Aloe vera- čudo prirode koje liječi sve od opekotina do opadanja kose

Aloe veru stari su Egipćani nazivali biljkom besmrtnosti, a u SAD-u je poznata kao nebeski štapić. Ovo ne čudi s obzirom na činjenicu da gel koji sadrži u svojim listovima ima više od 200 korisnih aktivnih tvari.

Stoga je odlična kod zacjeljivanja rana, opekotina, osipa, ugriza, a koristi se čak i kao gel za brijanje te kao šampon protiv opadanja kose, a osim toga izvrstan je regenerator. K tome, nije stvorena samo za vanjsku uporabu, nego i ga unošenje iznutra.

U prodavnicama zdrave prehrane možete je kupiti u prahu koji može konzumirati tako da kašičicu ove čudotvorne namirnice ubacite u čaj, prema moramo vas upozoriti prilično je gorka. Ako vam to nije privlačna varijanta, u gotovo svakom supermarketu i drogeriji možete kupiti sok aloje vere koji ima fantastičan okus.

Nadalje, aloe vera upotrebljava se i u kozmetičkoj industriji kao sastavni dio krema za lice jer vlaži kožu, a prema jednom američkom istraživanju alojin sok pomaže osobama s iritabilnim sindromom crijeva i to tako što smanjuje bol i nadutost u stomaku. Kad smo kod stomaka, odlično će sjesti i onima koji se bore s gastritisom jer nježno ublažava bolove u želucu.