RIBICE TJERAJU BIJEDU I BOLEST; ZLATNA ZA SREĆU, CRNA PROTIV NEGATIVNE ENERGIJE

Ribice su posebno poštovane kod budista i u cijelom orijentalnom svijetu. Vjeruje se da je akvarijum izvorište sreće, ljubavi, blagostanja i uspjeha

Poštovaoci Feng Shuija tvrde da ako želimo zdravlje, blagostanje, pozitivnu energiju i raspoloženje, prvo od čega moramo početi je enterijer našeg doma. Kada su stvari u našem domu postavljene pravilno, i mi ćemo postići harmoniju u životu. Međutim, postoji još jedna stvar koju morate uraditi ako želite dobro svojoj porodici – nabavite kućnog ljubimca! Ali ne bilo kog kućnog ljubimca – u pitanju je životinja naročito poštovana od strane budista, ali i u cijelom orijentalnom svijetu. Pogađate, radi se o zlatnoj ribici.

Egipćani vijekovima vjeruju da ova životinja donosi sreću cijeloj porodici. Kinezi vjeruju da zlatna ribica zadržava dobru energiju u domu. Kada se udaju, Grkinje dobijaju zlatnu ribicu kao poklon, za sreću u braku i brzo dobijanje nasljednika. Narodi sa istoka vjeruju da će dugo i zdravo živjeti ako gaje zlatne ribice, a po Feng Shui-u posjedovanje akvarijuma ključno je za sreću, bogatstvo, ljubav i uspjeh u karijeri.

Najvažnije je da je voda u akvarijumu bistra i čista, da ne bi ugrožavala život ribicama. Svaka promjena u njemu, kao i kod ribica koje su hipersenzitivne, nagovještava i promjenu u vašem životu. Akvarijum je zapravo mikrokosmos vašeg života i dobro vodite računa o njemu.Akvarijum sa zlatnim ribicama držite na zapadnoj strani stana – na tom mjestu on akumulira bogatstvo i daje stabilnost vašoj porodici, poslu i životu. Držanje akvarijuma na jugu ili istoku, može da zaustavi priliv novca.

 

Za kraj, ovo je posebno važno. U akvarijumu sa zlatnim ribicama obavezno držite i jednu crnu ribicu. Ona će preuzeti negativnu energiju prostora, za potpuno blagostanje vašeg života.