Ako vaša veza ima ove karakteristike, prava ste sretnica!

ISKRENOST Nikada ne možete da znate da li vam druga strana govori istinu, ali možete da odlučite da vjerujete. Ako je to slučaj u vašoj vezi, ako ste potpuno otvoreni i iskreni, onda znajte da ste u kvalitetnoj vezi.

OTVORENI I PREMA DRUGIMA Mnoge moderne veze danas su skrivene od očiju javnosti i odvijaju se u nekim čudnim svijetovima. Ako je vaša potpuno drugačija od te, odnosno ponosno predstavljate dragim ljudima svog partnera, onda ste u odnosu punom potencijala.

RAVNOPRAVNI STE Ako se neko u odnosu osjeća inferiornije ili druga strana želi da mu nametne taj osjećaj, onda ta veza nema blistavu budućnost.

MEĐUSOBNO SE PODRŽAVATE Ako vas partner bodri u vašim nastojanjima i ako zna da se istinski raduje vašim uspjesima, onda ste u predivnom odnosu. Naravno, i vi treba isto tako da se ponašate. To je jedna od najljepših karakteristika skladne veze.

SEBI STE NA PRVOM MJESTU Kad je par sebi najvažniji i kad prije partnera ne dolazi ništa drugo kao što su cigarete, droge, drugi ljudi, televizija, onda možete reći da ste u funkcionalnoj vezi. To je onaj odnos u kom je dvoje ljudi svjesno koliko međusobno znače i kolika je vrijednost njihovog odnosa.

PRIHVAĆENI STE TAKVI KAKVI STE Svaki čovjek ima i svojih vrlina, ali i mana. Vrline je lakše prihvatiti dok manama druge strane često prigovaramo. Ako je tako i kod vas, onda vaša veza nije baš na visokom nivou. Ali, ako se prihvatate tačno takvi kakvi jeste – sa svim vrlinama i manama – onda se tu može govoriti o zdravoj i zreloj vezi.

Komentari

komentara