Amanda D., (39) iz Zagreba: Tumor na dojci zaustavljen bez skalpela

Vijest da ima tumor, za Amandu je bio šok na šokovima. Poražavajuću vijest saznala je krajem prošle godine. Sasvim slučajno, na osnovu nalaza krvi. Nakon prvobitnog tapkanja u mjestu, Amanda se odlučuje na borbu sa opakom bolešću prirodnim putem. Dolazi u Sarajevo na terapije doktorice Trobradović od čijih terapija vrlo brzo osjeća poboljšanje. Samo nekoliko dana od dolaska u Sarajevo, tumor se prestao razvijati…

Ime doktorice Šuhrete Seke Trobradović, nadaleko je znano i čuveno. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u San Francisku, gdje je živjela i radila 32 godine. Za pomoć joj obraćaju ljudi sa svih strana svijeta. Liječila je i članove kraljevskih porodica, predsjednike…Svi su kod nje imali ravnopravan tretman.

Vlasnik je ponosni brojnih međunarodnih priznanja i nagrada. Njen Eliksir sa Kavkaza, u Aurinoj desetogodišnjoj akciji „Biramo najalternativce“ godinama je prvi na top listi najboljih biljnih preparata.

U prebogatoj višedecenijskoj karijeri, nije doživjela niti jedan neuspjeh ili razočarenje. Sve svoje pacijente dovede na put zdravlja. Tako je bilo i  u slučaju Zagrepčanke Amande. Novinari Aure s Amandom su razgovarali krajem aprila. Evo njene ispovijesti u kratkim crtama.

– Vijest da imam tumor, za mene je bio šok. Saznala sam to krajem prošle godine. Sasvim slučajno. Na osnovu nalaza krvi.

– Dugo sam osjećala nemoć i malaksalost. Otišla sam na pregled i… – priča na trenutak staje. Amandu guše emocije. Teško joj se prisjetiti tog decembarskog jutra kada se svijet, do juče mirno i prijateljsko mjesto, počeo okretati oko nje. Stezati je, gušiti, neprijateljski se obrušavajući na nju.

Gdje sam pogriješila

  • Uvijek sam bila snažni pobornik zdravog života. Recimo, moja dvije godine starija sestra puši i često uz večeru uživa čašu dobrog vina, a ja ne. Pijem čaj i svježe sokove. Ja idem u teretanu, šetam, plivam, igram rekreativno tenis – moja sestra devet sati dnevno provede u zadimljenoj kancelariji, u sjedećem položaju.

– Idem rano spavati, rano ustajem, sestra je hronično neispavana. Kod mene u frižideru stoji voće, kod nje viršle, sudžuke, paštete. Ona će popiti bilo koje hladno gazirano piće, dok ja tražim bio hranu gdje god da odem. Ne jedem prženo, slatko minimalno i to sama pravim čokoladu od kokosa i kokosovg ulja..i da ne nabrajam dalje, poenta bi bila sljedeća – očekivala sam da ću uz svoj režim ishrane doživjeti stotu potpuno zdrava- Sestru sam stalno kudila zbog nezdravg načina života. I onda – kad mi se bolest desila, natjerala sam je da se iste sekunde i sama podvrgne pretragama. I znate šta. Život mi se ironično nasmijao u lice. Sestra je bila stopostono zdrava.

  • Ne bih naravno da me neko pogrešno shvati, nisam očekivala da bude bolesna, strahovala sam zbog nje. I bilo mi je drago kad su stigli njeni nalazi, potpuno uredni. Ali, ono pitanje, gdje sam ja pogriješila, vrtilo mi se iznad glave ubrzanije – prisjeća se naša sagovornica.

A nakon prvobitnog neuspješnog liječenje, Amanda se našla u Sarajevu, kod dr. Trobradović.

Terapija koja „krade“ pacijente onkolozima

  • Ubrzo nakon što sam počela piti Eliksir sa Kavkaza, osjećala sam poboljšanje. Nestao je strah od budućnosti, malaksalost takođe. Bol u prsima, umor.
  • Prije toga, rečeno mi je da tumor raste i to ubrzano. Po dolasku u Sarajevo, rano tog jutra, na nalazima je stajalo da žlijezda na dojci za koju su ljekari tvrdili da je tumor, iznosi 14 milimetara. Malo prije toga, iznosila je 12 mm. Po povratku u Zagreb, s već prvim ispijenim količinama Eliksira, tumor je bio isti. Nije rastao.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Dobro je, u ovako stabilnom stanju mogli bi razgovarati i o operaciji – predčagao je moj ljekar.

– Sačekaćemo još malo – bilo je sve što sam odgovorila.

– Mjeses dana kasnije, veličina tumora iznosila je šest milimetara. I opet, ljekari su me požurivali na terapiju.

– Ali čemu – upitala sam ja. Pa smanjuje se, zar ne vidite. Čemu operacija. Tada sam im priopćila da koristim terapiju dr. Trobradović.

– Ah da, čuli smo za nju. „Ukrala“ nam je dosta pacijenata, sa svojim Kavkaskim eliksirom. No, dobro, nastavite s terapijom – stigao je odgovor.

  • I što još da vam kažem, osim da sam danas, na izmaku ovog prekrasnog proljetnog mjeseca, ja potpuno zdrava. Vjerujem silno u moć Eliksira sa Kavkaza! To je bio moj spas. To i Cedar Neutralizer ploča – zaključila je Amanda svoju priču.

Kontakt dr. Trobradović 061 320 726.