8 savjeta za njegu suhe kože zimi

Kako biste smanjili crvenilo, svrbež, suhoću kožu i zatezanje isprobajte neke od ovih savjeta koje vam donosimo u nastavku.

Zimsko vrijeme i nije baš zabavno za kožu, posebno ako se suočavate s problemom suhe kože. Hladno vrijeme i nizak nivo vlage rezultira suhim zrakom. Bez odgovarajuće njege, suha koža može dovesti do pucanja i krvarenja, a oštra zima i vjetar samo pogoršavaju taj problem.

Da biste zimi zaštitili vašu kožu, nisu vam potrebni skupi kozmetički proizvodi. Uz malo mašte i nekoliko prirodnih sastojaka, vašoj koži možete priuštiti vrhunsku njegu,Kako biste smanjili crvenilo, svrbež, suhoću kožu i zatezanje isprobajte neke od ovih savjeta koje vam donosimo u nastavku.

1.Uložite u ovlaživač zraka

Zimi provodimo puno vremena u prostorijama koje se griju, a to isušuje našu kožu. Priuštite si ovlaživač zraka. Ovlaživač ne mora biti skup.

2. Prilagodite njegu kože sezoni

Zimska njega kože znatno se razlikuje od ljetne. Lagane kreme i losione zamijenite masnijim i bogatijim proizvodima. Vašoj koži to je potrebno da bezbolno prebrodi zimu.

3. Pobrinite se za stopala i ruke

Dodajte u vašu omiljenu kremu nekoliko kapi hladno prešanog ulja (kokosovo, shea, arganovo, sezamovo…). Jednom tjedno, nanesite obilan sloj kreme na ruke i stopala, navucite pamučne rukavice i čarape i spremite se za spavanje. Ujutro će vaša koža biti mekana i podatna.

4. Prakticirajte uljne kupke

Napunite kadu toplom vodom i dodajte par kapi vašeg omiljenog biljnog ulja (bademovo, kokosovo, maslinovo). Ovaj će mali trik znatno omekšati vašu kožu.

5. Balzam za usne je obavezan

Vaše će se usne teško nositi sa zimom ako ih ne zaštitite na prikladan način. Tanka koža usana pamti vremenske neprilike kojima je izložena. Redovito štitite vaše usne balzamom na bazi prirodnih biljnih ulja.

6. Pijte dovoljno tekućine

Kožu nije dovoljno navlažiti izvana. Da bi ona bila dubinski hidratizirana potrebno je u organizam unositi dovoljno tekućine. Uz vodu tu su uvijek čajevi, tople juhe, voće i povrće koji će vam pomoći da povećate dnevni unos tekućine.

7. Tuširanje mlakom vodom

Premda većina nas uživa u dugom vrućem tušu u zimskim hladnim mjesecima, vrela voda smanjuje razinu ulja i time dodano isušuje kožu. Posebno treba izbjegavati pranje ruku i lica u pretjerano toploj vodi.Nemojte se predugo tuširati toplom vodom, , jer to dodatno isušuje kožu.

8. Hidratacija izvana i iznutra

U zimskim mjesecima je vrlo važna konzumacija hrane koja sadrži puno vode. Uključite u svoju prehranu jabuke, naranče, kivi, celer, rajčice, tikvice, krastavce i mrkve. Pobrinite se da unosite dovoljno vitamina C kao i cinka da biste održali proizvodnju kolagena i elastina. Preporuča se omega-3 kao dodatak prehrani ili konzumacija više masne ribe i lanenog ulja za održavanje podatne i glatke kože. (aura.ba)