Magični dani u maju: Kupanje u jezeru – dobra zaštita od negativne energije i bolesti

Maj mjesec je veoma bogat kako energetski tako i ritualno. Stoga da ne časimo časa već da odmah pogledamo šta i kojeg dana trebamo raditi za sreću i uspješan put.

Prvi maj – Beltane, veseli paganski praznik plodnosti u kojem se ritualno spajaju kosmičke ženske i muške energije, koji podstiču buđenje prirode kao jedne od najfinijih kreacija božanstva.
Biljke ubrane na ovaj dan imaju čudesne moći. Magovi sakupljaju prvu jutarnju rosu za svoje ljubavne napitke. Takođe, na ovaj dan se savjetuje kupanje u rijekama i jezerima jer to je dobra zaštita od negativne energije i bolesti.
Postoji još jedno pravilo koje bi valjalo striktno poštovati, a to je da se na ovaj dan nikom ništa ne posuđuje.

Dobri i loši dani
4. maj – Na ovaj dan treba obavezno očistiti kuću i u svaku sobu staviti po čehno bijelog luka kako bi se bar malo energije podigle i bile čistije.
5 maj. – Ovaj dan treba iskoristiti i posjetiti vječne kuće naših dragih upokojenih, samim tim ukazujemo poštovanja svojim precima. Ovaj dan nije dobar za vjenčanja kao niti za bilo koja svetkovanja.
6. maj – Sveti Georgije – Durđevdan, prelijep i jako značajan praznik prepun zanimljivih rituala. Za zdravlje i sreću savjetujem jutarnja kupanja u rijekama i jezerima.
Kako bi u kući stalno bilo novca, ujutro treba nasuti vode u jednu posudu pa u nju ubaciti zlatni ili srebreni nakit te pustiti da prenoći, na taj način prizivate finansijsku moć kuće.
Takođe, šesti maj je veoma važan i značajan datum kako za duhovni tako i za tjelesni svijet. Naime, tog dana otvaraju se kapije onostranog i samim tim dva kapije dva svijeta su najtanje je moguće da se i spoje na par sati.

Tada možete osjetiti ili vam se može prikazati na tren draga, upokojena osoba i samim tim je moguće da vam predoči i možda neku važnu poruku.
17.maj – Čim otkuca prvi minut ovoga dana, parovi koji žele potomstvo se trebaju baciti na posao, a isti “zadatak” preporučujem i narednog dana 18. maja.
21. maj – Zapamtite dobro san koji ste sanjali te noći jer ima proročki karakter i takav san može vam se ostvariti ili vas dovesti na put ka ostvarenju.

23. maj – Savršen dan za vođenje ljubavi jer učvršćuje vezu i vezi daje značajnu poziciju. Taj dan provedite tako što ćete dragu osobu obasipati nježnim poljupcima.
Želim napomenuti da je period od 27. aprila pa do 7. maja jako kritičan i opasan magijski period. U ovom periodu najvrijednije rade crni magovi kao i negativne osobe koje nam žele napakostiti.

Novac ne pozajmljujte
Tih dana od sumnjivih osoba i sa osobama sa kojima niste u nekom specijalnom odnosu, ništa ne uzimajte niti davajte njima išta. Novac ni slučajno ne zajmite tih dana, a još manje pozajmljujte jer može vam se dogodi da vam se to obije o glavu.
Jako dobro se čuvajte tokom ovog mjeseca jer opasnost magijska i energetska prete na svakom ćošku.
Budite vedri, nasmijani, veseli i zadovoljni jer samo vedrinom, osmijehom i srećom možemo pobijediti zlo koje nam vreba neprestano od nepoznatih ali i od poznatih osoba koje su oko nas.

 EVO KAKO ĆE PRIRODNE ENERGIJE UTJECATI NA NAŠE TJELESNO I PSIHOLOŠKO ZDRAVLJE TOKOM MAJA
Od 1. do 3 maja očekuju se mirne energije i samim tim ne bi trebalo očekivati neka dešavanja globalno, moguća su samo pojedinačno.
Od 4. do 8. može se očekivati dešavanja u predjelu glave, ramenog dijela kao i kičmenog dijela.
Dani od 9. do 12. namijenjeni su otežanom disanju i povećanoj napetosti.
Period od 13. na 16. nas očekuju niska energetska strujanja stoga biće većih poteškoća osobama koji boluju od šećerne bolesti, a i kostobolja će takođe biti naglašena.
Od 17. pa do 20. maja mogu se očekivati jači rad štitne žlijezde, stomačni problemi, a kod nježnijeg spola i blago ginekološka dešavanja.
21. maja su opet ravne linije i tada treba iskoristiti da budemo napolju što više.

Dani od 22. do 25. očekuje se jača psihološka napetost kao i dešavanja u grudima, takođe i pritisak biće neujednačen.

Period 26. – 29. maja mogu se očekivati problemi sa glavom, očima, sinusima ali i grudnim dijelom.
Posljednja dva dana mjeseca pripremite se moguću vrtoglavicu, nervnu napetost kao i dešavanja u predjelu nogu.

(Zoran Petrović/aura.ba)