ANTIHOROSKOP: Da se nasmijete, zabavite ali i zabrinete!

Aura.ba vam donosi šaljivi horoskop na temelju osnovnih karakteristika svakog znaka. Nasmijite se, i upoznajte sebe i svoje bližnje uz Antihoroskop.

Ovan

Vitalnost i aktivnost ćete i dalje održavati, treniraćete svakodnevno uz omiljene sportske discipline: preskakanje redova u banci i guranje pri ulasku u tramvaj. Dodatnu dozu adrenalina, u vaš život će unijeti posmatranje ljetnjih požara i  opekotina od sunčanja. Šutnjom i tolerancijom bi došli do boljih poslovnih rezultata. Suprostavljanje u radnoj okolini spriječite lupanjem glave od zid, ako vas to ne odvrati od planiranog konflikta, lupite još koji put.

Bik

Pretjerana briga stanjem na bankovnom računu od vas je stvorila dosadnu osobu. Zanemarite brigu o novcu, posvetite se porodici. Shvatite već jednom, da je partner živo biće koje ima srce i dušu. Članovi porodice nisu tu, da vam: kuhaju, spremaju i obrađuju njivu. Kao i uvijek, prijeti vam povećan apetit, savjetujemo vječitu dijetu: upotrebljavajte šuplje kašike. Zbog viših temperatura, će vam biti mrsko otići do obližnje kladionice, zato ćete vijesti o dojavi posredovati rodbini u zamjenu za manje količine novca.

Blizanac

Ne morate svaku pametnu misao nametati okolini. Da, ponekad svoje genijalne ideje zadržite za sebe. Puno toga ste započeli, realizacija svih započetih projekata je izostala. Odustanite od svakodnevnih rituala:  pljuvanje na rođakov auto, štipanje komšijine mačke i nedosljedan prijenos trača. Modni savjet: odjenite svoje prvo, pravo lice.

Rak

Zašto bi se brinuli o sebi kada su oko vas drugi? Imaćete snage otrčati površnom poznaniku u bolnicu, drugarici sašiti ekstravagantnu haljinu i pri tome paziti šefovog psa, jer ljudi vas trebaju. Zanemarite vlastite potrebe te isključivo nastavite obavljajti tuđe poslove. Ako osjetite umor ili preopterećenost, dobro se isplačite. Pošto u blizini neće biti nikoga da vas utješi, plač-terapiju ćete morati ponoviti nekoliko puta.

Lav

Konačno je stiglo toplije vrijeme, a to je vaše aktivno razdoblje. Više temperature pogoduju lagodnijem šepurenju po ljetnim baštama, plažama i domaćoj okolini. Seckond hand radnjice su čudo koje obožavate. Uspjeli ste skupiti zavidnu kolekciju svih modnih marki, a najviše vas veseli lažni Rolex koji ste spretno otkupili  od sumljivog preprodavača.  Smiješi vam se puno prilika, da pokažete njegov lažni sjaj.

Djevica

Prolazne zdravstvene smetnje će biti odličan temelj za duge razgovore s prijateljima, druženje s ljekarom i susrete s farmaceutom. Došlo je vaših pet minuta, prolazno peckanje u kostima bi moglo biti početak ozbiljne dijagnoze. Vaši bližnji će pred vama imati malo mira, jer  ćete uspjeti otputovati na banjsku rehabilitaciju s koje ćete doći još bolesniji. Ali vas to neće zaustaviti na putu do traženja potpunog zdravlja i urednog načina života.

Vaga

Smetat će vam par grama sala koje se nakupilo oko vašeg struka. Uz savjete ličnog modnog gurua, isprobat ćete najnovije preparate za vitku liniju. Razmišljanje o razvodu bi moglo biti uzrok dobre volje, smješak i misao, da ćete ponovo zablistati u vjenčanom izdanju vam neće dati mira. Stanje na bankovnom računu će i dalje biti negativno, postali ste pravi stručnjak kako praznog džepa živjeti luksuzno. Poslovne prilike: novi sponzori na vidiku.

Škorpion

Prošla veza vam je zadala mnogo udaraca. Još uvijek niste prebolili rane, koje ste zadobili prilikom bjega pred mužem promiskuitetne komšinice. Stižu velike promjene. Oduševljenje novim partnerom nećete moći sakriti, nabavljat ćete najnovije preparate i igračke iz Sexy shopa, u kojem ste i inače česta stranka. Poslovni život će biti manje aktivan, svjesno ćete se odlučiti za stagnaciju jer ste dobili dojavu o opsežnim policijskim akcijama, koje bi mogle dugoročno ugroziti vaš poslovni položaj.  Finansije stabilne.

Strijelac

Ljetni mjeseci su prilika da se ponovo družite s masom pristiglih dijasporaca, koji su inače oduševljani vašim poznavanjem jezika i različitih kultura. Ipak, nećete moći demonstrirati sva stečena znanja. Još uvijek nizak broj japanskih turista, vam onemogućava da im pokažete znanje s tečaja: Nauči Japanski za samo mjesec dana. Ali, vi se nadate boljim vremenima, ni prepreke poput ove ne mogu trajati vječno!

Jarac

Iza vas je teško razdoblje, predsjednik vaše političke stranke vam još uvijek nije oprostio pokušaj preotimanja njegovog položaja. Razmislite o promjeni, nove političke stranke donose mogućnosti za uspon u karijeri.  Vjerske praznike provest ćete u društvu najbližih,  to će vas utješiti i olakšati odluku da i ove godine godišnji odmor provedete radno. Kamate s bankovnog računa uspješno usmjeravate u projekat gradnje. Popustite pred savjetima arhitekte, koji ipak ima više iskustva od vas.

Vodenjak

Živjet ćete aktivno, uključujući se u udruženja svojih prijatelja. Humanitarno-nagradne akcije će biti odličan način, da svojim ukućanima poklonite: tablet, foto aparat ili mp3 player. Prijatelji iz inostranstva će vas iznervirati najnovijim mobitelom, zato ćete poželjeti da im ga otuđite. Zbog neuspjeha pri krađi, slijedi kratka depresija iz koje će vas izvući mlađa osoba koju dugo poznajete. Novi modni trendovi vas neće oduševiti, za vas je srebrna boja odjeće još uvijek in!

Ribe

Dok maštate, da ćete susresti ljubav svog života ili da vam u bašti osvane naftna bušotina, pokušajte srediti vanjštinu koja je poprilično zanemarena.  Okolini ćete prezentirati svoja vjerska ubjeđenja, a služit ćete se uticajima alternativnih disciplina. Svakodnevno ćete savjetovati prijateljima gledajući u kašike, viljuške i druge predmete iz garniture escajga. Poznato je, da se loše snalazite na suhom, kiše još nisu prestale, tiho se nadajte novim poplavama jer ćete ponovo moći plivati po centrom grada te uz demonstraciju plivačkih sposobnosti uspješno dijeliti humanitarnu pomoć.

(aura.ba)