Sedam trikova za ljepotu od diva starog Hollywooda

Glamur starog Hollywooda vječna je inspiracija mnogim ženama. No, tada su se određeni izgledi postizali na vrlo drugačije načine od onih današnjih. Donosimo sedam “beauty” trikova koje su slavne dame iz zlatnog doba Hollywooda uvijek koristile, a zbog kojih ćete ostati itekako začuđeni.

Dive starog Hollywooda svoje glamurozne izglede postizale su na vrlo čudne načine

Savršen izgled maskare

Trepavice Audrey Hepburn uvijek su izgledale savršeno, a u tome joj je pomagao slavni vizažist Alberto de Rossi. Nakon što bi nanio jedan sloj maskare, de Rossi bi potom svaku trepavicu odvojio s iglom.

Besprijekoran sjaj kose

Marlene Dietrich inzistirala je na tome da njezine perike budu posipane s pravom zlatnom prašinom kako bi izgledale sjajnije na filmu. Nakon što bi snimanje završilo netko bi to zlato morao iščešljati iz perika.

Idealna nijansa crvenog ruža

Zaštitni znak Marilyn Monroe bio je crveni karmin. No, savršenu crvenu nijansu postizala je zapravo s pet proizvoda za usne, točnije s karminima i sa sjajilima. Tamnocrvenu boju bi nanijela na vanjske kutove usana, svjetlije nijanse na sredinu kako bi dodala dimenziju te bi sa highlighterom naglasila Kupidov luk i donju usnicu.

Svjetlucav izgled očiju

Joan Crawford obožavala je sama raditi maske za lice te je dvaput dnevno prala oči s bornom kiselinom i hladnom vodom kako bi izgledale bolje. Umočila bi blazinice u vodu i kiselinu te bi kapke prekrila s njima.

Vizualno povećan dekolte

Riječ je o triku koji je zapravo razbijesnio Vivien Leigh. Naime, redatelj Victor Fleming natjerao je kostimografa Waltera Plunketta da s ljepljivom trakom zalijepi glumičine grude kako bi njezin dekolte izgledao bujnije.

Efekt punijih usni

Glumica Gloria Grahame znala je gornju usnicu “napuniti” s vatom ili papirom kako bi postigla efekt punijih usni. Njezini glumački partneri za to bi ponekad saznali tek tokom snimanja scena s poljupcem.

Tajna lijepe kože

Redateljica i glumica Ida Lupino stavila bi malu količinu kuhinjske soli u kozmetički preparat s kojim bi čistila lice. Smatrala je da je to najbolji način za uklanjanje mrtvih stanica kože te da nakon tog pilinga lice izgleda osvježeno.