Ako želite da lubenica bude još slađa – posolite je!

Internet je prepun suludih trikova, a mnogi od njih zapravo daju rezultate, iako zvuče pomalo čudno. Najčešće nam popularni lifestyle blogeri nude cake koje će vam olakšati kuhanje, održavanje domaćinstva i uopšte poslove oko kuće.

Poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa tvrdi da su so i omiljeno ljetno voće zaista dobitna kombinacija, iako je pomisao na to bizarna.

“Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je insistirao da moram da probam, tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu – zaista je bolja posoljena”, napisala je ona.

Stručnjaci tvrde da je umjereno posoljena lubenica sjajna stvar, i da je veoma glupo bar ne isprobati ovaj savjet. Naime, so daje intezivniji ukus lubenici, jer kreira slano-slatki kontrast, omogućavajući da slatkoća dođe do izražaja, a ujedno podstiče proizvodnju pljuvačke, što opet ovo voće čini sočnijim.

Ipak, budite obzrivi – previše soli neće dati dobar efekat. Dovoljno je da prsohvat soli rasporedite ravnomjerno po krišci lubenice koju planirate da u slas pojedete.