Ako nema ove kvalitete, on nije vaša srodna duša

Veoma je lako navesti sve ono što je neprivlačno kod potencijalnog partnera, ali identifikovanje kvaliteta koje nekoga čine poželjnim na duge staze malo je teži zadatak. Šta tačno kvalifikuje nekoga da bi ispunio ulogu vašeg životnog partnera? Da biste napravili razliku između nekoga ko vam je dobar za sada i nekoga s kim se želite buditi svakog jutra, razmotrite sljedeće stvari. Ako u vašem životu postoji neko sa sljedećim kvalitetama, ne puštajte ga.

 

  1. Podržava vaše strasti i odluke. On bi trebao da bude vaš najveći “navijač” i da vas podstiče u ostvarivanju vaših ideja.
  2. Dodaje vrijednost vašem životu. Ne u smislu monetarne vrijednosti – vaš partner bi trebao dati doprinos koji vas nadahnjuje da rastete, bez obzira na to da li je on ambiciozniji ili inteligentniji od vas.
  3. Može biti potpuno “blesav” s vama. “Dok nas smrt ne rastavi” prilično je duga vožnja koju je potrebno popuniti zabavnim trenucima.
  4. Obožava vas. Čak iako niste neko kome je potrebno odobravanje, vaš partner bi trebao pokazivati koliko vas voli i obožava bez da vas nužno diže u zvijezde.
  5. Spreman je na kompromise. Ne postoji stvar oko koje se vas dvoje nećete moći složiti pa se uvjerite da li je on otvoren prema vašim željama i potrebama.
  6. Cijeni vaše mišljenje. On se ne mora uvijek s vama složiti, ali bi trebao biti u stanju da poštuje vaša uvjerenja (bez nametanja svojih vama) uprkos tome što se ona razlikuju od njegovih.
  7. Poštuje vašu porodicu. Ako vaš partner ne pokazuje poštovanje prema vašim prijateljima i porodici, to je stvar koju je veoma teško ignorisati, čak iako on nema problema da pokazuje zahvalnost i poštovanje prema vama.
  8. Pouzdanost. Čak iako je svaki drugi aspekt vaše veze čvrst, sumnju je veoma teško odbaciti. Problemi su neizbježni ako stalno morate nagađati da li je druga strana iskrena (i obrnuto).
  9. On vas stimuliše, a ne iscrpljuje. Vaš partner bi trebao imati doprinos kada je riječ o vašem životu i svemu što on nudi i donosi. Zbog njega nikada ne biste trebali da imate loše mišljenje o sebi te on ne bi smio da slabi vaš duh, na bilo koji način.
  10. Ističe ono najbolje u vama. Vaš partner ne bi trebao da “izaziva” vaše najgore unutrašnje kvalitete već samo one koje vas čine boljom osobom.

(minimagazin.info)