Alma R. iz Štutgarta primicala se četrdesetoj: NEKO ME JE PROKLEO NA SAMOĆU, SREĆA PA SAM POSLUŠALA VIDOVITU RABIJU!

Slušajući žalopojke svojih drugarica na račun njihovog braka, muža ili nestašne djece, nisam mogla osjetiti suosjećanje, a ni razumijevanje. Zapravo, osjećala sam ljubomoru jer ja to nemam. A i nisam imala pojma o čemu pričaju, jer nisam imala uz sebe nekog ko će “zvocati” zbog zagorjelog ručka, nekog ko će hrkati i po kući razbacivati čarape. Nisam ni djece imala koju bih pratila u školu ili s kojom bih radila zadaću ili ih naveče uspavljivala. Ukratko, bila sam osoba bez života – kazuje na početku svoje priče  Alma.

Bez lažne skromnosti, dodaje kako ju je cijelog života pratio nadimak misica, pa s tim otpada pomisao da nije bila privlačna muškom rodu.

„Daleko od toga. Muškaraca je oko mene uvijek bilo u izobilju. Mladi, stari, sredovječni, bogati, siromašni, slobodni i oženjeni – mogla sam da biram, ali nije mi se dalo. Nešto me uvijek sprječavalo da ljubav krunišem brakom, zasnujem porodicu, postanem majka – žali se Melinda.

Primicala se četrdesetoj godini, ali nikako da se pojavi suđeni. S tim pitanjem se javila Vidovitoj Rabiji. Predstavila joj se, a onda je upitala:

„Hoću li do kraja života ostati sama“?

Rabija je pričala, a ja plakala. Sve je o meni znala, u detalje. Rekla je da slučaj nije bezizlazan, da mi može pomoći te da se na meni nalazi neko staro prokletstvo i crna magija.

Koš mi je kazala i ovo:

„Kada to uklonimo, suđeni će se brzo pojaviti. Biće to neko koga poznajem.

Trebalo je podvrgnuti se tretmanima kod nje. Posjetila sam je sredinom jula, prošle godine. Obavila je tretmane uz pomoć Kur'anskih molitvi, te mali dala hamajliju zaštitnicu.

Nakon tretmana kod Rabije, nastavila sam godišnji odmor u Neumu, te kod rodbine u Tuzli. Imala sam avionski let sa tuzlanskog aerodroma 1. avgusta.

I vidi sudbine! Na aerodoromu srećem svog školskog druga. Nismo se vidjeli nekih 12 godina. Bio je to jako srdačan susret, pun topline. Pričao mi je o tome kako želi da se skrasi s nekim, a ja sam pomislila: “Sa mnom sigurno nećeš, ja sam magnet za nevolje“.

Rastali smo se, uz osmjeh, razmjenjene brojeve telefona. Tada nisam ni slutila da sam srela suđenog, upravo obn akvog kakvog mi ej Rabija najavila.

Životni putevi su zaista čudnovati. Ostali smo u kontaktu, i iz jednog iskrenog spontano obnovljenog prijateljstva, rodila se ljubav. Krunisali smo je brakom 16. oktobra. Sad i ja imam čime da se „pohvalim“ drugaricama. Ne osjećam se više k'o zadnja rupa na svirali dok one prepričavaju bračne zgode i nezgode. Iako je moj brak svjež, duboko u sebi ojećam da će trajati vječno. A sve to zahvaljujući vidovitoj Rabiji. Kontakt telefon Vidovite Rabije u BiH je 061 486 302. Pozivni za BiH je 00387 (Marketing)

 

 

error: Content is protected !!