Astro fitnes i dijeta: Djevice su robovi zdravog života, Vage nemaju problema sa slatkišima, Bikovi najveći gurmani…

Ako ste neumjereni u hrani, mora da vam Bik dominira horoskopom. Blizanci sup o prirodi vitki…Kakvi ste vi?


OVAN

Iako imate dobru genetiku i metabolizam, vi imate faze kad ne vodite računa šta i koliko jedete. Međutim, vi vodite računa o kondiciji i veoma ste aktivni. Znate sebi da nametnete radikalan režim ishrane. Vama ne odgovara dijeta, ali dobar izvor proteina je neophodan.
Crveno meso i sirovo povrće pružaju dobar izvor vitamina. Što se začina tiče, cimet i čili odgovaraju vašem temperamentu.

BIK

Kao u svim ovozemaljskim uživanjima, vi ste neumjereni i kada je hrana u pitanju. Vi ste najveći gurman zodijaka, pa kod vas važi pravilo “put do ljubavi vodi preko stomaka”. Skloni ste gojenju pošto utjehu u lošim momentima nalazite u jelu.
Fitnes i sport su neophodni da ubrzaju vaš spor metabolizam. Žitarice treba da budu sastavni dio vaše ishrane. Izbjegavajte slatkiše, šećer kao i začinjenu hranu.

BLIZANCI

Vaša konstitucija izaziva zavist okoline. Po prirodi ste vitki, a formu možete održavati dugim šetnjama i brzim hodom. Pošto niste osoba koja voli da kuha, povedite računa da ne padnete u zamku brze hrane i gotovih jela.
U vašu ishranu uvedite svježe voće i povrće, kao i bijelu ribu. Ruzmarin, kao začin, ima povoljan uticaj na vaš respiratorni sistem.

RAK

Od vas ne postoji bolji kulinar. Svemu pristupate emotivno, a to se ogleda i kroz vašu ishranu. Anksioznost i stres se odražavaju na vaš digestivni trakt.
Poželjno bi bilo u ishranu uvesti drugi izvor proteina osim mesa. Kim je odličan kao začin, pa ga upotrebljavajte češće.

LAV

Vama je zdravlje sinonim za vitkost, samim tim polažete dosta računa na ishranu. Morate biti pažljiviji kada je vaše srce u pitanju. Dakle, ne morate pratiti sve zabave gdje se služi kavijar i šampanjac.
Uvedite u vašu ishranu namirnice bogate željezom. Maslinovo ulje i šafran su idealni za vaš metabolizam.

DJEVICA

Vi ste tip osobe koja pomno prati sve emisije i čita magazine o zdravoj ishrani. Vi ste zagovornik zdravog života. Mnogima od vas ovaj tekst neće otkriti ništa novo.
Držite se dobrih navika i obroka u određeno vrijeme. Organska ishrana je vaš izbor.

VAGA

Vama je priroda podarila savršenu građu pa vam mnogi zavide koliko slatkiša možete da konzumirate, a da se nemate problem sa viškom kilograma. Ipak, morate da obratite pažnju na bubrege. Ne padajte pod uticaj modernih dijeta.
Voće i povrće su važan izvor kalijuma za vaše bubrege. Mislite o vlaknima koja su korisna za povećanje izdržljivosti.

ŠKORPIJA

S vremena na vrijeme vi zaboravite da jedete. Imate vretenastu građu, pa vam dijete i nisu potrebne. Pripadate tipu koji u rekordnom roku može da smrša.
Vama je omiljena začinjena hrana jakog ukusa. Uvedite u ishranu ulje od sjemenki bundeve, dobro je protiv opstipacije.

STRIJELAC

Vaša potreba za hedonizmom može vam nabaciti koji kilogram viška. Vi ste neko ko je aktivan i uživa u sportu pa se to kompenzuje. Mada, kod vas se kilogrami ne gube baš olako.
Vama odgovara ishrana sa svih podneblja, jer kao vječitom putniku, interesantno je isprobati nove ukuse.

JARAC

Vi birate jednostavnost. Od djetinjstva ste trenirani da budete racionalni, a tako je i kad kupujete hranu – vodite računa o troškovima.
Vi ste zagovornik zdrave ishrane. Kao tipičan Jarac, imate koščatu građu, pa u ishranu možete uvesti namirnice bogate kalcijumom i fosforom. Supe i kuhana jela vam mogu nadomjestiti minerale i vitamine.

VODOLIJA

Niste mnogo probirljivi kada je hrana u pitanju. Vodolija je okrenuta duhovnim principima i jede ono što je na raspolaganju. Vaše tijelo ponekad zahtijeva malo više pažnje. Vaskularna cirkulacija je važna za vas, pa dodajte đumbir vašoj ishrani. Detoks dijete su namijenjene pripadnicima ovog znaka.

RIBE

Vaš metabolizam je spor. Nemate jasnu svijest o svom tijelu, ali srećom, instiktivno nadomješćujete ono što vam je potrebno. Znate biti lijeni i zbog toga povremeno treba držati dijete.
U vašem meniju treba svakako da se nalaze riba i morski plodovi. Povećajte unos tečnosti i citrusa

PROČITAJTE I OVO

Astro hamajlije: Ovnu odgovara hamajlija u obliku lopte, Lavovima žeton za poker, Jarcu – poštanske marke, Vodoliji – kliker…