Aleksandar Panajotov (52), iz Vladimirovca: Dijabetes pokleknuo pred moćnom biljnom terapijom Mirsada Krnjića

  Šećerna bolest se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih osoba u svijetu raste na nivoe koji su bili nezamislivi prije samo nekoliko decenija. Postoji više razloga za ovu pojavu, a najznačajniji je promjena načina života koju obilježava veći unos visokokalorične hrane i smanjena tjelesna aktivnost

Aleksandar Panajotov

U medicinskim krugovima postoji jedna izreka vezana za dijabetes koja kaže da “geni pune pušku, a životni stil povlači obarač”. Ideja o “poništavanju” dijabetesa promjenama životnog stila čini se i više nego privlačnom, a san svakog dijabetečara je svakako lijek koji, po mogućnosti ne uključuje gomilu tableta i svakodnevno bockanje iglama.

A da se snovi ostvaruju, i da takav lijek zaista postoji u vidu poznatih čajeva i sirupa konjičkog čudotvorca Mirsada Krnjića, uvjerio se 52- godišnji Aleksandar Panajotov iz Vladimirovca u Južnom Banatu. Turbulentan život jednog poduzetnika, pun stresova, nervoze, borbe da se othrani i odškoluje troje djece, kad-tad je morao doći na naplatu što se i desilo 22. oktobra 2008. godine kada se Aleksandrov život okrenuo naglavačke.

S obzirom na poslovne obaveze, Aleksandar nije bio dostupan za intervju, pa smo razgovor obavili sa njegovom suprugom Natašom, koja je uz njega sve ove godine i najbolje zna kroz kakvu su borbu prošli, i na kraju trijumfovali nad dijebetesom koji u Evropi na godišnjem nivou odnese skoro pola miliona života.

Ishrana loša, a stresa na pretek

Aleksandrove simptome dijabetesa kao što su preznojavanje, umor ili infekcija urinarnog trakta baš i nismo primjećivali sve to tog kobnog oktobarskog dana 2008. kada je suprug imao infarkt miokarda i kada nam se život okrenuo za 180 stepeni. Ustanovljen mu je dijabetes i zakrčenje krvnih sudova, tako da su mu ugrađena tri stenta.

Što se tiče šećera, uvedeni su mu lijekovi Gluformin, a zatim i Amaril. Tromjesečni prosjek vrijednosti dijabetesa mu je iznosio 9.1 jedinica – prisjeća se Nataša.

Kada je riječ o uzrocima ove bolesti, ljekari su složni da postoje tri glavna faktora koji djeluju kao okidači – stres, genetika i loše životne navike.

Nataša i Aleksandar

 

Kod mog supruga se zaista sve ove stavke mogu uzeti kao uzroci. Otac i stric su mu bili dijabetečari i srčani bolesnici, vodio je zaista nezdrav život; loša ishrana, cigarete, nije imao nikakvih fizičkih aktivnosti, a stresa je bilo k`o u priči.

Ljekari su nam odmah rekli da se “dijabetes ne liječi”, već da se kontroliše lijekovima, te da se mora sa time pomiriti i tako živjeti – kaže Nataša.

Šećer “načeo” i bubrege

Aleksandar je dugih dvanaest godina proveo na insulinu, a trinaest na tabletama. Za to vrijeme stigao je na 116 jedinica insulina, a više nije smio ni da uzima jer mu je tolika bila i kilaža. Osim toga, uzimao je i dva puta dnevno po 1000 mg Gluformina.

Prije dvije godine ljekari su otkrili da mu je šećer napao bubrege i da je velika vjerovatnoća da će u dogledno vrijeme morati da ide i na dijalizu.

Ovo saznanje nas je šokiralo, a naročito jer nismo imali kome da se obratimo za savjet ili neka konkretna uputstva. Istina je da na Internetu ima mnogo informacija, ali ko garantuje da je sve to tačno… Probao je sam da se liječi metodom “iščišćavanja organizma” po dr. Šulcu, ali to baš i nije dalo neke rezultate.

Međutim, suprug je i dalje u sebi osjećao da je jedini izlaz iz pakla ove bolesti u prirodnom načinu liječenja. Sticajem okolnosti, u maju 2020., u posjetu nam je došao prijatelj kojeg nismo vidjeli godinama. Kada je čuo za naše muke, odmah nas je uputio na Mirsadovog saradnika Mišu Vučkovića. Nakon obavljenog razgovora sa ovim divnim čovjekom, bili smo uvjereni da se dijabetes itekako može izliječiti.

Nakon što je obavio sve potrebne analize krvi, Aleksandar je otišao posjetu doktoru Miši. Odmah se upoznao sa terapijama Mirsada Krnjića, te isti dan počeo rješavati svoj dugogodišnji problem – priča nam Nataša.

Mirsad Krnjić

Snaga se vratila, šećer u normali

Aleksandar je prvu turu terapije uzeo u maju 2020., a poboljšanje je osjetio već poslije dva dana jer mu se šećer stabilizovao.

Zaista je bilo nevjerovatno vidjeti da se za tako kratko vrijeme šećer normalizuje, jer jer ranije i pored silne medicinske terapije šećer iznosio 13-14 jedinica. Posljednju jedinicu insulina je primio 2. aprila 2021., a posljednju tabletu popio 7. aprila 2021.

Krajem juna 2021. je završio sa sirupima i čajevima i počeo je da uvodi hranu koja je do tada bila zabranjena. Liječenje Mirsadovom biljnom terapijom je trajalo trinaest mjeseci, a šećer mu je sada u granicama normale od 4,5 -6,5 jedinica. Nema više preznojavanja, nema infekcije urinarnog trakta, paničnog bijesa, kilaža se smanjila sa 116 kg na 98 kg, a životna energija mu se vidno poboljšala.

Ostalo je da se popravi stanje oko bubrega, ali to ćemo opet rješavati u dogovoru sa doktorom Mišom – kaže Nataša.

Dr. Mišo i Ana

Živi dokaz uspješnog liječenja

Od samog starta liječenja, naši prijatelji, poznanici i rođaci su nas budnim okom pratili u nevjerici da ćemo uspjeti sa liječenjem jer konvencionalna medicina tvrdi da se “dijebetes ne liječi”.

Moj Aleksandar je živi dokaz uspješnog liječenja, i tek sada poslije ovog uspjeha shvatamo kolika je moć biljne terapije Mirsada Krnjića i koliko je moćno znanje i posvećenost doktora Miše i njegove supruge Ane koji sve ulažu za izliječenje svakog pacijenta.

Već petero naših prijatelja je kontaktiralo doktora Mišu i započelo liječenje Krnjićevom terapijom. Uvjerena sam u njihov uspjeh, a svima onima koji ne vide izlaz iz ove bolesti poručujem da ne smiju gubiti nadu. Obratite se doktoru Miši, budite spremni da mijenjate svoje navike, a moć bilja će učiniti sve ostalo – poručuje za kraj Nataša.

KONTAKT TELEFON MIRSADA KRNJIĆA: 061/742-830, 061/383-325 ili 065/872-472. Pozivni za BiH 00387.