Ako vam dijete nisu dale željeni rezultat – zaljubite se!

Postoji milion dijeta koje ste probali i većinom rezultata niste bili zadovoljni, ili ih uopšte nije ni bilo ili ste morali mnogo čega da se odreknete. Volimo da jedemo, a ne volimo da vježbamo. Postoji način na koji možete smršati, a da radite isključivo ono što vam pruža zadovoljstvo.

Sve što treba jeste da budete zaljubljeni!

Sprovedeno je bezbroj istraživanja o zaljubljenosti i svemu vezano za nju, pa su tako na red došle i fizičke promjene koje ona uzrokuje. Uglavnom su to pozitivne promjene koje se dešavaju u našem organizmu koje ne utiču na naše svakodnevno funkcionisanje, a poboljšavaju zdravlje.

U ovom slučaju, zaljubljenost donosi pozitivnu promjenu u vidu gubitka kilograma. Dok ste zaljubljeni vaše tijelo luči hormone poput serotonina, dopamina, oksitocina, a sve ovo su takozvani hormoni sreće koji se oslobađaju i onda kada jedete čokoladu. Dakle, zadovoljstvo koje osjeća naše tijelo u toku zaljubljenosti smanjuje potrebu za hranom od koje se dobijaju kilogrami. Osim toga, navika da jedete iz dosade se gubi, jer sada trenutaka kada ne znate šta biste radili gotovo da ni ne postoji.

Osim pozitivnih hormonskih promjena, naše tijelo postaje aktivno uslijed seksualne aktivnosti. Ne može se tačno odrediti koliko se kalorija gubi jer to zavisi od mnogo faktora, ali u svakom slučaju “trenirate”, a u tome uživate.

Komentari

komentara