Ako vam se posreći…

1. Ako vam se posreći, ostat ćete sami. Sasvim sami, kada nikoga ne bude blizu morat ćete se oslanjati na zemlju i na sebe.
2. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, život će udariti po vama, kako bi vas razbio kao orah i dobio jezgro.
3. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, bit će vam bolno. Toliko bolno da će vas ta bol primorati skoro da umrete, a potom će vam pomoći da se iznutra preporodite.
4. Ako vam se posreći vi ćete plakati. I te suze bit će nemoguće zadržati. I preko njih će doći oslobađanje, a potom i pravi život.
5. Ako vam se posreći bit ćete ranjivi. I nikako nećete moći to sakriti. I tada ćete shvatiti tko je uz vas, a tko nije.
6. Ako vam se posreći nećete znati odgovore na pitanja. I tada ćete morati da ih pronađete samostalno.
7. Ako vam se posreći razočarat ćete se u ljude, ideje, učitelje i dobre magove. I preživjevši to, moći ćete sagledati realni svijet.
8. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, nećete imati koga pitati za savjet. Baš nikoga. I morat ćete pronaći unutarnji kompas
. 9. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, bit će vam neizdrživo, toliko da ćete morati napraviti nešto s tim, ili se jednostavno opustiti i dozvoliti svijetu da napravi nešto s vama.
10. Ako vam se posreći izgubit ćete, bit ćete prevareni, izdani i skoro slomljeni. I to “skoro” urezat će na licu bore mudrosti. I iskustvo će ostati s vama do kraja života.
11. Ako vam se posreći ostat ćete bez novca. I morat ćete stupiti u realne odnose s ljudima, s kojima ste ranije mogli biti samo ako platite.
12. Ako vam se posreći steći ćete puno novca, osjetit ćete dubinu očaja, kada se razbije iluzija da je sreća u njemu.
13. Ako vam se posreći daleko od toga da će vas svi voljeti. I bit će potrebno izgraditi unutrašnji sistem vrijednosti. A želja da se svima svidite napustit će vas.
14. Ako vam se posreći netko blizak će se okrenuti od vas. I vi ćete spoznati cijenu trenutka sreće.
15. Ako vam se posreći suočit ćete se sa voljenima, licem u lice. I bit će dvije istine. Njihova i vaša. I osjetit ćete odjek prostora između različitih galaksija , koje se jedva dodiruju.
16. Ako vam se posreći moći ćete izdržati sve ovo. I naći ćete način da transformirate sebe. Doživjet ćete tu unutrašnju alkemiju, koja od bola stvara ljepotu. Od bijesa smirenje. Od straha ostvarenje. A od radosti inspiraciju. Krivicu i stid čisti iz duše kao što čistač mete staro smeće. A ožiljke preobražava u izlaze.
(aura.ba/blogerica: Aglaya Dateshidze)