Ani Kagan tvrdi: Znam kako izgleda zagrobni život; o svemu mi priča moj mrtvi brat!

Pravu snagu ljubavi ne možete iskusiti na ovoj planeti, ne postoji način za to. Tamo, na drugom svijetu, ljubav je bezuslovna. Voljeni ste bez obzira na to kajo ste živjeli.

Ani Kagan, kiropraktičarka i kompozitorka iz SAD-a, šokirala se začuvši glas svojeg brata koji je naglo umro tri nedjelje ranije. Na početku je mislila da ima priviđenja, da gubi razum, ali tad je shvatila kako je to zaista njegov glas i da joj očajnički želi nešto da joj ispriča.

Uvjerio ju je kako je to zaista on nakon što joj je predočio mnoštvo dokaza, govorio stvari koje je samo on mogao da zna. Potom je počeo da priča o tajnama života, kako je to umrijeti i o životu nakon smrti. Ani je kasnije napisala knjigu o tome u kojoj sve opširno opisuje.

Knjiga se zove “The Afterlife of Billy Fingers”, a ovo je mali doo njenog iskustva:

Tri nedelje nakon što je umro, moj brat Bili me probudio u zoru i počeo opisivati što se događa s njim u zagrobnom životu. Od početka sam mislila da zbog velike tuge zamišljam njegov glas, ali on je počeo da dijeli kosmičke tajne sa mnom, tajne koje nisam mogla ignorisati.

Postala sam njegov učenik. Bili me naučio da svima nama nakon rođenja nastupa neka vrsta amnezije. Jedna od glavnih stvari koje radimo na Zemlji je to da se pokušavamo sjetiti onoga što smo zaboravili. Ali, nakon smrti shvatićemo mnoštvo stvari koje nismo znali dok smo bili živi.

Ovo su neke od njih: Život na Zemlji nije kazna za prestupe u prošlom životu bez obzira što se ponekad čini tako. Bol je dio ljudskog iskustva. Sami ste izabrali svoje životne okolnosti prije nego ste se rodili, ali to je gotovo nemoguće razumjeti dokle god živite na Zemlji. Ukoliko bi razumjeli te stvari, život bi izgubio neki svoj smisao.

Društvo vas uči ograničenjima. Ali, bez obzira na to što ste naučili, sve što ste ikada trebali je već u vama. A ko ste vi zapravo, to je daleko iznad vašeg shvatanja. U središtu svega je energija – nematerijalna tvar koja se zove ljubav. Pravu snagu ljubavi ne možete iskusiti na ovoj planeti, ne postoji način za to. Tamo, na drugom svijetu, ljubav je bezuslovna. Voljeni ste bez obzira na to kajo ste živjeli.