5 osnovnih Feng Šui pravila: Kako privući bogatstvo

 Milijardu ljudi u svijetu praktikuje drevnu kinesku tehniku uspješnog uređenja stambenog prostora.

Zona novca

Stanite leđima do vrata na ulazu svog doma. U dalekom lijevom uglu od vas je zona dragocjenog bogatstva. Ovo je mjesto gdje cirkuliše Chi energija i važno je da se ne miješa sa slobodnim kretanjem. Držite ovu oblast besprijekorno čistom i vodite računa o jakom svjetlu – prema kineskom vjerovanju, novac može da se izgubi u mraku ili ako naiđe na prepreke. Spisak zabranjenih predmeta u finansijskoj zoni: antikviteti, smeće, toalet, frižider i kaktus.

Sadimo drvo novca

Novac ne raste na drveću? Naravno da ne, ali prema Feng šuiju,  dovoljno je da se u području bogatstva u keramičkoj posudi zasadi „Drvo novca“ koje simbolizuje prosperitet. U toj ulozi može biti bilo koja biljka sa okruglim ili listovima u obliku srca – koji su mesnati. Što više liče na novčiće, to bolje. Kada je riječ o rezanom cveću, korisno je da držite u domu žute hrizanteme. Ali čim počnu da venu – ne oklijevajte, bacite ih.

Boje

Za bolju novčanu situaciju neophodan je rad ali i boje mogu imati važnu ulogu. Prema Feng šuiju, boje koje privlače novac su zelena, ljubičasta, tamno plava, zlatna i crna. Ne morate da padnete u zlatnu groznicu, i od poda do plafona ukrasite sobu u bojama plemenitog metala. Dovoljno je da ukrasite jugoistočni sektor. Dovoljno je nekoliko zlatnih detalja da aktivirate finansijski sektor.

Držimo potkovicu

Tradicija da se iznad vrata postavi teška potkovica, nastala je ne samo u drevnoj Kini, već je postojala i u Rusiji. Prema narodnim običajima, potkovica u sobi donosi bogatstvo, a napolju se stavlja da izbaci negativnu energiju i đavola.

Voda i zlatna ribica

Jedan od najvažnijih elemenata Feng šuija je voda, čije prisustvo u sobi usklađuje energetske tokove, uključujući i gotovinu. Najlakša opcija je da kupite fontanu ili vještački vodopad. I to ne bi trebalo da budu preveliki – višak vode u istočnoj praksi je mnogo gori nedostatak. Feng šui takođe predlaže da čuvate zlatnu ribicu u kugli ili akvarijumu. Sama voda ima umirujuće i opuštajuće dejstvo, a u takvim okolnostima, sa prijatnim mislima možda odlučite kako da postanete milioner.