6. marta 2019. Uran ulazi u Bika: PRED NAMA JE 7 REVOLUCIONARNIH I HAOTIČNIH 7 GODINA

Ovo je jedan od najvećih astroloških događaja, s obzirom na to da Uran mijenja znak na svakih 83 godine. Uran je već bio u znaku Bika 2018. godine, ali se zbog retrogradnog hoda vratio u znak Ovna, tako da sada opet ide naprijed i 6. Marta 2019. godine ulazi konačno u znak Bika.

U martu, tačnije od 6. marta 2019. godine nas očekuju uzbuđenja, a događanja se mogu ispoljiti u vidu finansija, ekonomskih reformi, geoloških resursa i prevelike želje za materijalnoj stabilnosti. Za vrijeme tranzita Urana mnogi ljudi mogu u narednih 7 godina da iskažu svoje tendencije ka umjetnosti i pokazivanju talenta ka muzici. U prvi plan će iskočiti i kreativna sposobnost i magnetsko privlačenje ljudi. Uran je posljednji put bio u Biku od 1934. do 1942. godine, te možemo pronaći šta se za vrijeme tranzita tada dešavalo. Naime, bio je u Biku i prošle godine, ali 6. marta definitivno napušta Ovna i u narednih 84 godine više se neće vraćati.

Mars će tranzitirati kroz Bika koji će praviti pozitivan aspekt sa Neptunom, Suncem i Saturnom što će imati dobar uticaj na vodene i zemljane znake. Merkur će cijeli mjesec tranzitirati kroz Ribe i biće retrogradan od 5. do 28. marta. Zato je veoma bitno da obratite pažnju na merkurovske osobine.

Loš aspekt Merkura sa Jupiterom iz Riba, a kasnije i Suncem, će kod pojedinih osoba izbaciti nadmenost u prvi plan, te će moći da rade šta god žele. Mnogi će imati neograničeni optimizam, uživati u hrani, piću, seksu, pokazati sklonost hazarderstvu. Osim toga, mnogi će uspjeti da prevedu druge ljude žedne preko vode.

Već na početku mjeseca Venera će preći iz sumornog Jarca u vazdušastu Vodoliju, pa će će se ljubav osjećati u vazduhu. S obzirom na to da će biti negativno aspektovana sa Uranom iz Bika i poslije sa Marsom iz Bika može doći do teških trenutaka u ljubavi, prevara, avantura i raskida. Krajem mjeseca postoji tendencija da mnogi uplove u tajnu ljubavnu vezu ili ostanu sami. Evo šta horoskopski znakovi mogu očekivati u martu mjesecu:

OVAN
Kod vas se dešava mentalna preopterećenost pa je potrebno da se odmarate i revitalizujete. Mnogi Ovnovi imaju naglašenu kuću finansija pa se tu koncentrišite, ali ipak se držite svojih profesionalnih sposobnosti i radite poslove za koje ste se školovali.
Na finansijskom planu vam mogu puno pomoći prijatelji i osobe koje su pod vladavinom Urana, tj. Vodolije. Pojedini Ovnovi sada mogu imati stagnaciju u karijeri, ali ne treba paničiti već se zadovoljite i manjim uspjehom. Emotivno se dešavaju neke tajne, nesporazumi ili prevare jer se Merkur nalazi u Ribama i vašoj kući tajni.
Pojedine osobe koje su slobodne baš sada mogu upoznati partnera. Moguća depresija i problemi sa probavom.
Foto: Shutterstock, ilustracija

BIK
Vas će sada Uran iznenada gurnuti i pokrenuti pa vam predstoji lijepo druženje sa prijateljima. Planetarna podrška vam daje dosta dobre zarade od profesije kojom se bavite. Mnogi Bikovi mogu imati i zastoje ili kašnjenje u isplatama, jer je Merkur retrogradan pa se malo strpite. Pojedine osobe dobijaju novac od već ranije sklopljenih ugovora. Zaslužno možete dobiti neku nagradu, pohvalu il priznanje u karijeri ako ste vrijedno radili.
Emotivno može se desiti da dođe do nesporazuma ili svađe zbog nepovoljnog Merkura pa se malo strpite i ne raspravljajte se ni oko čega. Slobodnim osobama se može desiti da upoznaju nekoga ili da vam neki prijatelj izjavi ljubav, ali zbog nepovoljnosti planeta ne ulazite u vezu ovog mjeseca.
Potrebno je smanjiti slatkiše, kafu i uraditi nešto što vas raduje da biste izbegli stres.

BLIZANCI
Kod vas se dešava da Sunce iz Riba, Merkur i Neptun sada rasvijetle uspjeh u karijeri pa je moguće da vam daju pohvale a vi bi trebalo i da potražite adekvatnu nagradu za svoj rad. Pojedini Blizanci bi mogli da se baš pokrenu i zarade dosta novca. Karijera je otvorena i može dosta da vam da nagovještaja za uspjeh, ali zbog retrogradnog Merkura mogu se dešavati neki problemi u okruženju ili da vas emocije povedu u pogrešnom smjeru.
Mnogi Blizanci su oslobođeni na polju ljubavi od Urana i sada se mogu povući u svoju mirnu luku. Ipak povedite računa u komunikaciji sa partnerom, kako na poslu, tako i u ljubavi da ne dođe do nesporazuma zbog retrogradnog Merkura koji je vaš vladar. Moguće su depresije i stres pa se čuvajte i pokušajte da se opustite.

RAK
Kod vas je dosta izraženo inostranstvo ili stranci kada je poslovni plan u pitanju. Zbog retrogradnosti Merkura ipak pazite kako sklapate ugovore. Ako imate sudske procese, sada mogu biti riješeni u vašu korist. Uran koji je pravio mnoge nepredviđene situacije posljednjih 7-8 godina napokon izlazi 6. marta iz Bika i vama daje mnogo mirniji i plodonosniji period. Neki ugovori sada vam mogu donijeti novac.
Emotivno nije vrijeme da pokrećete novu ljubavnu vezu, a svima koji ste u vezi ili braku biće potrebno da budete tolerantniji.
Saturn vam prosto daje stresan period i vuče vas u depresiju pa obratite pažnju i radite nešto po tom pitanju. Šetajte i relaksirajte se.

LAV
Sada imate podršku svog okruženja dok pojedini Lavovi mogu podići kredit ili zarađivati novac od nekretnina. Mnogo jači možete biti ovog mjeseca, a što se tiče zarada neki ugovori mogu pojedinim osobama donijeti novac. Kako je Merkur retrogradan ipak pazite šta se dogovarate i potpisujete. Uran je od 6. ušao u vaše polje karijere i biće tu narednih 7 godina pa se naoružajte strpljenjem i iznenadnim dešavanjima, komunikacijom i stresom.
Što se tiče ljubavi, ovo je sada idealan period na tom polju i može biti komplikovano samo ako vi niste u stanju da volite ili ne želite partnera. Kako će stresa biti, onda se preporučuju šetnje, umirujući napici i sve što vas relaksira i što volite.

DJEVICA
Kod vas je naglašena javnost, sklapanje nekih bitnih ugovora, ulazak u partnerstvo, kako poslovno, tako i ljubavno. Venera je tokom cijelog mjeseca u Vodoliji pa će se prosto osjećati ljubav u vazduhu preko posla. Pojedine Djevice će sada baš vrijedno morati da rade kako bi uspjele.
Mnogo veće šanse za konkretnu ljubav su bile u februaru dok pojedine Djevice mogu pronaći partnera sa dosta razlike u godinama. Poslovno, ako sklapate neki ugovor, onda pazite jer je vaš vladar Merkur retrogradan što nije dobro za vas.
Što se zdravlja tiče, Venera je u vašem šestom polju pa može da dođe u obzir vježbanje i način ishrane dok je zdravlje na zavidnom nivou.

VAGA
Kod vas se mnogo bolje situacije dešavaju na poslu i sa zdravljem, pa ako ste hronični bolesnik sada može doći do iscjeljenja ili u najmanju ruku da se osjećate mnogo bolje. Poslovno postoje mogućnosti i naplata novca preko nekih ugovora dok za pojedine ugovore treba paziti šta potpisujete cijeli mjesec jer je Merkur retrogradan od 5. do 28. marta. Vama nikad nije lako da zaradite novac, vi se uvijek dobro pomučite, pa je i sada to naglašeno.
Kada je ljubav u pitanju, Venera tranzitira kroz vaše polje ljubavi, flerta i djece pa možete imati neke neobavezne ljubavi ako ste slobodni ili spremni za tako nešto.
Uran će biti u vašem polju transformacije, psihe pa bi moglo doći do nekih problema gdje se preporučuje da se relaksirate, šetate i radite nešto što vas raduje.
Foto: Shutterstock

ŠKORPIJA
Kod vas je naglašeno polje finansija zbog Jupitera u njemu pa novac prosto dolazi i lako se zarađuje. Da biste uspjeli vi sada morate pokrenuti inicijativu i ne možete čekati skrštenih ruku. Kako je Merkur retrogradan, ako imate privatan biznis može doći do zastoja, pomjeranja ugovora i nepoštovanja istog.
Emotivno vi sada možete imati lijep period dok slobodne osobe mogu upoznati novu osobu negdje na javnom mjestu kao što je kafić ili tržni centar.
Optimizam vam je jako naglašen pa vas to prosto uveseljava. Moguća je nervoza pa se više odmarajte.

STRIJELAC
Kod vas je dosta težak period kada je karijera u pitanju i zbog retrogradnosti Merkura sada treba sačuvati stečene pozicije. Finansije koje dobijete samo vam prođu kroz ruke i prosto se istope. Što se tiče podizanja kredita, sada dobro razmislite o tome. Možda bi bilo bolje sve ostaviti za drugu polovinu aprila kada je mnogo povoljnije. Vrlo je povoljno da vaš porodični nesklad ili neslaganje sada razriješite.
Emotivno napokon Uran napušta vašu 5. kuću romantike i ulazi u 6. polje Bika koje će vam dati konkretnije i mirnije aspekte za ljubav, pa ako ste slobodni ljubav se može dešavati u okruženju preko posla.
Stresne situacije vas mogu dovesti u nemogućnost funkcionisanja pa se potrudite da nešto promijenite.

JARAC
Mnogi Jarčevi sada mogu da unaprijede komunikaciju. Venera će biti u vašem polju finansija pa možete imati lijepe saradnje i finansijske prilive dok saradnja može biti odlična sa Vagama i Bikovima. Pojedini Jarčevi mogu ići na put zbog posla. Kako će Uran promijeniti znak, tako će i vama finansijska situacija zavisiti od jedne Vodolije pa obratite pažnju na to.
Mnogi Jarčevi će preko noći promeniti način ponašanja prema partneru jer Uran ulazi u vaše prirodno polje romantike i sve će dobiti jednu drugu priču. Mnogi slobodni Jarčevi sada mogu pronaći ljubav.
Čuvajte živce i promenite način ishrane, relaksirajte se i radite šta vam prija.

VODOLIJA
Vi imate dosta dobar mjesec kada su finansije u pitanju. Partner vam može ponuditi dobar ugovor i trebalo bi da ga realizujete. Nije lako sada kada je Merkur retrogradan pa treba da budete dosta vrijedni, istrajni i oprezni da bi na kraju bio pozitivan ishod. Pojedine Vodolije će baš ovog mjeseca morati da vrate dugove. Ž
Emotivno Merkur je retrogradan pa treba praviti kompromise. Ne preporučuje se ulaziti u ozbiljne veze ili brak. Moguće je da zbog Merkura vaš novi partner bude Riba. Predstoji dosta izazova u ovom mjesecu.
Stres će biti najveći neprijatelj pa pronađite relaksaciju.

RIBE
Ovo je vrijeme da budete spremni kako biste iskoristili najpovoljniji mjesec za vas. Kako je Merkur aktivan, onda bi komunikacija, dogovori, pregovori i neki tajni poslovi mogli da donesu neku veću svotu novca. Jako dobra saradnja može biti sa Strijelcem ili sa strancima.
Emotivno bi bilo dobro da najprije razmislite o svojim stavovima. Mnoge Ribe mogu upoznati partnera sa znatnom razlikom u godinama.
Izbjegavajte energetska pića, kafu i sve što je neprovjereno. Izbjegavajte stres. Relaksirajte se i radite šta volite.