Ako vam ova devojka zakuca na vrata, NE OTVARAJTE jer vas čeka smrt

23163-bansi-580x0Jezive priče o ovom drevnom ženskom duhu kruže svetom još od početka 11. vijeka, a posljednji “susret” sa njim prijavljen je 1948. godine.

Banši je ženski duh u keltskoj mitologiji. Ipak, prije nego što ovu priču odbacite kao sujevjerje prostog naroda treba da znate da se identični duh pojavljuje i u nordijskim i u velškim predanjima, a posljednji put je “viđen” 1948. godine.

Po legendi, riječ je o vili koja se pojavljuje kada neko treba da umre. Ona dolazi noću i glasno nariče, a sljedećeg jutra neka osoba umire.

Prema priči, prvi koji ju je vidio bio je irski kralj Brajan Boru 1014. godine. Dok je sa vojskom bio u šumi, on je susreo staru ženu koja je prala odeću u krvi i plakala. Sliedećeg dana je pronađen mrtav u svom dvoru.

Neki kažu da ona nije zla, već da samo predskazuje skori dolazak smrti. Drugi misle da je i sama skončala u velikoj patnji i bolu i da zbog toga nariče. Traći pak vjeruju da je riječ o zloj sili koja dolazi do kuće onoga koga hoće da ubije i na vrata kuca tri puta. Ako nesrećnih otvori vrata, Banši će ga ubiti i uzeti njegovu dušu, piše portal Viralnova.

Tokom godina bilo je mnogo ljudi koji su tvrdili da su čuli plač ovog bića. Naučnici misle da su to mogle biti ptice koje se nastanjuju u šumama u kojima je Banši navodno viđena. Ipak, oni koji tvrde da su čili “plač” kažu da zvuk koji ispuštaju ptice nije ni sličan onome što su oni čuli.