Američki političar tvrdi da NLO nadlijeću brodove ratne mornarice: VANZEMALJCI RADE PROTIV NAS! SAD

Nakon što je američka vojska potvrdila autentičnost nekoliko fotografija i video snimka pomorskog osoblja u Kaliforniji 2019. godine na kojima se vidi kako NLO nadlijeću američke brodove, bivši senator Hari Rid iznio je svoje mišljenje o njihovom mogućem porijeklu.

“I uvijek imajte na umu – Rusijom, bivšim Sovjetskim Savezom, upravlja čovjek koji je vodio KGB. Imali su čak 30.000 agenata odjednom. Dakle, Rusija je umiješana u ovo, nema sumnje u to – izjavio je bivši senator.Rid za Daily Wire.

Međutim, nije bilo odmah jasno na koga je tačno Rid mislio, jer aktuelni ruski predsjednik Vladimir Putin nikada nije bio šef KGB-a.

Istovremeno, bivši istražitelj NLO-a iz Ministarstva odbrane Velike Britanije, takođe sugeriše da su leteći objekti koji su nadlijetali američke ratne brodove možda bili hipersonične bespilotne letjelice, mada ako je tako, nejasno je ko je njima upravljao.

“Da li je to drugi dio američke vojske, neka druga država – vjerovatno Rusija ili Kina – ili čak vanzemaljci – ocjenjuje Poup za britanski San.

Ni američka vlada ne zna, ali od stručnjaka koji trenutno pripremaju izvještaj za Kongres, možda ćemo uskoro saznati više.

U američkom Kongresu u decembru je izglasan zakon o finansiranju koji sadrži i direktivu direktoru Nacionalne obavještajne agencije i Ministarstvu odbrane da u narednih šest mjeseci objave izvještaj o pojavi neidentifikovanih letećih objekata zabilježenih na snimcima koje je Pentagon potvrdio kao autentične.