Ako ste ovog ljeta sami i potišteni – nemate razloga za brigu:Trikovi zavođenja koji nikada ne izdaju!

Priroda je nekoga obdarila izuzetnom ljepotom i šarmom a prema drugima je bila škrta. Nekima je po rođenju dala moć zavođenja. Jednostavno, gdje god da se pojave plijene pažnju i osvajaju srca. Kako zavesti i očarati osobu suprotnog spola, oduvijek je bila zanimljiva tema. U ove ljetne dane to pitanje posebno je aktuelno. Romantične noći, šetanje uz rijeku ili plažom, roštilj u prirodi… samcima posebno fale.

Postoji nekoliko trikova kako prepoznati da li zanimamo osobu suprotnog spola. Govor tijela i ovdje je odigrao značajnu ulogu. Kod ovakve vrste govora tijela postoji jedan zanimljiv detalj: 90% muškaraca smatra da su oni učinili prvi korak u susretu. Istina je drugačija, u 90% slučajeva prvi korak čini žena slanjem signala. Neko je to pametno rekao i zapisao: žene kod zavođenja sviraju, a muškarci plešu na njihovu muziku.

Prepoznajte da li vas neko zavodi i naučite da zavodite druge!

ZA MUŠKARCE

Pokreti tijela je odaju

Prolazak rukom po kosi – ovom gestom pokazuje da joj je stalo kako izgleda.

Napučene, vlažne usne – usne su muškarcu izazovne. U stanu uzbuđenja usne postaju crvenije i nabubrenije.

Dodirivanje vlastitog tijela – nenapadno dodirivanje dijelova tijela, pogotovo vrata, bedara, abdomena…

Igranje s nekim predmetima kao što su cigareta, čaša ili recimo prst…

Pokazivanje/izlaganje zapešća – ukoliko žena izloži svoje zapešće pogledu sagovornika, to je znak da je opuštena. Obično ovu gestu prati i smješak ili zavodljiv pogled.

Dizanje ramena i pogled preko ramena – ovo odaje njenu nevinu stranu.

Njihanje bokova pri hodu i slične geste koje ističu stražnjicu.

Koljeno i stopala – smjer u koji je usmjerena noga govori o mjestu kamo osoba želi ići. Ako je koljeno okrenuto prema muškarcu, to je ‘dobar’ znak.

Žene naklonost iskazuju spontanim dodirom koji može djelovati kao slučajan dodir, ali ima dublje značenje

 

Kako je zavesti?

O muškom zavođenju rijetko je kada bilo nekog ozbiljnijeg govora. Oduvijek se smatralo da su žene zadužene za taj dio “posla”. Kako osvojiti muškarca za njih je postala dobro poznata tema. I, u tome uglavnom uspijevaju.

Portal ModernMan zamolio je Janine Driver, eksperta za psihologiju i govor tijela, autoricu nekoliko bestsellera New York Timesa, da im pokaže što sve trebaju muškarci činiti kako bi izgledali opušteno i zavodljivo. Znajte da žene paze baš na sve: od načina na koji sjedite i stojite do načina na koji mičete rukama i nogama. Sve što činite utječe na to kako na vaš stav i samopouzdanje gledaju žene. Prenosimo najbolje savjete za muškarce autorice Janine Driver:

Učinite se većima – Ukoliko imate dva metra i 130 kilograma, možete slobodno preskočiti ovaj savjet. S druge strane, ukoliko ste za glavu niži, raširite svoje tijelo što je više moguće. koliko sjedite, prebacite gležanj jedne noge preko druge umjesto da su vam obje noge na podu. Isto tako, ako stojite, stavite jednu ruku na bok, a drugu na obližni zid, šank ili stolicu.

Dodirnite je –  Misli se na bezazlen i tobože slučajan dodir. Stavite svoju nogu na najdonju prečku njezine stolice ili stavite ruku na naslon njezine stolice. Ukoliko primijetite da se počela odmicati od vas, to nikako nije znak da trebate biti još direktniji, već naprotiv, vrlo ste vjerojatno bili previše samopouzdani i trebate joj dati prostora.

Naučite trik s bradom – Kada vam netko govori stvari koje uopće ne razumijete i od kojih vam puca glava, jednostavno primite vrh svoje brade lagano klimajući glavom. Kad to radite, ostavljate dojam iznimno samopouzdane i vrlo inteligentne osobe.

Držite ruke u džepovima – Kada držite ruke u džepovima i sakrivate palčeve od pogleda, šaljete poruku da ste željni potvrđivanja. S druge strane, dok držite ruke u džepovima, ali su vam palčevi istovremeno vani, ostavljate dojam oštroumne i pomalo drske osobe, što je mnogim ženama naprosto neodoljivo.

Držite ruke iznad stola dok sjedite – Držanje ruku iznad stola dok pričate pokazuje da vjerujete u to što govorite i da prštite samopouzdanjem. S druge strane, ruke koje sakrivate ispod stola odaju dojam plašljive i nesigurne osobe, a takvi nipošto ne želite biti pred ženom koja vam se sviđa

Kopirajte govor njezinog tijela – Kopiranje njenog držanja i ritma tijela šalje podsvjesnu poruku da ste sinhronizirani. Ako su njezine ruke sklopljene, sklopite i vi svoje. Ako se nagnula nazad, učinite to i vi. Ostat ćete iznenađeni efikasnošću ove taktike.

ZA ŽENE

Njegove geste otkrivaju zaljubljenost

Kada je riječ o zavođenju, muškarci tu i nemaju baš tako bogat repertoar. Oni kod zavođenja pokazuju naklonost, uređuju se, a vole prezentirati svoju moć i status. Kada su zaljubljeni, govor tijela im postaje bogatiji. Ovo su geste zaljubljenog muškarca:

Gledat će vas dugo u oči i pritom se smješkati.

Pomalo je zbunjen jer stalno razmišlja o vama.

Pazit će na svoj izgled, popravljati majicu i frizuru.

Tražit će povod da provodi što više vremena s vama

Dodirnut će vas kada god mu se ukaže prilika.

Gleda širom otvorenih očiju.

Kako ga zavesti?

Iako većina žena zna odgovor na ovo pitanje i ima svoje uspješne taktike, ipak vrijedi pročitati još nekoliko savjeta. Želite ga osvojiti brzo, slijedite neke od ovih savjeta:

Držite pogled na njemu barem pet sekundi. Duži i intenzivniji pogled bez sumnje ukazuje da ga želite.

Ukoliko želite da njegove oči susretnu vaše, nemojte izostaviti atraktivno sjenilo za oči. Sedefasta nijansa će sigurno biti pun pogodak.

Usmjerite prema njemu gornji dio tijela. To će pokazati vašu zainteresiranost.

Neka dekolte svjetluca.

Igrajte se remenom sandale. Ne postoji muškarac koji je imun na seksi žensku obuću.

Uredna, besprijekorna manikura i pedikura su obavezni!

Ima li boljeg načina da privučete poglede na svoje adute od jednostavnog, zavodljivog prebacivanja noge preko noge?

Treptaj za treptajem. Brzo treptanje je znak privlačnosti. Muškarci potpuno nesvjesno padaju na to.

Polu osmijeh, onaj koji tek malo otkriva zube.

Žarke nijanse ruža čine da vaši zubi i ten djeluju još bjelji. Svjetlucave usne šalju signal da su spremne za akciju.

Zavodljivo se igrajte sa pramenom kose…

(aura.ba)