Ana Babić: Moj eliksir mladosti je zmijski otrov

slike zmisjski tretman 333

Ana Babić i Emina Karišik

Šta mislite o ideji da vas zmija ugrize za lice? Većina na ovu pomisao vjerovatno pada u nesvijest, ali zmijski ugriz, naravno kontrolirani i prerađeni itekako služi u službi vaše ljepote. Pitate se kako? Dopustite nam da vas uvedemo u svijet zmijskog tretmana. Za zmijski tretman kažu da je to podmlađivanje “Botoxom” bez igle i negativnih efekata
Jedna od hit kozmetičkih metoda kojima posljednjih godina posežu slavni i bogati u želji da svoj besprijekoran izgled zadrže što duže jeste i zmijski tretman. Možda vam zvuči čudno da neko pomoću zmijskog otrova uspijeva izgledati mlađe, ali ukoliko išta znate o botoxu onda znate da taj famozni metod brisanja godina s vašeg lica u sebi sadrži zmijski otrov.

Šta mislite o ideji da vas zmija ugrize za lice? Većina na ovu pomisao vjerovatno pada u nesvijest, ali zmijski ugriz, piše aura.ba, naravno kontrolirani i prerađeni itekako služi u službi vaše ljepote. Pitate se kako? Dopustite nam da vas uvedemo u svijet zmijskog tretmana.

Deset godina mlađa

Da bi izbjegli mogućnost potpune paralize lica, kakvih je slučajeva od posljedica prečeste upotrebe botoxa bilo, naučnici su došli na ideju da koncentrisani zmijski otrov pretvore u sredstvo koje će laganom masažom imati podjednako dobre efekte kao botox.

Kompanija MayStar, prva je uvela produkt Synegrie lift koji vam garantovano briše bore sa lica, a vas čini i do 10 godina mlađim. I najbolje od svega, dostupno je u Sarajevu. Tačnije u salonu ljepote Carpe Diem. U ovom salonu klijenti i klijentice koji žele zmijskim tretmanom zadržati  mladalački izgled, prepuštaju se u ruke Emini Karišik – kozmatičarki sa iskustvom na ovom polju.

slike zmisjski tretman 289

Emina Karišik je vlasnica jedinog kozmetičkog studija u Sarajevu koji nudi tretmane zmijskim otrovom

Da ni zvijezde ovom tretmanu ne mogu odoljeti, piše portal aura.ba, potvrdit će vam i Ana Babić- operna diva i članica popularnog show-a Zvijezda možeš biti ti, koja redovito praktikuje ove tretmane.

– Kada sam prvi put čula za zmijski tretman, mislila sam da je to posljednja stvar koju bih uradila. Nekako sam gadljiva kada se pomene zmija, a pomisao da na lice stavljam zmijski otrov bila mi je nezamisliva. Onda sam malo pročačkala po internetu i uvidjela da je to metoda kojoj posežu mnoge holivudske zvijezde.

Pegla bore, briše godine

Ana kaže da je pratila holivudsku glumicu Gwyneth Paltrow koja se doslovno kune u ove tretmane. Pročitala je da je do sada na njih potrošila malo bogatstvo. Jedan takav tretman u Americi košta oko 3.000 dolara.

– Kod nas je situacija drugačija, a cijena tretmana prilagođena je našim uslovima života. Od tada počinje moja priča sa zmijama i salonom Carpe Diem – priča Ana Babić.
Prvi put je na ovaj tretman otišla polovinom prošle godine. Od tada svakih desetak dana odlazi na “zmijsko” uljepšavanje i podmlađivanje.
Ana Babić je vidno uživala dok su joj Eminine spretne ruke nanosile zmijski otrov.

Priznala je kako se poslije svakog tretmana osjeća kao novorođenče.

– Sretna sam što sam otkrila eliksir mladosti. Mom licu godi ovakva njega, a kad se samo sjetim straha pri prvom dolasku ovdje – kroz smijeh nam objašnjava Ana.
Tajna je, dakle, otkrivena. Zmijski otrov ispeglat će vaše bore, izbrisati vaše godine. Oni koji ipak zaziru od preparata sa zmijskim otrovom, a ipak žele izgledati mladoliko, mogu kupiti razne druge lifting kreme.

Njihovi su sastojci mnogima već dobro poznati: ekstrakt kavijara, retinol, proteini bisera, hijaluronska kiselina te pšenični proteini. Ipak, koga jednom guja ujede postaje ovisan o ovom pomalo bizarnom, ali uistinu učinkovitom tretmanu.

slike zmisjski tretman 255Emina Karišik:
Zmijski tretman je botox bez igle!
Tretman traje oko dva sata. Počinje laganom masažom lica, na koji se nanosi niz MayStar proizvoda za opuštanje mišića lica. Tek tada dolazi najbolje.
– U maloj se bočici otrov drži, pa tako i zmijski otrov u malenoj ampuli nanosimo u veoma maloj količini i utrljavamo ga u kožu kružnom pokretima i štipkanjem lica. Rezultati su zadivljujući – kaže Emina te dodaje kako je za uspjeh ovakvog tretmana potrebno postupak ponoviti svakih 7 dana.

A kako zapravo djeluje?

Aminokiseline iz zmijskog otrova blokiraju živčane signale koji mišićima daju naredbu da se skupljaju, što sprječava formiranje bora. Zmijski tretman je posljednja generacija liftinga cijelog lica koji ublažava bore, pomaže u uklanjanju nakupljenih lipida, učvršćuje vlakna kože, pročišćava površinu kože.
Inovativni optički raspršivači povećavaju blistavost kože, dok ostali sastojci omogućuju momentalno dubinsko vlaženje i proizvode snažan antistres efekat. Sadrži SYNAKE, ekskluzivni sastojak koji oponaša efekat Waglerin 1, peptid koji se nalazi u otrovu Zmije Hrama.  slike zmisjski tretman 305– Nakon osmog tretmana, vaše bore su gotovo nevidljive, a vi izgledate i do 10 godina mlađe. Efektima tretmana zmijskim otrovom, koji postepeno briše bore, svi su naprosto zaluđeni.

– Zmije su postale važan dio kozmetičke industrije – njihov otrov stavljaju u kreme za peglanje bora, a njihovo tijelo za – masažu – poručuje Emina Karišik.

slike zmisjski tretman 290Holivudske dive i zmijski otrov
KYLIE MINOUGE
Australska džepna Venera, kako od milja zovu Kylie Minouge jedna je od ljubiteljica zmijskog otrova. Nakon botoxa, olučila je izbaciti iglu iz upotrebe, a umjesto nje koristiti zmijski tretman. Ko bi rekao da joj je 46 godina.
PAMELA ANDERSON
Najpoznatija plavuša na svijetu, čiji posteri krase kabine kamiondžija širom svijeta, svoj izgled može zahvaliti samo zmijskom tretmanu. Svojevremeno ismijavana zbog brojnih plastičnih operacija koje uistinu nisu uvijek imale zadivljujući efekat, danas ponosno korača četvrtom decenijom ljepša no ikad.
DEMI MOORE
Ako želite savjet kako zavesti 15 godina mlađeg muškarca upitajte Demi Moore. Ova poznata glumica sa licem curetka zahvalnost za takav izgled duguje zmijama. Ipak ona je otišla i korak dalje pa za podmlađivanje tijela osim zmija koristi i pijavice. I za to plaća stotine dolara po tretmanu.

(A. Idrizović/aura.ba/arhiv magazina Aura)