Aco Lukas pod lupom astrologa Zorana Šumadinca: Zvijezde mu najavljuju tragičan kraj!

Aleksandar Vuksanović poznatiji kao Aca Lukas je dvije decenije na samom vrhu estradnog neba. Gotovo da nema pjesme koju je izbacio, a da nije postala hit. Publika ga obožava a kako ga zvijezde vide, pročitajte u narednim redovima…

Aca je Škorpija u horoskopu sa podznakom u Jarcu i vladajućom planetom Sunce u desetoj kući. Ovo polje mu daje fleksibilnost i jačinu kada je poslovna strana u pitanju dok mu je četvrta kuća sasvim prazna što ukazuje na privatne poteškoće dok trećom kućom vlada Merkur sa Bikom zbog kojeg emotivno se osjeća emotivna praznina i nedostatak emotivnog dijela, što prouzrokuje nevjerstvo pa i više brakova.

Uvijek kontroliše svoja osjećanja, radoholičar je, rado prihvata svoje dužnosti, ali rijetko drži zadanu reč, ima smisao za praktično i osjećaj vlasništva, uporan je i veoma ozbiljan.

Zbog planetarnog aspekta uspjeh dolazi jako brzo, i ostaje jako dugo. Vjerovatno je imao probleme u komunikaciji u ranom životnom dobu. Moguće je da pati od osjećaja neadekvatnosti, ali može prevazići ovo osjećanje, jer je odlučan u ostvarivanju svojih ciljeva i svrhe u životu.

Znakom Škorpije vlada planeta Mars, takođe i Pluton, od kada je otkriven 1930.godine. Fizički se odnosi na seksualne organe. Zastupljen je ženski princip, pa je ispoljavanje energije usporenije.

Pošto je Škorpija vodeni znak, pitanje emocija je naglašeno, kao i seksa i opstanka. Fiksni znak ispoljava energiju stabilno, odlučno, konkretno i istrajno. Teži za uspostavljanjem emocionalne sigurnosti, naročito na ljubavnom planu. Planete u Škorpiji strahuju od nepoznatog, jer se uglavnom suočavaju sa lošim posljedicama, zato je prisutna težnja da se kontroliše situacija, sve do opsesije.

Planeta se ne ispoljava jasno, već skriveno, maskirano, tajnovito. Naglašeni su instikti, okultne pojave, duboke psihološke traume, unutrašnji nemiri i smrt. Sa smrću nečega rađa se nov život. Sve što se nađe u Škorpiji, mora da se transformiše, inače nastupaju nimalo bezazleni problemi. Sunce u Škorpiji ima najteži posao u Zodijaku, jer se radi o borbi na život i smrt.

Sve emocije drži pod kontrolom. Lako manipuliše sa drugim ljudima. Nesvjesni jezik simbola lako raspoznaje, pa zato je neprijatelj kojeg je nemoguće pobijediti, njega je veoma teško upoznati. Nerado se daje, ali kada to učini, tada postaje svjestan svojih emocija, ni sa kim se ne može porediti u tome.

U tim relacijama pokazuje ubitačnu posesivnost i ljubomoru. Sve ispoljava bez ustezanja i često grubo. U borbi nema milosti, niti je traži za sebe. Posjeduje sposobnost obnavljanja, može da oboli od najtežih bolesti i imaće najveće šanse od svih da preživi, snagom regeneracije. Jake je volje, istrajni i nepokolebljivi.

Ima izražen seksualni nagon i strast je partner. Lukasove sudbonosne godine su 42, 51 kao i 59. godina. Zbog jačine Marsa u njegovoj glavnoj kući njegov odlazak sa ovoga svijeta najverovatnije biće iznenada i jako brza. U neharmoničnim aspektima javljaju se negativne osobine, kao što su sarkazam, strogost, mržnja, okrutnost, osvetoljubivost, koristoljublje, ljubomora, zavist, manipulacija…

(Ezoterista Zoran Šumadinac/aura.ba)