Afere i intrige non stop prate englesku kraljevsku kuću Windsor: PROKLETSTVO BOGINJE LJUBAVI!

Spletke, preljube i novac oduvijek su, na neki način, potresali ovu kraljevsku kuću. Razlog tome je, gledano sa astrološkog stanovišta, vrlo jednostavan. Naime, nad njom i njenim članovima, nadvilo se, poput Damaklova mača, Venerino prokletstvo. Ono pogađa sve, osim kraljice Elizabete i princa  Edwarda. Kod nekih astrologa postoji bojazan da će se smrću kraljice Elizabete II, raspasti i Britanska monarhija?

Venerino prokletstvo, bilo direktno ili indirektno, prati već decenijama članove engleske kraljevske porodice. Čime su ga oni zaslužili, ili je sve rezultat slučajnog sticaja okolnosti, teško je reći. Bilo kako bilo, Boginja ljubavi bitno određuje njihov život, koji je u uskoj vezi i sa budućnošću Britanske imperije i krune koja njome vlada. Jedini kojega je na neki način ipak koliko – toliko zaobišlo ovo prokletstvo je princ Edward. Zahvaljujući svojoj Veneri u Biku a u trigonu sa Uranom, on ne ulazi u ljubavne afere koje bi okrnjile ugled kraljevske kuće Windsor.

Prva žrtva Venerinog prokletstva bila je kraljica Viktorija (Blizanci, 1819 – 1901). Bila je to žena sa osjećajima zarobljenim u korzetu. Pratio ju je glas izrazito emocionalno hladne žene, s izrazito izraženom ambicijom. Njeno hladno srce i ukočen duh su udarili pečat puritanskom vremenu u kojem su carovale seksualne orgije iza pokorne pokajničke i suzdržano – hladne građanske fasade. U horoskopu kraljice Viktorije Saturn i Mars, slikovito rečeno, ”siluju” Veneru. A to je konstelacija koja čini osobu pretjerano moralnom i nevjerovatno, reklo bi se, neljudski hladnom. Sada su ponovo oživljene priče o porijeklu kraljice Viktorije. Sumnjalo se da je ona vanbračno dijete, odnosno da vojvoda od Kenta (sin Georga III) nije bio njen otac.

Fetišista

Vojvoda od Windsora (1864.) je također žrtva Venerinog prokletstva. On je sjedio na britanskom prijestolju samo 11 mjeseci, i to pod imenom Edwarda VIII. Tada se zahvalio na prijestolu. Razlog? Dozvolio je da mu glavom zavrti razvedena Amerikanka Wallis Walfried Simpson, koja je kasnije postala vojvotkinja od Windsora. Zaljubljen i zaslijepljen ljubavlju EdwardVIII, abdicirao je da bi se mogao oženiti ženom koju nije pratio posebno dobar glas. Bio je  to  u ono vrijeme skandal neviđenih razmjera koji je nanio veliku štetu engleskoj kraljevskoj kući. Zarobljen svojom ljubavlju, klečao je pred njom, kada je ona to željela ljubio joj je noge. Vojvoda je bio poznati fetišista kojem se zbog toga smijala cijela Engleska.

Pretposljednji princ Charles (Škorpion,14,decembra,1948), također Venerina žrtva, bio je bez svake sumnje vrlo osjetljiv čovjek sklon ljepoti i lijepom. Idealist je i šarmer. Rastrgan između brojnih želja i obaveza, sklon je tajnama koje, kada budu razotkrivene, izazivaju skandale. Moglo bi se reći da je igračka svojih osjećaja. Tek što je sazrio (ako je sazrio) sa 18 godina je upadao iz jedne romanse u drugu. Neki tvrde da je princ posjedovao prije ženidbe s princezom Dianom čak – pedeset žena. Za jednog princa to je prije žalosna nego pohvalna statistika. Sa svojom lažljivom i prevrtljivom konjukcijom Venere i Neptuna princ se nikada nije smio ženiti. Sa astrološkog stajališta, svaki njegov brak mora propasti. Poznato je da je njegov brak s princezom Dianom (Rak,1. 7. 1961) bio pravi pakao. Bila je to pogrešna igra s tragičnim završetkom.

Naime, Charles je uvijek ljubio drugu – Camillu Parker Bowles (Rak). Godinama je vodio skandalozan dvostruki život. Bio je rastrgan između Diane i Camille. A takvo stanje nije moglo vječno trajati. Charles i Diana rastali su se 9.prosinca 1992. godine, a 31. 8. 1997.godine princeza Diana je poginula u automobilskoj nesreći (?) u Parizu. Princ se oženio Camillom 8. 4. 2005.godine. Ona je rođena 27. 7. 1947.godine u Londonu, a školovala se u Švicarskoj i Francuskoj. Bilo kako bilo, tek Charlesove ljubavne avanture već godinama narušavaju ugled kraljevske kuće, tako što će se i nastaviti.

Žrtva

U braku princa Čarlsa i princeze Dijane uvijek je bila prisutna i treća osoba, odnosno Camilla Parker Bowles,a kojom se princ upoznao još 1970 a od 1986.godine počeo i sastajati. Diana je znala da je on u Camillu zaljubljen i da su u ljubavnoj vezi

Skandali, intrige i drame udaraju pečat životu i princeze Margareth (Lav, 21. 8. 1930). Mlađa sestra kraljice Elizabethe II, također je živjela pod teretom Venerinog prokletstva. Iza sebe je imala manji broj skandala, ali rastava od lorda Snowdowna, a potom i gorki rastanak sa 17 – godina mlađim zgubidanom Roddyjem Liewellynom, bacaju tamno svjetlo na njen život. Princeza Margareth je potražila utjehu u potocima viskija, pa je zbog toga došla u središte pažnje bulevarskog lista i drugih medija. I ona je imala astrološku nesreću. U vrijeme njenog rođenja Venera se nalazila u kvadratu sa Jupiterom i Uranom. Ova konstelacija ukazuje na pretjerane, nekontrolisane i neočekivane osjećaje koji jednostavno ne mogu biti temelj mirnom životu i porodičnoj sreći.

Prepun nemira se pokazao i život princeze Anne (Lav,15. 8- 1950.) Njen brak sa Markom Philipsom doživio je krah zbog njene slabosti prema osoblju njenog konjičkog kluba. Krivac takvom ponašanju princeze Anne jeste kvadrat Venere i Marsa u horoskopu njenog rođenja. Ovaj aspekt tjera na razdražljivost, donošenje prebrzih odluka, na seksualnu frustriranost i na zadovoljavanje vlastitih želja pod svaku cijenu. Lavica, naime previše očekuje, podložna je svojim nagonima, pa joj ni izleti u nepoznato nisu strani. Osobito kada se radi o ljubavi. Astrološki gledano, princeza Anne je podležna vlastitim nagonima, koje nije u stanju kontrolisati.  Pri tome joj manjka i potrebna količina samodiscipline. Uz sve to, nije sklona kompromisima.

Iako nema direktno učešće u Venerinom prokletstvu, kraljica Elizabeta (21. 4. 1926.) je pogođena njime. Iako osjetljiva i nježna, morala je saznati da ju je godinama varao njen suprug – princ Filip. Imala je sve razloge da se rastane od preljubnika, ali je smogla dovoljno snage i diplomatske mudrosti da spasi ozbiljno ugrožen brak. Na taj je način izbjegla skandal koji bi ozbiljno uzdrmao englesku krunu. Okrunjena snažnom Venerom, uspješno je obavila zadaću spasiteljice u kraljevskoj ljubavnoj drami. U vrijeme kada su skandali između Lady Di i princa Charlesa, a kasnije i blamaže u odnosima princa Andrewa i Sarah Ferguson, dosegli vrhunac, ta nježna, brižna i materinski nastrojena Bikica našla je način da diplomatski nalije hladnu vodu na uzavrele strasti. Na taj je način spriječila još veće drame od onih kojih smo bilo svjedoci.

Zašto nisu mogli

Princ od Walesa nasljednik prijestolja, princ Charles, posjeduje niz pozitivnih osobina, ali ima i tamnih strana. On je u sebi nosio dvije sasvim različite ličnosti. On je teško izlazio na kraj sa svojim seksualnim problemima. Konjukacija Venere i Neptuna na vrhu četvrte kuće, koji simbolizira porodični dom, jasno pokazuje da princ želi biti neovisan, pa kud puklo da puklo! Istovremeno je suviše slab da bi se oslobodio ovisnosti. Prilično je nesposoban da bi izašao u susret željama i potrebama partnerice. Umjesto toga od nje očekuje da ga ona bez pogovora, sasvim odano slijedi na putu ostvarivanja njegovih ciljeva i zahtijeva od nje punu podršku. Upravo zbog toga princeza Dajana jednostavno nije bila žena za njega. Ali ni on nije bio odgovarajući partner za nju. On jednostavno nije bio u stanju posvetiti se Dajani i stvarno je voljeti, kako je ona to zasluživala.

Sarah Ferguson prevarila je princa Andrewa preljubom

Posljednja u nizu žrtava Venerinog prokletstva u enegleskoj kraljevskoj kući je princ Andrew (Jarac,19.2. 1960.). Njegova supruga Sarah Ferguson ga je teško razočarala. Prevarila ga je, pa je princ Andrew zato podnio zahtjev za razvod. Princov planetarni odnos govori o ljubavnom životu s puno prepreka i suzdržanosti. S druge strane opet govori o velikoj vjernosti. Upravo je ta vjernost načinila princa Andrewa smiješnim u očima javnosti, a potom i žrtvom. Ne samo da ga je Sarah Fergunson varala, uvlačila u brojne skandale, nego ga je i materijalno upropastila. No, Andrew se mirio sa tim. Kraljica Elizabeta to više nije mogla podnositi i u posljednji čas ga je prisilila na razvod od razuzdane Fergie. Rastali su se 19.3. 1992, a vjenčali 23. 7. 1986. godine

 

 

/arhiv Aure/

 

 

 

Komentari

komentara