Afrički simbol koji odaberete otkriva nešto o vama

Afrički simboli poznati kao adinkra su sveprisutni u Gani, prekrasnoj zapadnoafričkoj zemlji na Atlantiku, smještenoj između Obale Bjelokosti i Toge. Na platnu i na zidovima, u keramici i logotipima, simboli Asante plemena mogu se naći posvuda.

Također se mogu koristiti za komunikaciju evokacijskim porukama koje predstavljaju dijelove života ili dijelove života bliskih osoba.

Adinkra simboli bezvremenski su i danas se koriste. Postoje kontradiktorni pogledi na njihovo podrijetlo i dob. Ime “Adinkra” vjerojatno se može pratiti do riječi “Dinkra” Akan / Twi jezika. “Dinkra” znači: razdvajanje, odlazak i oproštaj.

Simboli imaju ukrasnu funkciju, ali također predstavljaju predmete koji sadrže evokacijske poruke koje prenose tradicionalnu mudrost, aspekte života ili okoliša, piše Mystical raven. Postoji mnogo različitih simbola s različitim značenjima, često povezanih s poslovicama.Koji vas simbol najviše privlači? Pogledajmo što vam on govori!

Br. 1 “Harmonija i ravnoteža”

Vi ste jedan od onih koji vole pretjerivati – u dobrom, u lošem i u svemu između. Skloni ste apsorbirati sve oko sebe i možete biti pretjerano samosvjesni s vremena na vrijeme. Čak i manji događaji mogu uzrokovati oluju emocija u vašem životu, ali to ne mora biti tako.Ne držite sve za sebe, ali istodobno naučite se smiriti, logično pogledajte stvari. Emocije su dobre, ali mora postojati ravnoteža. Ako ste odabrali taj simbol sklada, tada ćete u skoroj budućnosti ostvariti nešto pozitivno na čemu ste radili, ali prvo morate pronaći ravnotežu, prenosi Atma.

Br. 2 “Paukova mreža”

Budite spremni – ozbiljne promjene dolaze! U nekom smislu, sve u vašem životu će početi ispočetka. Usredotočite se na energiju i snagu kako biste se usredotočili na sebe. Imate priliku napraviti drastične promjene. Jedina stvar koju morate učiniti je napustiti svoje stare loše navike i stereotipe! Imate tendenciju da budete svoj najgori neprijatelj i vrijeme je da tome dođe kraj. Budite svoj najbolji prijatelj, posjedujete srodnu dušu, svoju obitelj. Shvatite da to možete učiniti sami, a jedina osoba koja stoji na vašem putu jeste vi. Paukova mreža vas podsjeća da ste sposobni stvoriti život koji želite.

Br. 3 “Zaštita”

Ljubav vas čeka, bilo da je riječ o pravom prijateljstvu ili romantičnoj ljubavi, vaše srce spremno je da zapjeva. Puno puta bili ste slomljeni, bili ste usamljeni i napušteni, ali svemu tome  uskoro će doći kraj. Sreća će vas pronaći. U međuvremenu, poklonite osmijeh, ljubav i brigu onima oko vas.Ono što dajemo sigurno će se vratiti k nama. Vrlo je važno znati da vas nešto dobro čeka u ovom životu. Ili netko … Zaštitni simbol podsjeća vas da će se riješiti svi vaši problemi i ono što vas muči.