Amira Jahić, Livno: KAKO SAM POBIJEDILA REUMATIZAM I KOSTOBOLJU UZ POMOĆ TRAVARA JURIŠIĆA

Amira Jahić je 60-godišnja najmlađa penzionerka u Livnu. Ovih dana je dobila rješenje za penziju, a kako je sve teklo zadnjih desetak godina – mislila je da je neće dočekati, a i ako je dočeka pribojavala se invalidskih kolica.

„Vala ću okupiti sve moje jaranice da proslavimo ovaj značajan dan u mom životu. I kolo ću zaigrati – kaže Amira, koja je u dva navrata tokom minule decenije, kako ona kaže, bila poseban medicinski sluačaj. Prvo je onesposobio reumatni artritis, a kada se toga belaja riješila, doživjela je nezgodan lom šake i noge.

„Ne dao Bog ni dušmanu moja patnje, ali eto uz Božiju pomoć svoje tegobe sam riješila zahvaljujući travaru Denisu Jurišiću.

Sve teže ustajanje iz kreveta
Amiri je reumatoidni artritis dijagnosticiran prije 11 godina. Dugo prije toga se osjećala sve umornije, malaksalo, bezvoljno. Kako je bila u pedesetim godinama mislila je da je jednostavno iscrpljena od jakog životnog tempa. Njen posao je bio dinamičan, stalno na nogama, ponekad i iscrpljujući kontakti s ljudima.

“To loše stanje me počelo izbacivati psihički jer me ometalo u životnom ritmu. Jutra su postajala teška u smislu razgibavanja i kretanja. Sve teže sam ustajala iz kreveta, a zglobovi su oticali. Ruke i noge su postajale sve teže. I san mi je bio poremećen – prisjeća se tih bolnih vremena.

Dijagnosticirali su joj reumatoidni artritis; oboljenje koje od čovjeka pravi invalida.

„Moji zglobovi su bili totalno deformisani. Na jednoj ruci tri zgloba su bila deformisana, na drugoj dva. Šake natečene, nisam mogla uzeti ni čašu, ni kašiku. Bila sam u situaciji da se doslovno nisam mogla okrenuti u krevetu, niti otići sama na wc. Sve to utiče na psihu, postala sam depresivna, letargična, znatno smršala… Ne želim se toga ni sjećati – kazuje Amira, koja je odlučila progovoriti za medije da bi pomogla ljudima koji pate od reume, išijasa ili kostobolje.

Kaže, bila je i na bolničkom liječenju. U tom periodu medikamenti su ublažili bolove, ali otok na zglobovima je ostao. Po prestanku uzimanja terapije, bolest bi ponovo buknula…

Travar spasitelj
Igrom slučaja ili igrom sudbine, priča Amira, stigla je do Aure, saznala za Denisa Jurišića, javila mu se, opisala svoje tegobe, dostavila mu medicinske nalaze. Sarajevski travar joj poslao terapiju za detoksikaciju organizma, te kapi i ulja za reumatska oboljenja.
Odmah sam počela koristiti terapiju i postupati po Denisovim uputama.

“Iskreno nisam vjerovala u ovakav uspjeh, ali sam znala da nemam šta izgubiti. Konačno, imala sam cilj – doći do terapije koja će mi koliko toliko olakšati život sa reumatodinim artritisom. Ljekari su mi rekli da za tu boljku nema lijeka. Promijenila sam režim ishrane, odlazila na fizikalne terapije i redovno uzimala Denisove preparate. U roku od mjesec dana sve moje tegobe su nestale, zglobovi su se vratili u normalu. Od tada više nikada nisam došla u situaciju da ne mogu uzeti nešto u ruku. Ali, svakih pet-šest mjeseci ja kao preventivu koristim Jurišićevu biljnu terapiju za reumu – otkriva nam naša sagovornica.

Dodaje da nam sudbina ovijek ponudi dva izbora – da budemo sretni ili tužni. Njoj je namijenila sreću, jer joj je poslala travara Denisa Jurišića kao spasitelja, kad god je nešto zaboli ili žigne.

„Mene moje jaranice zezaju da sam se podmladila, a ja im kažem da je to zahvaljući Sarajliji Denisu Jurišiću.“

Otkriva nam kako je prije četiri mjeseca imala nezgodan pad, slomila je nogu i ruku u zglobu. Jako sporo je tekao oporavak.

„Mislim da mi nisu zglob napravili kako treba, samo su mi ruku strpali u gips. I nakon što su skinuli gips ruka mi bila nepomična, nisam mogla ništa s njom raditi, ni prste pomjerati. Požalim se Denisu, on mi pošalje ulje REOX za kosti i zglobove. Desetak dana sam ga koristila, utrljam po ruci. I počelo je popuštati. Ruka se u zglobu pokreće bez teškoća, napredak je sjajan, još malo ima teškoća sa pomjeranjem prstiju – kazala nam je na kraju razgovora Amira Jahić. Kontakt telefon travara Denisa Jurišića je 061 373 581. Pozivni za BiH je 00387,