8 tajni žena koje su uvijek fantastično raspoložene

Ponedjeljak je ujutro. Imate hrpu obaveza i nije vam ni do vašeg odraza u ogledalu, a kamoli do svih obaveza koje vas čekaju. Međutim, vaša koleginica ili poznanica naprosto blješti od sreće. Pitate se kako im to polazi za rukom? Imamo nekoliko razloga.

Praktikovanje zahvalnosti


Ako vam je prva stvar na koju pomislite kada otvorite oči obaveze koje vas čekaju, pokušajte promijeniti perspektivu. Umjesto da razmišljate o tome koliko toga vas danas čeka, razmislite o tome koliko toga već imate. Koliko ste srećni u ovom trenutku što pijete čaj i imate 20 minuta za sebe. Vjerujte, to nisu tako beznačajne stvari.

Svakodnevno vježbanje


Osim što jačate tijelo, jačate i duh. Čak i ako niste sportski tip, ne morate se forsirati. Pola sata dnevno prošetajte i rasteretite se svih problema. Stvari su drugačije kada razbistrite glavu.

Dovoljno sna


Znamo da ste srećni zbog nove sezone vaše omiljene serije, ali vjerujte da nećete biti ujutro, nakon pet sati sna. Obezbijedite sebi minimalno sedam do osam sati sna kako biste se osjećali bolje.

Preuveličavanje sitnih problema

Šef se naljutio na vas i ispravio vam jednu stvar koju ste pogrešno uradili? To nije razlog da cijeli dan budete loše raspoloženi. Popravite i nastavite dalje.

Osvijetljeni prostori

Kakvo vam je okruženje, takve su vam misli. To je stvarno tako. Osvijetlite prostorije, okrečite u vesele boje i uživajte u svakom trenutku provedenom u njima.

Meditacija


Umjesto da odgodite treći alarm za danas, ustanite i meditirajte 15 minuta. Pomoći će vam da svoj dan započnete pozitivni i puni energije.

Vrijeme za sebe

Umjesto da drugima pričate o tome kako se osjećate loše, uzmite sat vremena za sebe i posvetite se samo sebi. Neraspoloženi niste dobro društvo, kako ne sebi tako ni drugima.

Izbacivanje bijesa


Jasno, ne možete uvijek biti srećni i nasmijani. Zato se suočite i sa negativnim emocijama. To je preduslov da se kasnije osjećate rasterećeno i bolje.

Autor: minimagazin.info