Amela D. iz Sarajeva: Sama, jer je majci smetao svaki moj muškarac!

Sama sam dočekala 34-u godinu jer mojoj majci niti jedan muškarac nije odgovarao – apsolutno nijedan nije bio dovoljno dobar da joj postane zetom! Kao rastavljena žena zadojena sumnjama ka muškom rodu, i u mene je uspjela posijati nepovjerenje. Od mene je tjerala sve koji su mi se proteklih godina nastojali približiti – započela je svoju priču Amela

Ona se godinama pokoravala majčinoj volji i tvrdnji da su u životu žene – muškarci nepotrebni.

– Sjećam se, imala sam 18 godina i ljetovala s majkom kad sam upoznala Vedrana, časnika na putničkom brodu. Ostali smo u kontaktu a kada me zaprosio, ona je zasiktala: “Ša će pomorcu supruga, kad ima ljubavnicu u svakoj luci“.

Znala je najbolje

– Nakon toga, rasprave nije bilo ni smjelo biti. Pokorila sam se njenoj volji i s Vedranom prestala komunicirati iako mi je srce krvarilo. S vremenom, očvrsnula sam. Mislila sam da ona zna šta je najbolje za mene.

No, i svakom narednom muškarcu, „čelična i nepokolebljiva lejdi“, nalazila je zamjerke.

– Jedanput je kolega s fakuleta svratio do mene kući, a ona ga je otjerala tvdeći da nema šta raditi u njenom stanu.

– Sabireš propalice, beskućnike. Želi te radi stana! E neće ga dobiti. Ovo je moj stan i nikakve muškarce ne želim ovdje – bjesnila je danima nakon toga.

– Slične, ali i gore scene ponavljale su se bezbroj puta. Muškarci, čak ni drugovi s fakulteta, a kasnije i kolege s posla, nisu me smjeli nazvati. Odmah je pravila frku, divljala, prijetila da će me izbaciti iz stana. Kad sam se nakon godina tlačenja usprotivila i u 34-oj godini odlučila iseliti u svoj stan – potpuno je poludjela.

 Roditelj ne može biti svako

– Znam ja šta hoćeš. Ideš da možeš praviti kupleraje, to ti želiš! Idi, provodi se, gubi mi se s očiju nezahvalnice! – siktala je, a ja sam je poslušala i otišla.

Kao podstanar sam tek osjetila kako je živjeti bez nadzora, danonoćnog nabrajanja – zvocanja. Disala sam punim plućima i ubrzo upoznala prekrasnog muškarca. Ispričala sam mu sve o svojoj majci, a on me razumio. Nekoliko mjeseci kasnije, ostavio me bez ikakvog objašnjenja. Tad sam po prvi put u životu odlučila posjetiti vidovnjaka. Iz Aure sam odabrala vidovitu Leu. Posjetila sam je samo jednom no, bilo je dovoljno.

Ispričala mi je da u mom životu postoji izrazito posesivna i dominantna ženska osoba koja me po svaku cijenu želi držati pod kontrolom. Ćutala sam pogete glave slušajući kako se moja majka čak i magijom služila ne bi li me u doživotnog roba i sluškinju pretvorila. Nakon toga Lea je na meni radila reiki i kristaloterapiju, a stvari su ubrzano krenule nabolje. Osjećam se rasterećeno, poletno, radosno. Majci hvala što me donijela na svijet, ali biti roditelj – to ne može biti svako. Ona je podbacila. Trovala me i držala u nekom svom kavezu, no, sada to više neće biti u stanju. Imam svoj život.

 “Fatimina ruka” i “99 Allahovih imena”
imaju najveću magičnu moć

Vidovnjakinja Lea je poznata i po spravljanju izuzetno učinkovitih hamajlija. Izgovaranjem i učenjem određenih riječi na privjeske, pravi izvanredne zaštite i lijek. Hamajlije “99 Allahovih imena” “Fatimina ruka” već su prisutne u mnogim domovima. Lea ih pravi svakome individulano, ovisno o problemima koji muče klijenta.

– “Fatimina ruka” je sigurno bila i ostala najpoznatija hamajlija. O njoj se tvore razne predaje. Ona donosi ljubav, praštanje, vjernost, snagu, moć, sreću… – pojašnjava Lea i dodaje:

– A za hamajliju “99 Allahovih imena” se misli kako ima najveću magičnu moć. Koristi se i za skidanje svih vrsta negativne energije, skidanje sihira, nameta, uroka, otklanja sve vrste blokada, privlači pozitivnu energiju, ljubav, nafaku, mir u kuću, poslovni uspjeh, novac…