5 SAVJETA KAKO DA VAM SE ODJEĆA NIKAD BRŽE OSUŠI TOKOM HLADNIH DANA

Baš hoćete da nosite tu haljinu ili pantalone, ali i poslije par dana sušenja na žici veš nikako da se osuši jer je napolju mnogo hladno.

Ljeti je to čas posla. Ne primijetite kad se veš tako brzo osuši i već sutra ste spremni da nosite opet nešto od prije par dana. U jesen i zimu stvari sa sušenjem veša stoje malo drugačije.

Gotova je sezona laganih materijala i tankih majica, pa ako nemate mašinu za sušenje veša u stanu ili ne želite uvijek da je koristite, imamo za vas nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam se veš brže osuši tokom ovih dana.

Ako sušite veš unutar doma, potrebno je da često provjetravate. Uz pomoć svježeg vazduha vaš veš će se mnogo brže osušiti, a tako ćete i spriječiti pojavu buđi koju vlaga u stanu izaziva. Ukoliko ne vjetrite dovoljno, vlada koja se zadržava prouzrokovaće buđ koja je opasna po zdravlje.

Ostavite malo više mjesta između komada odjeće koje stavljate na sušilicu jer ćete tako omogućiti da vazduh bolje cirkuliše i da se veš brže osuši. Probajte da perete manje odjeće u isto vrijeme ako nemate mnogo prostora za sušenje.

Ukoliko ima sunca, iznesite veš napolje. Jeste da se izlažete riziku da se iznenada naoblači i veš pokisne, ali je mnogo bolje da vam veš bude na svježem zraku nego unutra. Čak i kada se vaša odjeća zaledi, ona će se mnogo brže osušiti kasnije i biće pufnastija.

Iako vam se čini kao odlična ideja da stavite stvari preko radijatora jer tako možete brže da je osušite, ipak se suzdržite od toga. Tako imate veće šanse da izazovete pojavu buđi u stanu jer upotreba toplog tijela za sušenje povećava vlažnost zraka.

Ukoliko nemate drugog izbora nego da uključite mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savjet. Stavite unutra sa vlažnom odjećom i jedan suhi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti sa ostalim vešom. Ovako će vam se odjeća brže osušiti i biće nježnija i mekša kada je izvadite iz mašine.

Odjeću koju planirate da peglate ne morate da čekate da se u potpunosti osuši jer je pegla takođe suši.