AMRA SILAJDŽIĆ – DŽEKO: PRIZNAJEM, PARANOIČNA SAM!

 

Kozmetičari mi još ne trebaju, jer sam sama svoj majstor, ali svake tri sedmice odlazim kod pedikira i manikira. Pravim maske od krastavca, mlijeka i meda. Često se umivam i kamilicom koja je idealna za opuštanje kože.

Najuspješniji bh. model ikada Amra Silajdžić i supruga najpoznatijeg bh. Fudbalera Edina Džeke stalno je u žiži javnosti. Ili su to uspjesi na modnoj sceni, ili su njeni privatni problem, ili privatne radosti.. Nedavno su Džeko/Silajdžići objavili da čekaju sina. To će biti treće Amrino dijete, a Edinovo drugo.

 Amra u zadnje vrijeme rijetko spominje svoju kćerku Sofiju iz braka sa Vladimirom Vićentijevićem, srpskim poduzetnikom. Evo šta je za “auru” ispričala u februaru 2007. godine:

„Jako sam uporna i ambicionzna i zaista ono što želim to i dobijem. Kad mi ponestane snage, i kada osjetim neku nevjericu u sebe, sjetim se perioda kada sam se sama, sa 15 godina, obrela u Francuskoj, tačnije u Parizu. Bez ičije pomoći sam uspjela u svemu, jer je najvažnije imati motivaciju i nakon toga sve što se hoće to se i može. Doduše, velika mi je podrška bio tadašnji momak, a današnji suprug Vlado.

“On je osoba u kojoj sam pronašla sve – prijatelja, roditelja, brata i supruga. Mnogi su mislili da sam se odlučila za udaju ophrvana samoćom, ali nije tako. U  pitanju je prava i iskrena ljubav. Za to je dokaz naša Sofija i strast koja, između nas dvoje, i nakon pet, godina još traje. Zaista smo sretni. Ponosna sam na nas troje. Nadopunjavamo se i privatno i poslovno – kaže Amra.

Amru interesuje i astrologija, veoma je dobro poznaje, mada kaže da nije od onih koji redovno čitaju horoskope i čekaju da im se desi ono što im je predskazano. Vjeruje da nam je sudbina odredila put, ali i dala izbor borbe za bolje pozicije. Ne voli laž i licemjerstvo, a najtužnija je kada je “prijatelji” izdaju, ili kada na cesti vidi pregaženu životinju.

„Vrlo sam osjećajna osoba, i veoma brzo mogu zaplakati. Dovoljno mi je da vidim neku tužnu scenu na TV, ili ako se dijete razboli. Paranoična sam i ponekad nekim stvarima dajem veliki značaj. Bojim se bolesti pa ljekara posjećujem i više nego što treba.

Njeni posebni rituali su dugo kupanje i tuširanje, uz neku laganu muziku, kardio treninzi, većinom džogiranje, te dugo i kvalitetno spavanje. Veli da bez toga ne bi mogla normalno funkcionisati. Mrzi peglanje i još nikada nije naučila peglati. Luda je za masažama, ne dozvoljava da je muškarci masiraju:

” Nekad sam se aktivno bavila sportom, prvenstveno atletikom i često odlazila na masaže. To zaista volim, mislim da na ovom svijetu nema ništa što me može opustiti bolje od dobre masaže. Većinom to rade maserke, jer ipak mislim da nije sve u snazi i tehnici, već da to žene bolje i opuštenije rade. Često im dopustim da mi urade i piling tijela (aura.ba/Z.Đ.)