Adolf Hitler: Čovjek koji je milione ljudi poslao u smrt imao je srce i znao da voli

Najpoznatiji svjetski krvnik Adolf Hitler je ipak znao da voli. Njegova petnaestogodišnja vanbračna veza s mlađahnom Evom Braun, bila je okrunjena brakom. Znajući da se im bliži kraj, svoju voljenu je odveo pred oltar, a onda u smrt. Brak je trajao samo jedan dan.

Duga i teška ljubavna veza Eve Braun sa ozloglašenim Hitlerom, donosila joj je lijepe trenutke, nježnosti i ispunjenje njenih želja. Hitler je ipak imao srce koje je poklonio njoj, dvadeset i tri godine mlađoj Evi, jednoj sasvim običnoj djevojci.
Hitler, nesuđeni slikar s Jupiterom u vagi, poštovaoc ljepote, umjetnosti i ljubavi obožavao je raskoš pa i žene.

Ljubav mu je puno značila, bio je romantičar (Mars u ribama) i sanjar koji je spreman decenijama čekati pravu izabranicu. Nakon nekoliko propalih romansi i velikih ljubavnih patnji, sasvim slučajno susreće Evu, koja postaje njegova pratilja cijelih petnaest godina. Volio ju je i mazio, njegova ljubav je ponekad bila toliko jaka, da je mladoj Evi predstavljala teret. Dva puta je pokušala pobjeći u smrt usljed pritisaka njegove ljubavi i očekivanja.

Hitler je bio mladić „na duge staze“, cijenio je trajnije emotivne vrijednosti te sanjao o srećnoj porodici. Kvadrat njenog Mjeseca i njegovog Plutona (destrukcija) sprječavali su ga, da s ljubljenom osnuje topli dom, prednos je davao svojim rušilačkim ciljevima. Eva je cijelo vrijeme predano čekala, da njen ljubljeni ispuni ambicije i svoje mračne ciljeve. Nije mu uspjelo, pa tako ni njoj. Dugo je sanjala brak koji je odbijao on. Tek kada je vidio da se mu bliži kraj, ispunio je svoje i njene želje. Hitler je poveo Evu pred oltar, vjenčali su se u tajnom bunkeru nadomak Berlina. Umjesto svadbenog putovanja i medenog mjeseca, zajedno su otišli u smrt.

Kompletan tekst pročitajte na sljedećem linku: Adolf Hitler