Amal Clooney nema nijednu boru sa 39 godina, a tajna je u ovom serumu koji možete da napravite za manje od 2 KM!

Jedno istraživanje pokazalo je da su žene sa najzdravijom kožom i najljepšim tenom na čitavom svijetu – Libanke. Jedna od najpoznatijih Libanki svakako jeste Amal Clooney, supruga čuvenog holivudskog zavodnika.

A ona je zaista dokaz gore pomenute tvrdnje – čak i u 39. godini njen ten je besprijekoran i gotovo da nema bore, ali ni akne ili mitesere. Ako ste pomislili da iza savršenog tena stoji estetska hirurgija ili skupocjeni tretmani, prevarili ste se. Amal tvrdi da je tajna njene kože zapravo daleko jednostavnija i potpuno prirodna.

Riječ je o kozjem mlijeku. Ovaj sastojak je pun mliječne kiseline koja djeluje kao piling i uklanja mrtve ćelije na koži, a bogat je i mineralima i vitaminima. Najznačajniji je vitamin A koji je zaslužan za obnavljanje oštećenog tkiva i ima fantastičan “anti-age” efekat, prenosi Blic.

Još je nekoliko prednosti kozjeg mlijeka – on ima sličniju pH vrijednost ljudskoj koži nego što je to slučaj sa kravljim, pa joj više pogoduje i brže se upija, a pritom djeluje i antibakterijski.

Atraktivna crna otkrila je i svoj domaći recept za masku od kozjeg mlijeka koju redovno koristi, a za koju možete jednostavno da pripremite i sami, a koštati će vas doslovce manje od 2 KM. Kozje mlijeko možete pronaći u svakom bolje opremljenom marketu.

Sastojci:

    1 zelena jabuka
    1/3 šoljice kozjeg mlijeka

Priprema:

Izrendajte jabuku i pomiješajte je sa mlijekom dok ne dobijete kompaktnu masu. Nanesite je na lice i vrat, te ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga isperite je mlakom vodom i na lice nanesite kremu koju i obično stavljate.