Ako radite ovih deset stvari, vi bukvalno prizivate nesreću u svoj dom

Negativna energija utiče na vaš život čak i ako vi to nećete da prihvatite. Evo kako ćete se riješiti loše karme brzo i jednostavno…
1. Imate naviku da držite sprave za vježbanje ili rad u spavaćoj sobi
Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vježbanja. Guranje bicikla ili kompjutera, pa čak i TV uz vaše uzglavlje učiniće da se osjećate napeto, a vaš mir će biti uništen. Pod hitno izbacite sve iz spavaće sobe. Tu morate da se odmarate, da spavate, a ne da vježbate ili radite
2. Dozvoljavate da se nakuplja nered
Stare novine, magazini, razbacane knjige, prljav veš ili hrpe igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom nedeljno da biste se osjećali oslobođeno, zdravo i poletno.
3. Imate prepunjene, nabacane ormare
Ako su vam ormari pretrpani i ne znate gdje vam se šta nalazi, to odamh znači da ste ujutru pod stresom jer ne znate šta ćete obući. Ne pretrpavajte se stvarima, jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, riješite se tih stvari ili ih poklonite. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mjesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano.
4. Imate prazne zidove koji djeluju beživotno
Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Odvojite vrijeme da ispunite svoj dom umjetničkim djelima koja vas inspirišu, nadahnjuju a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca, poslužite se lijepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka.
5. Ostavljate poklopac WC šolje otvorenim
Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. WC je odvod koji doslovno može isprati blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da poklopac od WC šolje držite zatvoren kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.
6. Ne perete redovno prozore
Ako to ne činite redovno vrlo je vjerovatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talent, pa će vas i podsticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će vas jednostavno mimoići.
7. Ignorišete škripanje
Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvijek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, spriječiće škripanje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.
8. Rijetko kuhate
Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu patiti. Ukoliko više kuhate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuhanje, makar jednom dnevno skuhajte kafu ili čaj. Upaljena ringla oslikava dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.
9. Čuvajte nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju
Mrzovoljna tetka je htjela da njen omiljeni smeđi tepih, koji miriše na naftalin i u sukobu je sa cijelokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslonjača ili upakovali u kutiju na dnu ormara on je svejedno izvor podsjećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost. Riješite se neželjenih poklona tako što ćete ih poklonito ili proslijediti, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.
10. Ko ima kuću: Rijetko se koristite glavnim ulazom u vaš dom
Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli bi vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve. Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite lični smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korištenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate ići i okolo.