Adela Mahmutović: Trebamo li biti tolerantni i podržati Koridu i odlazak u Čevljanoviće?

Piše: Adela Mahmutović

Piše: Adela Mahmutović

Preko 50.000 ljudi, to je jedan grad! Našli su se na “kultom” okupljalištu, uživali gledajući polu- gole drmoguzačice, masne likove koji drže kilogram janjetine u šaci(u koju stane hladno 3 kg graha tetovca), kidajući je zubima, dok se u pozadini čuju cajke koje od cike i skike podsjećaju na cviljenje životinja u toru (ne bih pored njih vrijeđala gospođu Svinju)…

Dalje, neka gradska raja odluči da se upusti u avanturu zvana “Korida“, kao pod plaštom ismijavanja onih koji su tamo domaći..Ali gle čuda, i oni se uputeriše u ruralnu gerilu, jedu janjenitu dok im ona masnoćetina curi niz bradu, guraju sitne novce pjevaljkama u brus, brišu zavodljivo masne brke a nadaju se da će ga i omastiti na kraju manifestacije…a ja kao individua trebam podržati ovu paradu kìča, malograđanstva i jeftine prostitucije, jer mi pojedinci kažu da sam netolerantna! Podržite vi mene i ljude koji slično razmišljaju, da ulažemo u sebe, da se školujemo i edukujemo na bilo koji način jer je to najisplativija investicija današnjice!

Ali dok god ima i drugih mišljenja, ja usavršavam procese vlastitog mišljenja..Nemam potrebu da budem tolerantna na ovaj pomenuti događaj, jer tolerancija se kod mene zaslužuje tolerancijom! Dok su nam klubovi polu prazni koji preferiraju rock scenu, dobri muzičari ma odlični, dobre urbane grupe, da ih ne nabrajam sada jer bi mi trebalo pola dana (puna ih je Bosna), omladina se veseli odlaskom u Čevljanoviće…NE, NE ŽELIM BITI TOLERANTNA!!!