Akupresura: MASIRANJEM 2 MINUTE JEDNE TAČKE NA STOPALU ORGANIZAM SE PREPORODI!

Na ljudskom stopalu nalazi se tačka koja može dosta da utiče na stanje organizma i poboljša rad organa. Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome.

Tradicionalna kineska vještina akupresura tvrdi da na našem tijelu postoje brojne tačke koje treba masirati jer će nam pomoći da se bolje osjećamo. Jedna od tih tačaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca, a zove se Tai Chong.

Kako bismo je tačno prepoznali, treba da stavimo prst po dužini ispod palca i prsta do palca, te ispod prsta se nalazi ta tačka. Tačka bi na dodir trebalo da bude mekana.

Svaki dan pritiskajte ili masirajte tu tačku u malim krugovima oko 2 minuta (možete i tri-četiri puta dnevno). Pritiskanjem te tačke omogućujete bolji protok životne energije, poznate kao Chi u kineskoj drevnoj medicini.

Takođe, pomaže kod slijedećih zdravstvenih tegoba: glavobolje i vrtoglavice, zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju, mučnine, povraćanja, zatvora i dijareje, ljutnje, razdražljivosti, nesanice i tjeskobe

“Ta tačka na stopalu naziva se LIV 3 (liver 3) i to je tačka meridijana jetre. Osim već pomenutih simptoma i tegoba koje masiranjem uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osjećaj preskakanja srca), gorak ukus u ustima, regulisanje menstrualnog ciklusa i bol u lumbalnom dijelu leđa”, ističe Petra Butinar, ljekar homeopata.