Alma Spahić se osjeća odlično nakon 3 moždana udara, a 62-godišnji Nazif Šehović s povrijeđenim kukom trči k'o mladić!

Inače je energoterapija sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija.

Na račun sarajevskog energoterapeuta Redžepa Hanića opet stižu pohvale. I to kakve! Sjajna iskustva sa nama su ovog puta podijelili Sarajka Alma Spahić (55), uposlenica jedne zlatare na Ilidži i Nazif Šehović, 62-godišnji, trenutno nezaposleni, monter centralnog grijanja, takođe iz Sarajeva.

– Trenutno sam na birou, ali nakon ove priče, kad nahvalim zdravlje, možda me neko angažuje – šeretski nam priča Nazif. Veselog je duha, bolest ga nije psihički pokolebala. Kazuje da u Sarajevu živi zadnjih 40 godina, rodom je iz Bileće.

Prije dvije i pol godine, na poslu je pao, povrijedivši lijevi kuk.

Loma nema, a mene boli

– Nisam odmah imao problema, a kad je počelo, baš me stislo. Nisam mogao ustati, sjesti, čarape obući, ma ništa. Doktori su me slali po snimkama, rendgenima, koji nisu pokazali nikakav lom. A mene bolilo. Kljukali su me tabletama, i dok su djelovale, ja bih osjećao utrnulost. Trajalo je to zadnjih 7-8 mjeseci, a onda sam posjetio Redžepa Hanića na nagovor prijateljice. Sa samo četiri tretmana energoterapije, moje su sve nevolje nestale. On je sve namjestio, popravio, zdravlje mi se stabilizovaalo. Vratio me na noge, sa samo jednim tretmanom sam osjetio poboljšanje.

– Prije Redžepa sam hodao zgrčen, više sam se koristio rukama nego nogama. Sad sam preporođen, ustajem normalno, hodam, trčim…Zaista o Redžepu Haniću treba pisati, da ljudi znaju gdje mogu lijek za sebe pronaći. Pa ja sam imao godinama povišen pritisak, a sa ovim tretmanimna, i pritisak mi se stabilizovao – kaže Nazif.

Za sve je kriv stres

S tretmanima kod Redžepa Hanića, prezadovoljna je i Alma Spahić, 55-godišnja Sarajka.

– Godinama sam imala glavobolje koje su znale trajati po četiri dana. Uz to i varirajući pritisak. Kako je koja godina prolazila, više nisam ni obraćala pažnju na te glavobolje, mislila sam menopauza, migrene…-priča Alma.

A onda, prije dva i pol mjeseca, Alma je saznala da je imala čak tri moždana udara.

– Gubila sam svijest, u glavi osjećaj kao da se sve razlilo. Kao da sam u komi, pa se budim i opet vraćam u nju. Uzela sam bolovanje, a kćerka je zakazala pregled u poliklinici Al-Tawil. Magnetna rezonanca je pokazala da sam imala moždani udar, a snimci su ukazali i na dva prethodna. Dakle, sve one glavobolje, pritisak…bili su signali koji su ukazivali na nešto ozbiljno.

– Inače nisam žena paničar koja odmah trči ljekaru, ali nakon što sam saznala za ta tri moždana, uplašila sam se. Tada počinje gubitak pamćenja, ravnoteže…neurolog mi daje terapiju koja pospješuje cirkulaciju u mozgu. Tada sam već bila zrela za psihijatrije, sve mi je smetalo, TV, radio, ljudi. Željela sam samoću. Mislila sam da ću umrijeti, non-stop ležeći u krevetu.

– I tada, čitajući Auru, saznajem za gospodina Hanića. Prijateljica je već bila kod njega, hvali ga. Odlazim na devet tretmana. Juče popodne je bila deveta (30. novembar op.aut.). Od pete terapije sam osjetila veliko poboljšanje. Glavobolje su nestale, nervoza, malaksalost.

– Redžep mi je ukazao na izvor mog stanja. Osoba sam koja ne voli laž, nepravdu, a toga je i previše. Pa onda se javi stres. Negdje je moralo pući. Hvala Bogu ništa mi se nije oduzelo. Dobila sam i biljnu terapiju od gospodina Hanića. Prvi tretmani su mi bii izuzetno biolni, sad je već podnošljivije. Niveliše se balans u mom organizmu. Kad hodam ne gubim balans, nema nesvjestica, osjećam se savršeno i želim poručiti svima da, bez obzira kakve tegobe da osjećaju, obavezno posjete i Redžepa Hanića. Ja ne koristim više nikakve tablete, samo njegovu terapiju i osjećam se sjajno – kaže Alma.

 Sjajan dijagnostičar

Inače je energoterapija sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija.

– Ništa od poznatih metoda ne uklanja zdravstvene probleme kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme

Komentirajući energoterapiju općenito, naš najpoznatiji energoterapeut za Auru kaže sljedeće:

– Svaka punoljetna osoba zna da život počinje začećem. Nažalost, to je kraj znanja i neznanja kako život funkcioniše. Samim začećem nastaje i naša energija što potvrđuje nauka, da je energija materija koja se transformiše u jednu od energija.

Nazif Šehović

Putevi energije

– Osobina energije je po mnogo čemu jedinstvena. Energija koja se ne može akumulirati i tako materijalizovati, unovčiti, energija koja ima masu (težinu), dok ni jedna druga nema. Da ima masu potvrdio je naučnoistraživački institut u Vašingtonu. Kao dokaz moći osobne energije je to što je neuništiva, a potvrđeno je sa vjeroskog aspekta da je duša vječna a to je osobna energija.

– Ako znamo da postoji, kako nastaje, trebamo znati kako funkcioniše u našem tijelu. Kako svaka energija ima putanju kao električna energija kroz kablove, sunčeva (solarna) kroz svemir, naša osobna kroz tijelo snabdijevajući organe.

– Naučno je dokazano da je energija najefikasnija dok je u energetskoj ravnoteži.  Dok je energetska ravnoteža savršena, savršeno funkcioniše naš organizam bez tegoba i bolesti.

– Narušavanjem energetske ravnoteže zbog načina života, organi počinju slabije raditi kada dolazi do tegoba i bolesti. Da je tako potvrđuje energetska terapija od jednog sata nakon čega se se pacijent osjeća osjetno bolje neovisno kakav je problem imao.

–    Sve navedeno potvrđuje moć i važnost osobne energije sa preporukom da je održavate vodeći uredan život. Kada dođe do debalansa, jedini i siguran način energetske ravnoteže je energetska terapija – objašnjava Hanić.

 Energoterepija – savršena terapija

I upravo na pijedestal svojih sposobnosti – Redžep Hanić stavlja energoterapiju – terapiju koju je osmislio i do savršenstva doveo još prije tridesetak godina. Lista oboljenja koja se ovom terapijum u Redžepovom centru “Relax” mogu liječiti i  izliječiti i dovesti organizam u zdravo stanje je velika.

– Umjesto nabrajanja, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti. Evo šta na temu prevencije i samog liječenja – kaže Redžep.

– Znajući da je energetska putanja temelj dobrog zdravlja, te da su svi organi ovisni o toj energiji, može se reći da nema problema ni bolesti koja se ne može zaustaviti, umanjiti, pa i izliječiti. Naravno, ne sa jednim tretmanom. To ovisi o starosnoj dobi, ali i o tome koliko dugo je problem prisutan.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen  – tvrdi Redžep.

Kontakt tel. Redžepa Hanića: 061/148-046.