Alergičar Goran Pavlović ima lijek za peludnu groznicu: Kožu žari koprivom i liječi alergiju!

‘Svako ljeto doslovno bi se gušio od alergije. Sve dok mi jedan stari stari čovjek dao poseban savjet, koji me je izvukao iz ralja alergije…


Vrućina i ljetno vrijeme mnogima su prilika za uživanje, ali ne i teškim alergičarima na pelud. Jednom muškarcu puknuo film je i odlučio je pošto-poto pronaći ultimativni lijek – i pronašao ga je. Samo, ima jedan problem: nije za slabiće. Dok većina poseže za antihistaminicima, koji slabo i kratkotrajno djeluju, Goran Pavlović iz okoline Tuzle tvrdi da je tajna u smotuljku žare ili koprive. Ali, da znate – nije riječ o čaju od koprive ili nečemu sličnom, već o pravoj biljci kojom treba prelaziti po tijelu.

Za RSVP live je otkrio kako već tri godine nema nikakve tegobe povezane s peludnom groznicom jer se svake godine preventivno bode koprivama.

“Radite to jednom nedjeljno sve do kraja jeseni. Zbog toga se moj imunološki system koncentrira na opekotzine od žare umjesto na alergiju”, objasnio je Pavlović.

“Čitav sam život patio od alergija. Svako bih se ljeto doslovno gušio. No, onda mi je jedan stari čovjek (luđak, kako ga moja žena naziva) savjetovao da probam s koprivama. Doslovno, s početkom proljeća, rekao mi je, čim kopriva počne nicati, uberi je punu ruku i ižari se po cijelom tijelu – priča Pavlović.

On napominje kako je samo želio podijeliti svoje iskustvo, ali da nipošto ne preporučuje svima da isprobaju njegovu terapiju.

“Kako zakon nalaže, ne pokušavajte ovo kod kuće!”, poručio je za kraj Pavlović.

I mnogi medicinski sttručnjaci preporučuju kao dopunsku terapiju upravo koprivu, ali ne žarenje po tijelu, već uzimanje čaja. Kuru s koprivama treba početi već s ranim proljećem da uhvatite zamah prije nego počne period.

Čaj od koprive treba piti bar 3 šoljice dnevno. I trebate biti uporni. Uvijek je efektnije piti po malo.

Recept za čaj od koprive
Koprivu samo oparite prokuhanom vodom i pustite par minuta da odstoji. Nakon toga procijedite i pijete. Obično se ovaj čaj pije bez ikakvih dodataka i veoma je ukusan. Treba nastojati da se čaj pravi od svježe biljke.