ASTROLOZI UPOZORAVAJU: 20. JUNI – PUN MJESEC – NOĆ LUDILA, HALUCINACIJA I NERVOZE

Pun mjesec se pojavljuje jednom u 70 godina, a kada se dogodi moguć je haos među ljudima. Nekada, u vrijeme punog mjeseca, nisu se obavljale operacije, jer su pacijenti više krvarili nego što je to bilo uobičajen

PUN MJESECU ponedjeljak 20. juna 2016. godine, dan prije ljetnje dugodnevice, pojaviće se PUN MJESEC koji bi, kako tvrde astrolozi, mogao izazvati haos, halucinacije, pa čak i masovne pucnjave.

Na YT je objavljen skoro polusatni video snimak u kojem je Timoti Haloran, osnivač YouTube kanala “Rasa Lila Healaing YouTube Astrology”, napravio specijalan video-snimak. On upozorava da bi događaji oko dugodnevice mogli biti prilično burni.

On je u snimku napomenuo da će 20. juna doći do “povećane energije” koja bi mogla da izazove “ludilo, halucinacije i nasilničko ponašanje” među populacijom.

Tokom dugodnevice dan će trajati duže od 15 sati, a na nebu će se istovremeno vidjeti i Sunce i Mjesec.

Za ove tvrdnje nema naučnog uporišta, ali astrolozi i psihijatri upozoravaju da uticaj Zemljinog satelita na osjećanja u to vrijeme može da bude veoma koban, te da bi policija mogla imati pune ruke posla.

Emotivna stanja ljudi su prenaglašena i zato su porodične svađe i sukobi intenzivniji, a ishod zna da bude tragičan. Zato je povećan broj porodičnih tragedija, samoubistava, saobraćajnih nesreća, svađa, emotivnih i psihičkih kriza…

Nekada, u vrijeme punog mjeseca, nisu se obavljale operacije, jer su pacijenti više krvarili nego što je to bilo uobičajeno.

Inspektori policije koji dežuraju u noćima pune Lune primijetili su da, kao po nekom nepisanom pravilu, tada imaju mnogo više posla.

Psihijatri se jednoglasni u ocjeni da pun mjesec djeluje na ljude, ali da nema dokaza da je uticaj punog mjeseca izričito negativan, već može da bude i vrlo pozitivan.

– Pun mesec utiče na ljude u skladu sa njihovim opštim psihičkim stanjem. Ukoliko je osoba na ivici depresije, loše se osjeća, nezadovoljna je, pun mjesec će je dodatno negativno opteretiti. Takva osoba će pod uticajem punog mjeseca biti još labilnija, depresivnija, razdražljivija i nesigurnija.

S druge strane, ukoliko je osoba psihički zdrava i opuštena, uticaj punog mjeseca biće pozitivan. Pun mesec, kako kaže Opalić, u ovom slučaju podstiče aktivnost i kreativnost čoveka, što dovodi do postizanja boljih rezultata nego što je to uobičajeno.

O povezanosti nebeskih tijela i osobina ličnosti postoje istraživanja pojedinih svjetski priznatih psihologa koji se bave empirijskom psihologijom. Ona pokazuju da takva veza i uticaj postoje. I smatra se psihološkim fenomenom.

Slučajnost, sticaj okolnosti ili nešto sasvim drugo, tek, u danima punog mjeseca stranice rubrika “crne hronike” u dnevnim novinama ispunjene tragičnim događajima.

 

.