Amerikanka od 70 godina izgleda kao da joj je 30: Tajna je u litrima prirodnih sokova

Annette Larkins iz Floride zovu “ageless woman” ili ženom koja ne stari! Naime, Anette ima čak 70 godina, ali bez ikakvog pretjerivanja izgleda bolje od duplo mlađih žena.  Zdravlje joj je savršeno i osjeća se kao da ima 30.Tvrdi kako je otkrila eliksir mladosti…
Njena majka i baka umrle su u ranoj dobi zbog raka dojke. Historija oboljenja od dijabetesa u njenoj porodici je poduga, no ona je savršenog zdravlja. Ne pije niti aspirin, odnosno – nikakve lijekove. Ima odličnu, vitku figuru, a lice i kožu duplo mlađe žene. Muž njenih godina joj izgleda kao djed.Samo ona u porodici se hrani na ovaj način – jer ostali ne žele…U čemu je njena tajna?

Larkins to objašnjava jednostavno – njen životni moto je poznata Hipokratova poslovica: “Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”.

Ustaje u 5 sati, radi u vrtu, sama šije odjeću i izrađuje mnoštvo drugih potrepština – i puna je energije.

Voće, povrće, sokovi, klice, sjemenke, orasi, ljekovito bilje… Annette Larkins sama uzgaja sve ovo, oko kuće i u kući. Skuplja kišnicu i pravi, kako kaže – “tone i tone” sokova od svega što uzgaja.

Pšenična trava je njen specijalitet, a sok od iste koji sama pravi, pije svakodnevno.

Annette je bila dugogodišnja vegetarijanka koja je postala veganka i smatra da je tajna njezine mladosti sirova veganska hrana odnosno litre zdravih cijeđenih sokova koje sama pripravlja i pije svakodnevno u velikim količinama.

Annette je napisala svoju knjigu savjeta i objavila DVD.