mjesečevim čvorom (starija žena iz okruženja).

U nedjelju 31. avgusta 1997. godine, pola sata poslije ponoći, princeza Dajana i Dodi al Fajed poslije večere u hotelu Ric, hotelskim mercedesom krenuli su na svoje posljednje putovanje. U naletu na zid tunela Alma uz Senu na mjestu su poginuli vozač Henri Pol i Dodi, a Dajana je umrla četiri sata kasnije u bolnici. Preživio je samo Dodijev telohranitelj Trevor Ris Džons.

U četiri sata ujutro u pariskoj bolnici La Pitie Salpetriere, doktor Bruno Rionže saopštio je da je Dajana preminula usljed posljedica unutrašnjeg krvarenja prouzrokovanog jakim povredama grudnog koša, pluća i glave. Pitanje o uzroku nesreće nije riješeno, a vjerovatno neće nikada ni biti. Sve je prekriveno velom tajne.

Prvi optuženi bili su paparaci koji su ih pratili u stopu. Zatim je sumnja pala na vozača koji je navodno bio pijan, a vozio je brzinom većom od 200 kilometara na sat. Optuživana je i Britanska obavještajna služba koja radi za dvor, jer su njihovi agenti bili svuda oko tunela, da bi se na kraju pojavio tajanstveni bijeli fijat uno koji je navodno pri prolasku kroz tunel zakačio mercedes i pobjegao s mjesta nesreće. Dodi je sahranjen iste večeri u Londonu, u skladu sa islamskim običajima, dok je Dajana uz sve kraljevske počasti, iako su joj one bile oduzete, sahranjena 6. septembra 1997. godine na porodičnom imanju Spenserovih, Altorpu, na Ovalnom jezeru.

Pored članova britanske kraljevske porodice i porodice preminule princeze, komemoraciji su prisustvovali članovi kraljevskih porodica iz Evrope i prve dame SAD i Francuske, Hilari Klinton i Bernadet Širak. Ispraćaju je prisustvovala i bivša britanska premijerka Margaret Tačer, tadašnji premijer Toni Bler i predstavnici svih političkih partija. Pored Eltona Džona, među prisutnima su bili italijanski tenor Lučano Pavaroti, Tom Kruz, Sting, Džordž Majkl, Stiven Spilberg, Dajana Ros…

Ispraćaj je direktno pratilo preko 2,5 milijarde ljudi u 180 zemalja. Još otkako je princeza Dajana tragično poginula u Parizu 1997. godine, pristalice teorije zavere imale su mnogo toga da ponude javnosti. Dajana je ubijena, govorili su, a kao razlog navodili su to što britanski establišment nije želio da se ona uda za muslimana i da očuh prinčeva bude islamske vjeroispovijesti. Bio je to najžešći izazov za kraljevsku porodicu do tada i kako su godine prolazile, glasine su postajale sve veće, nevjerovatnije, ali i uvjerljivije.

Ipak, najpotresnije je bilo objava pisma koje Dajana deset mjeseci prije smrti povjerila na čuvanje svom batleru i najbližem prijatelju Polu Barelu, ali je iz njega obrisano ime optuženika kako bi se izbjegla kleveta dotične osobe. U njemu je nekadašnja princeza od Velsa opisala kako joj je život ugrožen i da je saznala kako XY osoba planira da je likvidira tako što će izazvati saobraćajnu nesreću u kojoj će stradati. Na pismu je unijela i datum kao dokaz više. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se dođe do istine, a tri godine od njene smrti sud je odlučio da se ipak radilo o slučajnoj saobraćajnoj neseći.

Šta otkriva natalna karta

Princeza Dajana rođena je u astrološkom znaku Raka, sa ascendentom (podznakom) u znaku Strijelca. Ascendent joj je na 18. stepenu, takozvanom đavoljem stepenu, koji uvijek pokazuje neku tragičnost u životu natusa, ali i daje poseban pečat natalnoj karti, obećavajući njeno proučavanje i nakon smrti njenog vlasnika.

Ovdje se poseban naglasak stavlja na položaj Mjeseca, jer on je ujedno i vladar solarnog znaka. Princeza Dajana je imala Mjesec u Vodoliji, gdje je ujedno i vladar njenog ascendenta, retrogradni Jupiter u Vodoliji.
Znak Vodolije, kao jedan od ljudskih znakova, smatra se najhumanijim znakom zodijaka. Princeza Dajana je svakako bila najpoznatija po svom humanitarnom radu.

Dajana je i danas gotovo jednako popularna kao i za vrijeme najvećih skandala kraljevske porodice i životnih brodoloma koje je prošla, o kojima svjedoči i gore već pomenuta opozicija Urana i Mjeseca.

U natalnoj karti, popularnost natusa biće prikazana njegovim 7. poljem, poljem koje predstavlja druge osobe – javnost, a i 10. poljem, koje predstavlja slavu i počasti.

U Dajaninom slučaju je posebno naglašen interes javnosti za pitanja u porodici, jer je Sunce u znaku Raka, a znak Raka je prirodni signifikator doma i porodice. Takođe je postojao, a i danas postoji, veliki interes za Dajaninu djecu, Merkur je prirodni signifikator djece. Merkur u 7. polju, djeca u javnosti.

Dajana je rodila dvojicu sinova, prinčeve Vilijama i Herija. Broj i spol djece pronalazimo posmatrajući 5. polje i njegovog vladara. U ovom horoskopu je 5. polje u znaku Bika, u kome se nalazi i vladar polja Venera. Venera je dobro postavljena u plodnom znaku Bika, a gleda na (iduća planeta u smjeru suprotnom kazaljki na satu) Merkura u Raku u konjunkciji sa Suncem.

Merkur ima brojčanu vrijednost 2, u pitanju je dvoje djece, na prvi pogled bi se reklo da su to ženska djeca, jer je Rak ženski znak, ali je Merkur ipak retrogradan (situacija suprotna očekivanoj) i u bliskoj konjunkciji sa Suncem (arhetipski simbol muškarca) i to daje mušku djecu. Ovo potvrđuje i Venera koja ima blizak kvadrat sa Uranom iz Lava, a Uran uvijek ima tendenciju da izokrene i obrne postojeću ili očekivanu situaciju.

Udaja za princa Čarlsa

Partner u horoskopu je predstavljen 7. poljem (descendentom) planetama u njemu i vladarom tog polja. Princa Čarlsa u Dajaninoj karti predstavlja retrogradni Merkur u konjukciji sa Suncem u 7. polju, što odgovara njegovom fizičkom opisu, mršavog , koščatog, tamnijeg muškarca naglašenog nosa, svijetlog tena, ali zbog specifičnog oboljenja Rosaceae rumenog u licu (što pokazuje konjunkcija Merkura sa Suncem = crvenilo). Retrogradnost Merkura daje neupadljiv izgled i pridjev najružnijeg princa.

Depresija, bulimija, pokušaj samoubistva

Najveći krivac za ova dešavanja je opozicija Mjeseca (simbol duševnog stanja) i Urana u izgonu u Lavu, a sve to na osi Mjesečevih čvorova i u kvadratu sa Venerom na Algolu. Vjerovatno je to naslijedila od majke (Mjesec = majka, Južni mjesečev čvor = naslijeđe, genetika).

Bulimia nervosa je poremećaj ishrane koji je isključivo psihološkog porijekla, vidi se kroz inkonjunkciju (Keplerov aspekt smrti) Jupitera (ishrana) i Plutona (ekstremna stanja, pomračenje uma). Do sličnog dolazimo i posmatrajući 2. polje, kao polje svih supstanci koje unosimo u organizam.

Sam znak Jarca na vrhu 2. polja ukazuje na mršavost i oskudijevanje u hrani, a vladar Saturn na vrhu polja svojim retrogradnim hodom ukazuje na vraćanje hrane iz želuca – povraćanje, a sve uzrokovano loše aspektovanim Mjesecom, odnosno nervnim rastrojstvom.

Razvod

Razvod u njenoj natalnoj karti je jasan već iz gotovo egzaktnog kvadrata Venere i Urana, kojem je u prirodi da sve razara, pa tako i brakove. Venera, kao prirodni signifikator braka, ima već pomenutu lošu recepciju sa Marsom, tradicionalnim vladarom razvoda. To je donijelo razvod i njenim roditeljima.

Sedmo polje pada u dvojni znak Blizanaca (više od jednog braka), ali retrogradni vladar Merkur koji gleda na Sunce ukazuje na to da će ona imati jedan pravno-legalni brak i veze poslije toga. Jedan brak potvrđuje i arapska tačka braka (računa se po formuli Asc+Desc-Venera) koja pada na 9. stepen Jarca na zlokobnu zvjezdanu maglinu Facies, koja ima prirodu Marsa.

Dispozitor tačke braka je retrogradni Saturn, koji potvrđuje sve dosad navedeno.
Uzrok razvoda je Čarlsova dugogodišnja veza sa Kamilom Parker Bouls, ženom sa kojom je bio u vezi prije Dajane. Sa Suncem u 7. polju jasno je da Dajana dobija zauzetog muškarca.

Buran period nakon razvoda

Period između prvog i drugog braka je prikazan 8. poljem, koje kod Dajane obuhvata tri znaka i mnoštvo planeta, koje predstavljaju mnoštvo veza koje je imala sa muškarcima različitog profila: kardiohirurg (Uran u Lavu), ragbista (Mars u Djevici), tjelohranitelj (Mars i Pluton u Djevici)…Najznačajnija je bila veza sa Dodijem al Fajedom, kojeg upoznaje na polo utakmici (opet Venera u Biku u 5. polju). Njihova veza je brzo napredovala, vjerovatno bi se okončala i brakom, Dajana je mislila da je pronašla napokon pravog princa…

Saobraćajna nesreća i smrt

Dajanino polje smrti počinje na kritičnom 29. stepenu Raka, koji predstavlja prelazak iz jednog svjetla u drugo, u ovom slučaju iz svjetlosti u tamu… Vladar polja smrti je Mjesec koji odlazi u Vodoliju (smrt u brzini) i konjunkciju sa Južnim mjesečevim čvorom (tijelo bez glave, izgubiti glavu). Desila se nesreća sa povredama (Mars) u tunelu (Pluton) pri velikoj brzini (Uran). Sve ove planete su u 8. polju, koje je opozitno polju svog vladara, Mjesecu.

Polje saobraćaja (3. polje) pada u znak Riba (tajne, misterije), a vladar polja je retrogradni Neptun, koji gradi kvadrat sa retrogradnim vladarom ascendenta, Jupiterom. Ujedno je i prirodni signifikator saobraćaja (Merkur) retrogradan u Raku.
Dajana je umrla od povreda pluća (Rak i retrogradni Merkur), grudnog koša (Uran u Lavu) i glave (Sjeverni mjesečev čvor predstavlja samo glavu bez tijela, a nalazi se u Lavu u 8. kući), a sve to zbog unutrašnjeg krvarenja (Mars i Pluton u Djevici). Apsolutno ostvareno 8. polje…

Ko je kriv?

Na ovo pitanje možda nikad nećemo dobiti odgovor, no astrološki se počinilac kaznenog djela posmatra kroz 12. polje koje pada u Strijelca, isti znak kao i na ascendentu, što sugeriše da je to djelo nekog bliskog princezi. Jupiter retrogradan u Vodoliji (negiranje) gleda na Mjesec u konjunkciji sa Južnim mjesečevim čvorom (starija žena iz okruženja). Hmmm, pitanja, pitanja, pitanja…

Ovdje se nameće i teza Dejvida Ajka da su kraljevske porodice reptilskog, vanzemaljskog porijekla. Vladar 10. polja (svekrva kraljica Elizabeta II, ali i preci partnera, princa Čarlsa) je Venera na Algolu, glavi demona, glavi Meduze, kojoj rastu zmije mjesto kose…Hmmm, još pitanja, pitanja, pitanja…

(Astrolog Miloš Tomić/aura.ba)