Alija P. iz Tuzle, o teškom iskustvu sa kletvama i džinima: Meni su uzeli nafaku, a suprugi zdravlje!

Prva godina braka bila je kao bajka. Iako se majka mrštila, nama je bilo lijepo. Tada sam imao posla i dobro zarađivao. Međutim, prije pet godina počinju problemi. Supruga se iznenada razboljela. Od marljive žene, postala je troma i lijena, patila je od čestih nesvjestica i zatvarala se u sobu. Na moja pitanja šta se dešava sa njom, samo bi govorila da je ostavim na miru

Moja majka je bila protiv toga da dovedem u kuću ženu koju sam volio. Ali, ljubav je bila jača i zbog svoje odluke nikada se nisam pokajao. Ne mogu reći da krasno živimo, da imamo punu kuću svega, ali to nas nije udaljilo jedno od drugog. Naprotiv

 Glasovi i ljudi

Prva godina braka bila je kao bajka. Iako se majka mrštila, nama je bilo lijepo. Tada sam imao posla i dobro zarađivao. Međutim, prije pet godina počinju problemi. Supruga se iznenada razboljela. Od marljive žene, postala je troma i lijena, patila je od čestih nesvjestica i zatvarala se u sobu. Na moja pitanja šta se dešava sa njom, samo bi govorila da je ostavim na miru.

Poslije su je počele mučiti nesnosne glavobolje. Skoro da nije bilo dana u kojem nismo morali ići do hitne pomoći. Kompletnu brigu o našoj djeci sam preuzeo na sebe. Život je postao patnja. Posebno sam se prepao kada je rekla da čuje glasove i vidi, kako reče, neke ljude. Kako mi je pričala, ti ljudi su joj rekli da dnevno ima samo dva sata da se pobrine za djecu i kuću. Ostalo vrijeme je morala biti sama ili u njihovom društvu…

Kletva

Bio sam siguran kako je počela da ludi. Odveo sam je do neuropsihijatara. Od tada je bila više u snu nego sa nama. Čudilo me kako to da su joj svi nalazi uredni, a da je u takvom stanju. I moja majka nam je počela davati podršku. Brinula se o njoj i djeci.

Narod me sve više izbjegavao. Imao sam sve manje posla. Bez para, s bolesnom ženom i bez ikakve perspektive, bio sam izgubljen. A onda sam čuo za Alju ef. Harića. Odlučio sam pokucati na njegova vrata i zatražiti pomoć. Efendiji nije trebalo dugo da pronađe uzroke i „propiše“ terapije. Bili smo pod utjecajem sihira, a supruga pod kletvom.

Ef. Harić prvo je tretmane radio suprugi za zdravlje, a potom meni za nafaku. Nakon dvije posjete, svi u kući smo osjećali da stanje ide nabolje. Danas smo potpuno dobro. Supruga je ozdravila a ja sam nedavno dobio posao. Napokon se radost uselila i u našu kuću.

Džini donose strah, ludilo i neimaštinu

 

  • Uništio sam negativnu silu koja je se nadvila nad kuću ove porodice. Džini imaju moć da lahko uđu u insana pa i prilikom disanja i rade onda na tome da zavade porodice. Kada uspiju u prvom naumu, onda napadaju organe u ljudskom tijelu i najviše razaraju psihu, donose ludilo, strah, ružne snove, neimaštinu… Čovjek može sam sebe zaštiti od ovoga ukoliko ide u džamiju i obavlja redovno kompletan namaz i da se nikog u srcu ne plaši sem dragog Allaha – komentariše duhovni iscjelitelj Aljo ef. Harić.

 

 

Komentari

komentara