Američke glumice Brenda Epperson i Jacklyn Zeman, imale su susrete sa duhovima: Duhovi ispunjavaju obećanja

Obećanje je dug. Ako ga ne ispunite na ovom svijetu, vjerovatno ćete sa onog. Tako tvrde ezoteristi.

Brenda Eperson, glumica i kćerka kantri pjevača Dona Epersona, nakon vjenčanja je sa suprugom započela potragu za svojom kućom iz nsova. Pronašla ju je u veleljepnom zdanju – građevini koja datira iz 1920-ih. No, ubrzo se ispostavilo da je njena kuća sve – osim kuće iz snova.

– Odmah po useljenju sam shvatila da me kuća ne želi! – ispričala je Brenda.

– Ne znam kako da to objasnim, ali sam osjetila da je kuća ljuta na nas. Prvo se jedne noći krevet zaljuljao, kao da me želi bacit na pod. Mislila sam da je zemljotres, ali, luster ni ništa drugo se nije micalo. Samo krevet. Onda sam vidjela neku sjenku kako hoda po sobi. Skočila sam, upalila svjetlo ali, nije bilo nikoga.

Slične stvari su se nastavile ponavljati. Da nešto nije u redu sa kućom, Brendi je potvrdila i njena dadilja.

– Ne želim vam više čuvati dijete. Ovdje nešto nikako nije u redu. Alarm se sam pali, vrata otvaraju, a neko nevidljiv me drži za ruku – rekla je dadilja i dala otkaz.

Bijeg iz kuće

Događaj koji je bio odlučujući da Brenda napusti kuću desio se za vrijeme jedne noći kada je ona u kući bila sama, bez muža.

– Tražila sam nešto po frižideru kada sam osjetila da neko stoji iza mene. Okrenula sma seli nisam nikoga vidjela. A onda je počeo show. Sve se oko mene počelo micati. Tanjuri, viljuške, metla…Prepala sam se kao nikad do tad. Odjurila sam u spavaću po dijete. Curica je mirno spavala, a pored nje je stajao duh. Nekakva prikaza. Pobjegla sam s djetetom iz sobe i ubrzo nakon toga smo se iselili.

– Poslije sam malo istraživala i saznala da je kuću izgradio Hugo Elesi, bogati vlasnik “Hugo restorana”. Poslije je doživio finasijski krah, izgubio sav novac i napustio kuću. U tu napuštenu kuću su ulazile skitnice, neko se i ubistvo desilo. Pretpostavila sam da je taj čovjek kojeg sam viđala – taj ubijeni. Ne znam šta je htio, ali je bio uvijek ljut, bijesan. Drago mi je što smo napustili tu jezivu kuću – ispričala je Brenda.

Ni glumica Jacklyn Zeman nije bila pošteđena iskustva sa paranormalnim. Pročitajte i njenu priču.

 Susret sa dva duha

– Moje djetinjstvo je bilo ispunjeno srećom i druženjem sa bakom. Kad je umrla, imala sam 12 godina. od tuge koju sam osjećala – mislila sma da ću i sama umrijeti. Jako sam je voljela i jako bliske smo bile – kaže Džeklin.

A onda, nekoliko dana nakon što je njena baka sahranjena, Džeklin je doživjela neobično iskustvo.

– Ležala sam u krevetu i čitala kad se oko mene pojavila neka bjeličasta izmaglica, kao oblik. U tom krugu magličastom nazirao se lik moje bake.

– Pazim na tebe, ne brini – rekla mi je i nestala.

– Nisam se uplašila, bilo mi je drago što mi se baka javila. Spokojno sam te noći zaspala.

No, kad je sutradan svoj doživljaj ispričala roditeljima, naišla je na podsmijeh i nevjericu.

Održano obećanje

– Rekli su mi da sam umislila, no, onda nam je u posjetu došla očeva sestra, a moja tetka. Ona mi je povjerovala i rekla je da je i nju baka posjetila. Od tada smo jako bliske bile. Stalno smo se prisjećale bakine posjete (njene majke). Jedne prilike smo se dogovorile da i same isprobamo kako je to biti duh. Dogovor je bio da ona koja prva umre, posjeti onu drugu.

– Na taj dogovor sam već i zaboravila, jer su godine učinile svoje. A onda, tačno 22 godine od dogovora, dok sam gledala TV, pojavio se oblak. Vidjela sam tetku i začula poznati glas: “Ne brini, tu sam, čuvam te i paziću na tebe”. Onda je sve nestalo. Izjutra sam rano ustala, sa namjerom da pozovem tetku, a preduhitrio me poziv rođaka. Kad mi je saopštio da je tetka umrla, rekla sam mu da već znam.

– Tetka je zaista održala obećanje. Od tada, moj pogled na život se promijenio i ne bojim se više smrti – kaže Džeklin.

(aura.ba)