Aluminijum doprinosi boljoj koncentraciji, smanjuje napetost, popravlja raspoloženje: Srebrenkasti metal vraća snagu u organizam i otklanja hronične bolove

Aluminijski obruč otklanja glavobolju kada ga stavite na glavu, a narukvica će doprinijeti boljoj koncentraciji, a prsten pamćenju i usvajanju novih informacije. Osim toga, ovaj srebrenasti metal pomaže u slučaju bolesti disajnog i nervnog sistema, a naročito u liječenju oboljenja bronhija i pluća

Iako se o aluminijumu zadnjih godina najčešće gtovori u negativnom kontekstu, mnogi stručnjaci tvrde da ovaj srebrenkasti metal u sebi krije neke ljekovite osobine. Savjetuju i da ne odustanemo od korištenja aluminijskog posuđa poput šerpi ili tava jer u njima slobodno možete termički obrađivati razne namirnice osim onih kiselih.

Kuhanje hrane u aluminijskom posuđu čak može biti i korisno, s obzirom da je ovaj elemenat u malim dozama čak i neophodan čovjeku.

 Ljekoviti nakit

Nakit od aluminija posjeduje snažnu energiju – aktivira razmišljanje, regeneriše nervni sistem i opušta čitavo tijelo nakon napornog i stresnog dana, stručnjaci savjetuju da ga trebate nositi svakog dana. Ogrlice ili lančići od aluminija omogućavaju dotok energije do grla te pomažu bržem ozdravljenju u slučaju angina i drugih upala ždrijela.

Aluminijski obruč otklanja glavobolju  kada ga stavite na glavu, a narukvica će doprinijeti boljoj koncentraciji, a prsten pamćenju i usvajanju novih informacija. Osim toga, ovaj srebrenasti metal pomaže u slučaju bolesti disajnog i nervnog sistema, a naročito u liječenju oboljenja bronhija i pluća.

Ukoliko vas muče bolovi u leđima, od aluminijske folije možete sami napraviti oblog u vidu pojasa od 5-7 slojeva, a između svakog sloja staviti papir ili pamučnu tkaninu. Svaki dan trebate ležati na ovom pojasu 3-4 puta dnevno po 40 minuta. Nakon nekoliko dana, bolovi će nestati, smanjit će se napetost u mišićima, a poslije 10-15 dana napadi lumbaga i išijasa nestaju bez traga.

Aluminijske ploče upijaju bolest

ARTRITIS – predmet od aluminija (ploču dužine 10 do 20 cm, kašiku ili foliju) zagrijte na radijatoru (nikako u vrućoj vodi da ne izgubi snagu), pa ga prislonite na oboljelo mjesto (leđa ili lakat), i prekrijte gazom. Držite dok se ne ohladi, zatim zamijenite drugom pločom (kašikom ili folijom). Držite oko dvadeset minuta.

Terapija obuhvata 12 tretmana koje treba primjenjivati svaki drugi dan.

NERVNA OBOLJENJA – okrugle aluminijske ploče (prečnika 2 cm) stavite u sredinu pazuha ili na zglob šake ispod dlana.

BOLESTI NOGU – Aluminijske ploče prislonite na predio potkoljenice, pričvrstite ih flasterom i ostavite tri sata (ali ne preko noći). Ukoliko još uvijek osjećate bol, postupak ponovite za pet sati. Poslije svakog tretmana, ploče ispirajte tekućom vodom.

NAPOMENA: Ploče ne smijete stavljati na dojke i dio grudnog koša gdje se nalazi srce.