Anela G. iz Žepča pobijedila rak debelog crijeva pijući ELIKSIR SA KAVKAZA

Fino jedem i moj organizam je stabilan, nema više ni nadutosti ni bola u stomaku. Zaista me lijek Eliksir sa Kavkaza preporodio.

– Moje su zdravstvene tegobe počele prije dvije godine. Šta god bih pojela, dobila bih proljev. Isprva sam mislila da je u pitanju prehlada. Pa sam se toplila, pila čajeve ali proljev nije jenjavao. U strahu da imam Kronovu bolest, a budući da sam naglo gubila kilograme, počinjem s odlascima ljekaru. Isprva me i nisu ozbiljno shvatili dok su mi propisali probiotike da pijem. No, kad je krv počela da se pojavljuje u stolici,  bilo je jasno d aje vrag odnio šalu – započinje priču Anela, 46-godišnja domaćica iz Žepča, majka dvoje djece.

Nije prošlo dugo, a Anela je već imala dijagnozu – rak debelog crijeva.

– Počinjem uzimati lijekove, paziti kakvu hranu jedem, ali, apetita nikako nisam imala. Pritom, izgledala sam kao zombi, sva ispijena, s tamnim kolutovima oko očiju. Proljev me znao i po šest puta tokom noći probuditi. Znala sam i na infuziji završiti od iscrpljenosti organizma.

Nemoć ljekara

– Često sam se pitala šta ima više organizam izbaciti iz mene kad ništa ne jedem po čitav dan. U trenucima kad mi je bilo do šale, šalila sam se kako me ovoliko puta ni djeca nisu budila po noći kad su bebe bile – prisjeća se Anela početka svoje bolesti.

 

Ozbiljna je ovo dijagnoza, i naša je sagovornica nije olako shvatila. Hrabar duh, želja za ozdravljenjem i pozitivne misli – nisu bili dovoljni da se teška bolest iz organizma odstrani.

– Kod ovakvih dijagnoza se tek uvidi i da su ljekari nemoćni. Truješ se lijekovima, a oni ne pomažu. Predlože ti operaciju ali u ishod nisu sigurni. Ja sam čvrsto odlučila da pod nož neću ići do daljnjeg.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Pretraživala sam internet i tražila iskustva ljudi sa ovom bolešću. našla sam razna iskustva, a najviše onih koji su trvdili da im je pomogla terapija profesorice Šuhrete Trobradović.

Raka nema

– A kako su dani odmicali, a ja vegetirala i mučila se, odlučujem i ja iskupati ovu terapiju. Odlazim u Sarajevo, upoznajem se s doktoricom, pokazujem joj nalaze svoje.

– Doktorica me savjetovala kako da se nosim s bolešću. Dala mi je detaljne upute. Počela sam s terapijom Eliksir sa Kavkaza, zaštitila sam se pločom Cedar. Prvo što sam osjetila, bilo je manje ustajanja noću. Konačno sam se mogla naspavati. Polako se i apetiti vraćao, kilogrami su rasli.

– Zaista sam se osjećala bolje. Organizam je bio stabilan, nisam osjećala nadustost ni bol. Polako se vraćala nada u ozdravljenje. A onda je došao dan za nove kontrole, nalaze…S užasnim strahom sam čekala vijesti koje su hvala bogu i dr. Trobradović – jednostavno sjajne. Raka nema, ja sam ozdravila…

 Rak debelog crijeva: Galopirajuća bolest

Rak debelog crijeva ili kolorektalni karcinom je inače jedan od najčešćih oblika zloćudnih oboljenja u svim razvijenim zemljama sa zabrinjavajućim trendom porasta učestalosti. Smatra se da će u razvijenim zemljama od raka debelog crijeva tokom života oboljeti približno 4,6% muškaraca i 3,2% žena, a omjer incidencije i mortaliteta između muškaraca i žena iznosi 1,05:1.

U Aziji i Africi ovaj oblik raka je značajno rjeđi što upućuja na činjenicu da stil života, prehrana i okoliš u razvijenim zemljama svijeta ne idu na ruku čovjeku, nego naprotiv, protiv njega i njegovog zdravlja. Rizik od razvoja raka debelog crijeva znatno raste nakon 40. godine života, a 90% svih karcinoma otkrije se u osoba starijih od 50 godina. Svaka osoba starija od 50 godina nosi 5% rizika da će do 74. godine razviti rak debelog crijeva, odnosno 2,5% rizika da će umrijeti od raka debelog crijeva.

Komentari

komentara