Astro srećkovići: Koji su horoskopski znaci najsretniji, a koji najbaksuzniji?

Uvijek smo se pitali šta je zapravo sreća. Je li to cilj ili način života? Nekada nam se čini da smo stvarno rođeni pod nesretnom zvijezdom i da nam ništa ne ide od ruke, dok drugi uspijevaju na svim poljima života. Evo koliko sreća prati pojedine horoskopske znakove:

Djevica

Djevice su jedan od najsretnijih znakova zodijaka jer stvari uvijek nekako krenu njihovim putem, čak i kada misle da neće. Prepreke su samo to – prepreke i trenutne su. Ono što bi trebale napraviti da ih sreća i dalje prati jest podijeliti je s drugima.

Škorpija

Škorpije su onaj tip srećkovića koji može pronaći novčanicu od 100 eura na pločniku. Bez obzira na to, ne trebaju se potpuno oslanjati na sreću i dar sudbine već i na svoje dvije ruke. Jer, ono što dođe može lako i otići pa je važno biti zahvalan.

Lav

Ovaj znak je rođen pod Suncem, što ga čini vrlo privlačnim, a sreća je uvijek nekako na njegovoj strani. Bez problema ostvaruje ono što je zamislilo, a prepreke shvata kao izazove. Problem je u tome što je često nemilosrdan u tome.

Bik

Bikovi često prigovaraju da nemaju sreće, ali su zapravo itekako sretni, barem što se tiče porodice i posla. Probleme im jedino predstavlja ljubav i to zato što biraju krive ljude.

Ovan

Sreća Ovnove prati u fazama – trenuci loše sreće uvijek su popraćeni trenucima sreće. Njihov zadatak trebao bi biti da loše trenutke ne shvaćaju tragično već da se foksuiraju na ono dobro. Moraju zapamtiti da su neke stvari van njihove kontrole.

Ribe

Vjetar za Ribe puše u oba smjera, i negativnom i pozitivnom. Sreća ih prati u ljubavi, što se ne može reći za neke druge aspekte života poput finansijske sigurnosti. Trebale bi bolje raspolagati novcem i ne živcirati se oko sitnica.

Rak

Rakovi jednostavno moraju naučiti razlikovati lošu sreću i loše odluke pa će lakše donositi one prave. Oko nesretnih okolnosti ne treba predugo razbijati glavu, zar ne? Ako se pokrenu, sreća će ih kad tad posjetiti.

Strijelac

Život je prema Strijelcima nekada vrlo okrutan, barem oni to tako shvataju. Međutim, bez lošega nema ni dobroga pa sve što im se dogodilo izgradilo ih je u osobe kakve su danas. A to nije toliko loše. Ako im život da limune, oni će od njih sigurno napraviti limunadu.

Vaga

Kod Vaga uvijek pada kiša i mogu proći mjeseci prije nego ugledaju malo sunca. Zbog toga odluče da je najbolje prihvatiti kišu kao nešto normalno. Ali onda kada to najmanje očekuju, eto duge.

Jarac

Svega čega se prime, izjalovi se. U kartama uvijek izaberu onu krivu, ali ne trebaju se bojati jer je noć najmračnija prije zore. Sve što mogu napraviti jest ne odustati i dobro se naspavati. Ujutro će biti bolje.

Vodolija

Sva sreća da su Vodolije rođeni tvrdoglavi i ne odustaju od svog puta. Ona izreka ‘ono što te ne ubije, ojača te’ definitivno opisuje njihov život. I onda kada se čini da su se svi urotili protiv njih, ne napušta ih nada da je neko ipak na njihovoj strani. I imaju pravo.

Blizanci

Na zadnjem mjestu su Blizanci koji se nerijetko osjećaju da su rođeni pod totalno nesretnom zvijezdom. Čak i ako im se sreća ukaže, oni sve zabrljaju. Bolje im je da se pouzdaju samo u sebe i svoje sposobnosti, to je najbolje što mogu učiniti. Ne mogu promijeniti nesretne okolnosti, ali zato mogu sve drugo. (žena.net)