Aida K. (52) Sarajevo zahvalna je travaru Jurišiću: OD BOLOVA U ZGLOBOVIMA NISAM SE MOGLA RUKOVATI NI SA NAJBOLJIM PRIJATELJIMA

Razumljiva je Aidina radost kada počne pričati o svome današnjem zdravlju. Ona kaže da je do prije sedam – osam mjeseci bila skoro prikovana za postelju, da su je pazili ukućani. Bila su to, kaže, najbolnija vremena u njenom životu.

“Ne dao Bog nikome da sebi ne može donijeti čašu vode ili sam otići do toaleta. Mene su dvije godine pazili moji najbliži, a ponajviše suprug. Duša mi je jecala – sjeća se tih teških vremena naša sagovornica.

Njena zvanična dijagnoza glasila je išijas i reumatidni artritis. Ljekari su je „krpili“, ali nisu imali adekvatnu terapiju za izlijećenje.
„Zbog upaljenog išijatičnog živca koji se kretao duž cijele desne strane od leđa do tabana, više sam bila nepokretna nego što sam hodala. I kad bi se kretala bila sam savijena kao upitnik. Nisam mogla ustati bez muževe pomoći, a suze su mi frktale pri svakom pokretu – kazuje Aida.

Oduvijek je bila vesela i razigrana žena. Brza i temperamentna. Kaže, da su joj noge bile kao perke. Međutim, prije nešto više od pet godina, osjećala je da je noge izdaju. Opisuje detaljno kako se taj povremeni bol oko kukova spuštao duž cijele noge, a onda bi završio u u peti. Kompetnmo tijelo bi zadrhtalo. koljenu. Nije bilo šanse da se pomjeri, jer bi je bolovi raznosili duž cijelog tijela.

Koristila je razne lijekove – od tableta, preko krema do koktel injekcija. Odlazila je i u banjska lječilišta. Nažalost, ništa nije pomagalo, niti je donosilo olakšanje ili trajnije izliječenje. Doduše, bolovi bi se od lijekova privremeno smanjivali, ali bi se nakon isteka njihovog dejstva ponovo vratili.
„Da bih uz pomoć štaka prešla do toaleta godinu dana sam pila tablete protiv bolova. A od upale zglobovi u šaci su se počeli deformisati. savijem. Vjerujte, i rukovanje sa nekim je za mene bilo bolno.

Sudbina je htjela da Aidin muž odluči kontaktirati travara Denisa Jurišića. Naime, njegov kolega je imao slične zdravstvene tegobe. Upitao ga je šta je koristio, a on mu kazao da su ga spasili Jurišićevi preparati.

„Dobila sam jednomjesečnu terapiju: „Omosintex“ DI TOF melem i „Regenerator kapi“. Strogo sam se pridržavala uputstava, pazila sam i na ishranu. – kazuje Aida.

Priznaje, da nije previše vjerovala u moć ovih napitaka. Ali, nada zadnja umire. Jedino što je bila sigurna jeste da nema šta izgubiti u toku ovih tretmana. Reuma i šijas su joj raznosili tijelo, ona je navikla sa tim tegobama da živi.

„Prvih dana nisam sama sebi mogla da vjerujem. Možda je to bio deseti dan da sam osjećala manje tegobe, lakše sam se kretala, bolje spavala… Nikome nisam smjela govoriti. I malo po malo,nakon petnaestak dana, ustadoh ja da napravim kafu za sebe i svoga muža.

Aida je potrošila dvije kompletne terapije.

„Malo po malo snaga se potpuno vratila. Sada mogu da šetam, čak i da potrčim. I ljekari su prezadovoljni mojim oporavkom. I ne obilazim ih evo duže od pola godine. – kazala nam je na kraju 52-godišnja Aida.

Kontakt telefon travara Denisa Jurišića je 061 373 581 ili 066 390 279. Pozivni za BiH je 00387.  (Aura Marketing)