Alisu i Almira je razdvojila zemlja s groblja, a pomirio ih vidoviti Ado

Alisa M. i Almir R. iz Austrije bili su u vezi tri godine. Almir je radio kao vozač autobusa, a Alisa je bila frizerka. Ljubav je bila obostrana, lijepo su se slagali i često su pričali o zajedničkom životu i budućnosti. Imali su podršku i Almirovih i Alisinih roditelja no, problem je ipak postojao, a ogledao se u Almirovoj bivšoj ženi Indiri.

– S Indirom sam bio samo godinu dana u braku. Nije me podržavala ni u čemu, non stop je bila ljuta i nervozna. Svađali smo se često, jednostavno nije išlo.

– Nismo imali djece pa je razvod bio jednostavan. Ipak, ne baš toliko jednostavan. U neka se doba Indira predomislila i počela da me tužaka, tražila je stan, auto, da je izdržavam.

– Povlačili smo se po sudu, ona je pravila scene. Još kad je čula da ja nastavljam život bez nje s Alisom, pobjesnila je. Zvala me i govorila da me Alisa vara, a njoj je govorila da ja varam nju. Sreća, Alisa nije nasjedala na Indirine nebuloze.

– Tada Indira čini novi korak – rastavlja nas pomoću magije. Obratila se jednoj staroj vračari koja profesionalno rastavljala voljene osobe. Njoj je Indira odnijela naše fotografije, datume rođenja i nešto odjeće lične.

– U roku od deset dana, magija je počela da djeluje. Ja Alisu više nisam mogao očima gledati. A ni ona mene. Zamrzili smo se preko noći. naši roditelji i svi drugi koji su nas znali, čudili su se. svi osim nas i Indire. Indira je znala da je to njeno zlodjelo, a mi – mi nismo znali ništa.

– Tada moja mati zove vidovitog Adu. Dala mu je naše podatlke, on je otvorio zvijezdu i odmah ustanovio da smo žrtva vlaške magije. Ado je mojoj mami pojasnio da je vlaška magija vrlo opasna, da te vračare rade rituale u gluho doba noći, uzimajući mrtvačku zemlju s groblja…uzmu malo zemlje s muškog i malo zemlje s ženskog mezara te je pomiješaju s odjećom onih kojima se magija pravi i slikama, te se uz određene bajalice to kopa u neznani mezar da totalno umre ljubav između dvije osobe.

Ado je još rekao da on može to poništiti, te je radio svoje rituale 49 dana. On je naše zvijezde ponovo spojio i zaštitio da nam niko više nikad ne može nauditi ni razdvojiti nas. Ubrzo smo se ja i Alisa izmirili, a Adi hvala što nas je izmirio i stao zlu u kraj.