Ako na ovih pet pitanja ne možete odgovoriti sa “DA!”, on nije pravi čovjek za vas!

Ljubav je možda čak i nemoguće definisati. Misteriozna, željena, produhovljena, nekada i bolna. Obično ćete čuti da ne postoje riječi kojima se ljubav može opisati, ali zapravo se ne radi o riječima već o ljudima koji ih izgovaraju. Ljubav je prirodna, logična posljedica susreta dvije kompatibilne duše. Međutim, kako zaista znati da li je to “to”? Odgovor možete pronaći putem nekoliko jednostavnih pitanja.

 

  • Da li se tvoj život drastično popravio otkako ste skupa? Jesi li srećnija? Da li imaš bolji pogled na život? Da li se tvoji problemi čine manje strašnima i da li se čini da ti je lakše da ih rješavaš? Da li sada imaš više dobrih dana nego loših? Ako je sve to tačno, on bi mogao biti onaj pravi. Činjenica je da se većina žena ne upušta u bračne vode dok se ne zapitaju pomenuta i slična pitanja.
  • Da li ti osmijeh krasi lice svaki put kada ga vidiš, čuješ se s njim ili pomisliš na njega?Ako je to tako, onda ga voliš i to je, zaista, najvažniji znak. Ako osjećaš sreću čim ga se sjetiš, onda je to prava ljubav. Ako pomisao na njega čini tvoj dan malo boljim, onda sigurno kraj sebe imaš čovjeka kojeg trebaš zadržati. Bez pomenutih osjećanja, nikada nećeš razviti osjećaj bliskosti koji je neophodan za održivu vezu. Prevelika privrženost možda i nije najvažnija stvar, ali ona je veoma bitna u ljubavi.
  • Možeš li pričati s njim satima, a da ti ne postane dosadno ili da se ne osjećaš čudno?Seksualna strast prilično je važan aspekt romantične veze i to niko ne može poreći. Međutim, postoje i važniji faktori koje je potrebno razmotriti. Primjera radi, od suštinske je važnosti da te partner intelektualno stimuliše (i obrnuto). Razgovor i druženje ono je što će vas uvijek držati skupa. Ljubav i prijateljstvo učiniće da vaša veza bude trajna. Ako razgovor s njim nije jedna od tvojih omiljenih stvari, zapitaj se zašto si uopšte s njim.
  • Da li je tu kada ti je potreban? Da li je on zaista tvoj partner ili je samo momak? Da li je uz tebe kada ti je zaista potreban? Da li te podržava, motiviše i pomaže ti da se zadržiš na pravom kolosijeku? Ili, da li je uz tebe samo kada to njemu odgovara? Istina je da parovi u vezama treba da zadrže svoj lični identitet. Međutim, ako muškarac s kojim si više preferira svoj lični prostor u odnosu na vrijeme provedeno s tobom, onda je to znak da vas dvoje niste par. Bar ne u pravom smislu te riječi.
  • Da li ti se otvorio i pustio te u svoj život? Nekima je potrebno više vremena da se otvore, čak i ljudima do kojih im je veoma stalo. Međutim, neki jednostavno ne žele da dozvole sebi da budu ranjivi. A, razlog za takvo ponašanje može biti i taj što oni ne vjeruju u vezu u kojoj se nalaze. To, najvjerovatnije, nije tvoja krivica. Ponekad, ljudi ne mogu da se otvore, jer duboko u sebi znaju da ono što osjećaju nije prava ljubav. Da li te on zaista voli? Ti voliš njega, ali da li on zaista voli tebe? Izražavanje ljubavi kod svakog je jedinstvena stvar. Način na koji ti voliš njega može se razlikovati od načina na koji on voli tebe. Međutim, ako se pitaš da li te on voli ili ne, vjerovatno već sada znaš odgovor na to pitanje, ali jednostavno ne želiš prihvatiti realnost. A, ako je realnost da te on ne voli, onda ga pusti. U životu ti je potreban muškarac koji će te voljeti svakim atomom svog bića. Nikad se nemoj zadovoljavati manjim od toga.

(minimagazin.info)